بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • تبلیغات
  • تماس با ما
  • درباره ما
جمعه, بهمن 10, 1404
روزنامه ندای هرمزگان
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • ورزش
  • فرهنگی
  • پزشکی
  • روزنامه امروز ندای هرمزگان
  • آرشیو روزنامه ها
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • ورزش
  • فرهنگی
  • پزشکی
  • روزنامه امروز ندای هرمزگان
  • آرشیو روزنامه ها
  • تماس با ما
  • درباره ما
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
روزنامه ندای هرمزگان
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
خانه اقتصاد

وعده بازگشت آرامش به بازار سیمان

توسط تیم نویسندگان ندای هرمزگان
1399-11-29
زمان مطالعه: 2 دقیقه
وعده بازگشت آرامش به بازار سیمان

ندای هرمزگان – گروه اقتصادی:

کمبود سیمان و افزایش سرسام اور قیمت در بازار آزاد و مشکلات در توزیع آن جنجال های زیادی را طی ماه های اخیر بوجود آورده است.

به گزارش ندای هرمزگان، استان هرمزگان نیز به دلیل شرایط مطلوب آب و هوایی شش ماهه دوم سال، بهترین فصل برای فعالیت های عمرانی و ساخت و ساز است که امسال به دلیل وضعیت سیمان، بسیاری از فعالان در بخش ساخت و ساز با مشکل مواجه شدند. مشکلی که وعده های زیادی برای مرتفع شدن آن داده شد اما آنچه بازار سیمان و گلایه های مردم نشان می دهد، این بازار همچنان نیازمند آرامش است.

استان هرمزگان طی سالیان اخیر با کمترین مشکل در تامین سیمان مواجه بود اما به یکباره این مشکل بروز کرد و در پی آن گلایه ها نیز افزایش یافت.

برخی ها، این کمبود را ناشی از صادرات سیمان می دانستند و خواستار قطع آن و توزیع بیشتر در بازار داخلی شدند. در این ارتباط استاندار هرمزگان نیز به موضوع ورود کرد و قول آرامش به بازار داده شد، اما همچنان به نظر می رسد،کمبود سیمان ادامه دارد و بسیاری از فعالیت های خرد به دلیل کمبود سیمان متوقف شده اند.

در همین حال نماینده غرب هرمزگان نیز به موضوع ورود کرده و با طرح سوالی از وزیر اقتصاد خواستار پاسخگویی شده است.

از سوی دیگرمدیرکل نظارت بر کالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت در توجیه کمبود سیمان گفته قطع برق، قطع گاز و افزایش کرایه های حمل طی هفته های اخیر موجب افزایش قیمت سیمان شده است.

حسن اله یاری در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد وضعیت قیمت سیمان در بازار، اظهار داشت: علت نوسانات افزایشی نرخ فروش سیمان طی هفته‌های اخیر در بازار آزاد و فروش بالاتر از نرخ مصرف کننده با لحاظ ارزش افزوده و کلیه هزینه‌های قانونی (به عنوان مثال ۱۹۵,۰۰۰ ریال برای سیمان پاکتی تیپ ۲)، ناشی از بروز مشکلاتی از قبیل قطع برق توسط وزارت نیرو در اکثر کارخانجات به دلیل توزیع متناسب برق در سطح ملی و قطع گاز توسط وزارت نفت است.

مدیرکل نظارت بر کالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان افزود: در نتیجه این دو اقدام منجر به کاهش تولید و عرضه سیمان و ایجاد عدم تعادل بین عرضه و تقاضا و به تبع افزایش قیمت در سطح بازار شده است.

وی ادامه داد: از طرفی افزایش کرایه‌های حمل طی هفته‌های اخیر موجب کاهش حمل سیمان از سایر استان‌ها به استان‌های پرمصرف نظیر تهران و در نتیجه کمبود مضاعف در برخی مناطق و ایجاد بازار سیاه توسط عوامل سودجو و فرصت طلب و سبب تشدید سیر صعودی افزایش قیمت‌ها شده است.

تشکیل ۳۱۵ میلیارد تومان پرونده تخلف سیمان

اله یاری در پاسخ به این سوال که آیا سازمان حمایت نظارتی بر این بازار دارد، گفت: از ابتدای سال جاری انواع محصولات پرمصرف همچون سیمان در زمره کالاهای اولویت دار و تحت بازرسی ویژه همکاران بازرس در سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت در سراسر کشور قرار داشته و در صورت مشاهده فروش بالاتر از نرخ‌های ابلاغی و یا احتکار، قطعاً برخورد قانونی با عوامل متخلف وفق قوانین تعزیرات حکومتی صورت می‌پذیرد.

وی افزود: در این زمینه طی ۱۰ ماه سال ۹۹ ماحصل نظارت مستمر بر بازار مصالح ساختمانی انجام تعداد ۷۹،۹۹۶ مورد بازرسی و تشکیل تعداد ۳،۲۹۶ فقره پرونده تخلف به ارزش ریالی ۳،۱۵۱،۵۸۲،۳۸۷،۸۹۴ (بیش از ۳۱۵ میلیارد و ۱۵۸ میلیون تومان) در سراسر کشور است.

مدیرکل نظارت بر کالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت ادامه داد: البته با توجه به انجام هماهنگی و انعکاس مکاتبات هشداری به وزارتخانه‌های نفت و نیرو، پیش بینی می‌شود طی هفته‌های آینده و با رفع مشکلات مشروحه و عادی شدن روند تولید و توزیع در کارخانجات سیمان، شاهد بازگشت آرامش به بازار و ایجاد تعادل در عرضه و تقاضای این محصول و کمرنگ شدن نقش دلالان و عوامل فرصت طلب باشیم.

نحوه قیمت گذاری سیمان

وی همچنین در مورد قیمت گذاری دستوری سیمان، تصریح کرد: در زمینه شرایط قانونی تعیین قیمت محصول سیمان لازم به ذکر است که کلیه مصالح ساختمانی و به ویژه انواع محصولات سیمان مشمول بند (ج) مصوبه شماره ۱۵۱۷۸۰ مورخ ۱۰/‏۰۶/‏۱۳۹۷‬ کارگروه تنظیم بازار کشور است.

اله یاری گفت: بر این اساس واحدهای تولیدی مربوطه می‌توانند با رعایت ضوابط عمومی قیمت گذاری هیأت تعیین و تثبیت قیمت‌ها و نیز رعایت سودهای عمده فروشی و خرده فروشی، راساً نسبت به تعیین قیمت فروش مربوطه اقدام کنند و این سازمان و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان‌ها در صورت مشاهده افزایش غیرمتعارف قیمت‌ها و یا دریافت شکایت، ضمن رسیدگی به موضوع، اقدام قانونی لازم را به عمل خواهند آورد.

Advertisement Banner
نوشته قبلی

پرواز پنهانی مرغ هرمزگان

نوشته‌ی بعدی

ثبت 126 مورد آتش‌سوزی عمدی

تیم نویسندگان ندای هرمزگان

تیم نویسندگان ندای هرمزگان

نوشته‌ی بعدی
ثبت 126 مورد آتش‌سوزی عمدی

ثبت 126 مورد آتش‌سوزی عمدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین اخبار روز

  • توسعه :حل مسائل جمعی با راه حل های بومی
  • نخل زینتی گزینه مناسب بجای کنوکارپوس
  • استاندار هرمزگان: توسعه دریاپایه نیازمند فرماندهی واحد در حکمرانی است
  • عبور از بحران با گوش شنوا
  • (بدون عنوان)

صفحات مهم

درباره ما

تماس با ما

آرشیو روزنامه ها

  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • ورزش
  • فرهنگی
  • پزشکی
  • روزنامه امروز ندای هرمزگان
  • آرشیو روزنامه ها
  • تماس با ما
  • درباره ما