خبر کشف و ضبط بیش از ۲۵٠٠ باله کـوسه از یک شناور در آبهای کیش بار دیگر زنگ خطر انقراض برخی از گونه های آبزی خلیج فارس را به صدا درآورد.
به گفته کارشناساشن آبهای شمال غرب اقیانوس هند، من جمله خلیج فارس و دریای عمان، زیستگاه بیش از۱۵٪ از تمام گونههای شناختهشده ماهیان غضروفی در جهان است.
این یعنی ۱۸۰ گونه از انواع کوسهماهیان، سفرهماهیان و کمیراها، که بیش از نیمی ازاینگونهها در لیست قرمز اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) بهعنوان گونههای در معرض خطر طبقه بندی شدهاند؛ بااینوجود، متأسفانه این منطقه بسیار مهم توسط کشورهایی احاطه شده که برخی از آنها، ازجمله ایران، در زمره کشورهایی هستند که بیشترین میزان صید کوسهماهیان و سفره ماهیان در سرتاسر جهان را بر عهده دارند.
کوسه ها صید می شوند باله ها جدا می شود و سپس بصورت قاجاق از امارات راهی هنگ کنگ می شود.
در چین سوپ باله کوسه برای چندین دهه نماد تجمل بوده است. سوپ بالهی کوسه معادل سرو فوی گراس یا ترافل سیاه در یک رستوران مجلل است. این غذا زمانی فقط مختص طبقه مرفه جامعه بود، اما اکنون که درآمد جوامع چینی افزایش یافته است تقاضا برای سوپ باله کوسه نیز روند صعودی را دنبال کرده است. تخمین میزنند که سالانه ۷۳ میلیون کوسه کشته میشوند.
بعلاوه تقریبا یک سوم از همه گونههای کوسه تهدید شده تلقی میشود. از آنجا که کوسهها در زنجیرههای غذایی شکارچی دریایی هستند به تنظیم اکوسیستم اقیانوسها از جمله کنترل جمعیت ماهیها و رشد جلبکهای دریایی کمک میکنند و نبود آنها ضربه ای مهلک به اکوسیستم دریایی محسوب می شود.