ندای هرمزگان – زینب نورالدینی
در سومین روز از هفته محیط زیست ،«علی سلاجقه» معاون رئیس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در بندرعباس 102 پروژه محیط زیستی را با اعتبار 10 هزار میلیارد تومان در 19 استان بصورت آنلاین از محل شرکت نفت ستاره خلیج فارس افتتاح کرد.
به گزارش ندای هرمزگان، طرح های افتتاح شده در حوزه های مختلف تصفیه آب،ایستگاه های پایش، مراکز قرنطینه حیات وحش و... بودند که در سومین روز از هفته محیط زیست همزمان با سراسر کشور به بهره برداری رسید.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در آئین بهره برداری از این طرح ها گفت: با تاکید رئیس جمهور توسعه و محیط زیست در کنار هم قرار داده و هیچ طرحی در کشور بدون مجوزهای محیط زیستی کلنگ نخواهد خورد.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور به عنوان یک حکم از همه دستگاهها خواستند جمع توسعه و محیط زیست را به نحو مطلوب مدیریت کنند، ادامه داد: بالاترین مقام اجرایی کشور در زمانی که اقتصاد و زیرساختهای کشور مشکل دارد به این مباحث توجه دارد و حتی برای کلنگ زنی یک طرح در خصوص داشتن مجوزهای محیط زیستی آن سوال میپرسد.
به گفته وی؛ این سازمان مکلف است خط کشها را تأمین و آئین نامهها را اجرا کند تا توسعه طبق ضوابط و قوانین محیط زیستی حرکت کند.
سلاجقه گفت: امروز حفاظت صرف برای ما معنا ندارد و باید محیط زیست در کنار توسعه باشد.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از سخنان خود به لایحه تغییر اقلیم اشاره کرد و افزود: این لایحه در دستور کار سازمان قرار گرفته است و باید سریعتر در خصوص آنکه همه ارکان حیات کشور و جهان را متأثر کرده تصمیم گیری شود.
وی ابراز کرد: تغییر اقلیم باید دارای مدیریت خاص و رهبری مرکزی باشد که برنامه عمل مشخص داشته باشد.
سلاجقه اضافه کرد: این لایحه در حال ارائه به دولت است و چنانچه تبدیل به قانون و ابلاغ شود دستگاههای اقتصادی هم مکلفند در راستای سازگاری با تغییر اقلیم و عبور با خسارت حداقلی در منابع اصلی حیات وظایف خود را انجام دهند.
در ادامه آئین افتتاح ۱۰۲ پروژه محیط زیستی کشور ،مهدی دوستی استاندار هرمزگان با اشاره به ظرفیتهای زیست محیطی هرمزگان، تاکیدکرد: هرمزگان با اقلیم خاصی که دارد یکی از بزرگترین ژئوپارکهای بزرگ دنیا است و از این حیث باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان، تاکیدکرد: اگر به دنبال توسعه هستیم باید ارتباط انسان با توسعه و همچنین رابطه محیطزیست با توسعه را مشخص کنیم تا خود را به مولفههای محیطزیستی پایدار برسانیم البته هماهنگسازی این مسئله کار دشواری است.
استاندار هرمزگان، عنوانکرد: ما تعصبی به درست روی خلیجفارس داریم و چراغ ما در این خانه میسوزد از این رو اساسا وظیفه هر نسل این است که ایرانی آبادتر را تحویل نسل بعدی بدهد و اگر قرار باشد برای خودمان جایگاهی در تاریخ ایران متصور باشیم باید آن جایگاه را با نقش خود در آبادانی کشور به دست آوریم.
وی ادامه داد: همانطور که بر نام خلیج فارس تعصب داریم باید بر خود خلیج فارس نیز تعصب داشته باشیم از این رو با توجه به مزیت استان در برداشت آب، شیرینسازی و انتقال آن به سایر استانهای کشور و پسابی که وارد دریا میشود باید تعرفهای برای این آب نیز لحاظ شود که به حساب استان واریز شده و برای رفع عارضه یا ایجاد صنایع جدیدی برای بهینهسازی پساب استفاده کنیم.
دوستی خطاب به رئیس سازمان حفاظت محیطزیست کشور، عنوانکرد: در بحث عوارض آلایندگی اختلافاتی با بوشهر داریم و خواهش داریم در این حوزه به ما کمک کنید چرا که عوارض آلایندگی باید به استانهایی اختصاص یابد که درگیر آلایندگی هستند و قرار نیست کشور درآمدی در این حوزه داشته باشد.
استاندار هرمزگان خاطرنشانکرد: با توجه به موقعیت استراتژیک هرمزگان و راه داشتن به خلیجفارس و دریای عمان لازم است هرمزگان به عنوان مرکز پایش دریاها و سواحل تعریف و معرفی شود و در این راستا آمادگی داریم برای راهاندازی دانشکده.ها و پژوهشگاهها همکاری کنیم.
در پایان مراسم افتتاحیه طرح های زیست محیطی سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس حفاظت محیط زیست در جمع خبرنگاران حاضر و به پرسش های آنها پاسخ گفت.
مطالبه مردم هرمزگان در خصوص اعترضات به نحوه اجرای طرح بنزینی که موجب تشکیل صفهای طولانی و نارضایتی و درگیری عمومی در جایگاه های عرضه سوخت شده است و همچنین بر صنعت گردشگری استان و صیادان ماهیگیر اثر منفی گذاشته است و موجب از دست رفتن بسیاری از مشاغل شده که فشارهای معیشتی مرزنشینان را بر آنها دو چندان کرده و موجب سوق دادن جوانان به سمت سوختبری شده که گاهی برای بدست آوردن نان به قیمت جان آنها تمام می شود.همه این ها از طریق خبرنگار مطالبه گر ندای هرمزگان با جناب سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس حفاظت محیط زیست در گفت و گوی اختصاصی میان گذاشته شد. وی در پاسخ قول اولویت رسیدگی به این موضوع را در دستور کار قرار داد و وعده داد که در اسرع وقت روز شنبه جهت تصمیم گیری به نفع مردم و لذت بردن آنها از دستاوردهای نفتی دولت در هرمزگان با رئیس جمهور مطرح کرده و نتیجه را از طریق رسانه ها اعلام خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس در جمع خبرنگاران گفت: طرحی برای هیدروژن پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس پیشبینی نشده بود، گفت: تولید ۵۰۰ هزار تُن آمونیاک از هیدروژن در برنامه پالایشگاه ستاره خلیج فارس است.
علیرضا جعفرپور بروجنی در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در بیشتر کشورهای جهان، هیدروژن مازاد واحدهای بنزینسازی را صرف کارهای مثبت میکنند و برای استفاده مطلوب از این سرمایه ملی طرح تولید ۵۰۰ هزار تُن آمونیاک در سال از هیدوژن را در برنامه داریم.
وی ادامه داد: این هیدوژنهایی که اکنون در مشعل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس سوخته میشود با به نتیجه رسیدن این طرح به آمونیاک تبدیل شده و زنجیره تولید آمونیاک را ادامه داده و به کودهای شیمیایی خواهیم رسید.
مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس ابراز کرد: اکنون درحال خرید لایسنس هستیم و با استاندار هرمزگان در خصوص زمین مورد نیاز صحبت شده است و با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم برای اخذ مجوزهای لازم گفت و گو
شد.
جعفرپور بروجنی بیان کرد: اگر این اتفاق رخ بدهد به جمع تولیدکنندگان زنجیره غذایی کشور میپیوندیم و موجب افتخار پالایشگاه خواهد شد.