ندای هرمزگان – شهناز خوش
حمیدرضا بهرام زاد متولد 18 / 10 / 1379 شهرستان بندر لنگه ، دانشجوی رشته مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات تهران ، یکی از بسکتبالیست های پرتلاش شهرستان های بندر لنگه ، استان هرمزگان و کشور ، برادر محمد رضا بهرام زاد می باشد. این قهرمان توانمند و ساعی مانند برادرش از کودکی با هدایت خانواده رشته کاراته را درکنار بسکتبال با مربیگری استاد مهدی صابری و سپس ژیمناستیک را با مربیگری استاد غلام زاده بنا به تشخیص پدرش آغاز کرد سپس این ورزش دانشگاهی را به عنوان رشته اصلی ورزشی اش انتخاب نمود . پدر این بازیکن آقای مراد بهرام زاد مربی بسکتبال بود و حمید رضا زیر نظر پدر آموزش دید. این قهرمان با اخلاق سابقه حضور درباشگاه های ملوان ، پاس بندرلنگه ، پتروشیمی ماهشهر و شهرداری بندرعباس را دارد و در باشگاه های مطرح کشور لیگ دسته یک فعالیت می کند ضمن این که سابقه 4 سال حضور در لیگ دسته یک کشور ، مسابقات بین المللی دهه مبارک فجر همراه با تیم ملی نوجوانان و جوانان کشور مسابقات غرب آسیا همراه با تیم ملی نو جوانان ، حضور در مسابقات آسیایی به میزبانی کشور چین به همراه تیم ملی نوجوانان در سال 2017 را در کارنامه ورزشی اش دارد. از این رو گپ و گفتی را با این بسکتبالیست قهرمان انجام دادیم که به نظر خوانندگان محترم می رسد.
لطفا خودتان را به طور کامل معرفی کنید؟
حمیدرضا بهرام زاد متولد 18 /10 / 1379شهرستان بندر لنگه و دانشجوی رشته مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد علوم وتحقیقات تهران هستم.
از سوابق ورزشی خود بگویید؟
باتوجه به این که در یک خانواده ورزشی متولد شدم از همان ابتدا با رشته بسکتبال و توپ بسکتبال آشنا شدم ضمنا در دوران کودکی با هدایت خانواده به رشته کاراته و ژیمناستیک درکنار بسکتبال به ترتیب با مربیگری اساتید صابری و غلام زاده روی آوردم اما به سبب علاقه وافرم به بسکتبال این ورزش جذاب و دانشگاهی را به عنوان رشته اصلی خودم تحت نظر پدرم انتخاب نمودم و معمولا در هر باشگاهی که پدرم مربی بود من هم در همان باشگاه فعالیت می کردم ناگفته نماند فعالیت های مداوم و به روز من در این رشته باعث گردید که در باشگاه های ملوان ، پاس بندرلنگه ، پتروشیمی ماهشهر و شهرداری بندرعباس حضوری مستمر داشته باشم و هم اکنون نیز در باشگاه آتشی تهران درلیگ دسته یک کشور مشغول بفعالیت هستم ضمن این که سابقه حضور در مسابقات مختلف کشوری و آسیایی از جمله شرکت در لیگ جوانان کشور همراه با تیم پتروشیمی بندرامام ، مسابقات قهرمانی نوجوانان و جوانان کشور همراه با تیم منتخب استان هرمزگان ، سابقه 4 سال حضور در لیگ دسته یک کشور ، مسابقات بین المللی دهه فجر همراه با تیم ملی نوجوانان و جوانان کشور مسابقات غرب آسیا همراه با تیم ملی نو جوانان ، شرکت در مسابقات آسیایی به میزبانی کشور چین به همراه تیم ملی نوجوانان کشور در سال در کارنامه ورزشی ام به ثبت رسانده ام.
چه عناوینی را در مسابقات قهرمانی کشور و مسابقات برون مرزی کسب کرده اید ؟ ضمنا مربیان خود را هم در مقاطع مختلف نام ببرید؟
قهرمانی جوانان کشور همراه تیم منتخب بسکتبال استان هرمزگان و نایب قهرمانی نوجوانان کشور به ترتیب در سال های 96 و 95 با مربیگری « پدرم » ، 3 دوره قهرمانی مسابقات بین المللی دهه فجر به همراه تیم ملی نوجوانان و جوانان کشور با مربیگری عباس آقا کوچکی ، ایزد پناه و نناد ترونیچ « صربستانی » ، قهرمانی در مسابقات غرب آسیا به میزبانی ایران همراه با تیم ملی نوجوانان با مربیگری ایزد پناه ، قهرمانی کشور درمسابقات بسکتبال خیابانی (street basketball) با مربیگری نوید رجبی ، مقام سوم لیگ ملی به همراه تیم پاس بندرلنگه با مربیگری علیرضا مصفا ، نایب قهرمانی لیگ دسته اول کشور همراه تیم شهرداری بندرعباس با مربیگری رضا هنگام پور ، قهرمانی در تورنومنت بین المللی مجارستان به مربیگری ایزد پناه ،کسب مقام ششم در مسابقات آسیایی به میزبانی «چین» بامربیگری نناد ترونیچ صربستانی از عناوین کسب شده اینجانب به همراه تیم های ملی و ….. در مسابقات بسکتبال قهرمانی کشور و برون مرزی ست.
آیا وسایل کمک آموزشی جوابگوی بسکتبالیست های بندرلنگه می باشد؟
مهمترین عامل در بهبود عملکرد بازیکنان توپ ، کف پوش و کفش مناسب جهت تمرینات است و سایر وسایل کمک آموزشی هم بی تاثیر نمی باشند منتهی هزینه بر هستند. شهرستان بندر لنگه از امکانات خوب و سالن مناسب برای آموزش بسکتبالیست ها بهره می برد اما از لحاظ وسایل کمک آموزشی نیازمند امکانات بیشتر و بهتر به روز تری هستیم به خصوص کفپوش که برای ورزش بسکتبال از ضروریات امنیتی و سلامتی بسکتبالیست ها محسوب می شود که باید پارکت شود.
حریفان قدر خود در کشور و مسابقات برون مرزی از کدام شهرستان و کشور ها بودند؟
بسکتبالیست های اصفهان ، تهران ، آ . شرقی ، تا حدودی خوزستان و در رقابت های آسیایی بازیکنان کشور های استرالیا ، چین ، نیوزلند و لبنان از حریفان قدر ما هستند.
در حال حاضر وضعیت هیات بسکتبال بندر لنگه چگونه است لطفا توضیح دهید؟
با توجه به تعداد کم باشگاه ها دربندرلنگه بیشترین توجه هیات بر بسکتبال پایه قرار دارد. نیاز به توسعه کمی از طریق فعال نمودن باشگاه ها و تشویق به فعالیت دراین رشته دانشگاهی می باشد اما با این اوصاف بندرلنگه اغلب جزو تیم های اول تا سوم رده های مختلف سنی بانوان و آقایان است.
لطفاً بفرمایید قهرمانی توام با تحصیلات چه امتیازی را برای ورزشکاران به ارمغان می آورد ضمنا در باره روند تمرینی خود توضیحاتی را بیان کنید، آیا پروتکل های بهداشتی رعایت می شود ؟
یکی ازدلایلی که مایل به فعالیت درلیگ برتر نشدم همین موضوع تاثیر گذاری تمرینات بر برنامه های درسی بود البته سختی های خاص خودش را دارد ولی ترجیح می دهم یک ورزشکار با سواد وتحصیلکرده باشم تا یک ورزشکار حرفه ای کم سواد ، ضمنا پروتکل های بهداشتی کاملا رعایت می شود.
نظرتان را در باره مربیان هیات و مشکلات شان در شهرستان بفرمایید؟
به نظرمن مربیان مثل معلمان قشری هستند که برای موفقیت بازیکنان شان از همه توانایی های خود و حتی بالا تراز آن استفاده می کنند اما کمتر دیده می شوند و در رابطه بامشکلاتی که وجود دارد باید خود شان این مهم را عنوان کنند تنها موردی که من می توانم بگویم این است که زمینه به روز رسانی اطلاعات مربیان بایستی به آسانی فراهم شود.
رشته ورزشی بسکتبال بندر لنگه در سال 98 چگونه بود ، شما به عنوان یک قهرمان به عملکرد رییس هیات از 1 تا 20 چه امتیازی می دهید؟
هیات بسکتبال بندرلنگه در تابستان 98 که مسابقات استانی برگزار شد مقام های خوبی را در گروه های سنی مختلف کسب کردند که مربیان کار آزموده و با دانش در هر دو بخش بانوان و آقایان در این باره فعالیت های بسیار خوبی داشتند.
به نظر شما اطاق فکر تا چه اندازه می تواند در پیشرفت برنامه های تدوینی هیات راه گشا باشد لطفا توضیح دهید ؟
اتاق فکر برای هیات یکی از بهترین اقداماتی ست که می تواند در برنامه ریزی رشته ورزشی تاثیر خوبی داشته باشد مشروط بر این که از تفکرات افراد با تجربه و جوانان تحصیلکرده با هم استفاده شود.
چند دوره به تیم ملی دعوت شدید ضمن این که مربیان خود در تیم ملی را هم نام ببرید؟
4 دوره به تیم ملی دعوت شدم و مربیان تیم ها آقایان عباس آقا کوچکی ، محسن شاه علی ، محمد ایزدپناه ، نناد ترونیچ صربستانی بودند.
چه پیشنهادی برای توسعه ورزش شهرستان و استان دارید؟
سابقه بسکتبال دراين استان و درخشش هرمزگاني ها در مسابقات کشوري به خصوص در سال هاي اخير نشان دهنده وجود استعدادها و پتانسيل هاي خوبي دراين رشته ورزشي ست که اميدوارم مسوولين با کمک به توسعه اين ورزش و بالا بردن کيفيت مکان هاي موجود و توسعه آن در فضا هاي عمومي زمينه رشد هرچه بيشتر اين رشته را فراهم نمايند.
اسپانسرهاي خصوصي ، شرکت ها و مراکز اقتصادي زيادي در استان هستند که مي توانند به ورزش ورود کنند و حامي جوانان مستعد استان شوند، اميدواريم به اين قضيه توجه شود.
با موفقیت های که رشته ورزشی بسکتبال در شهرستان بندر لنگه حتی استان و کشور کسب کرده چرا هنوز دارای مشکلات زیر ساختی مانند سالن استاندارد است و آکادمی بسکتبال در این شهرستان احداث نشده است ؟
سالن مسابقاتی موجود در مجتمع ورزشی شهدای خلیج فارس درصورتی که کف پوش آن پارکت وسیستم خنک کننده آن تقویت شود ازمناسب ترین سالن ها نه تنها برای بسکتبال بلکه برای سایر رشته های ورزشی هم خواهد بود و خوشبختانه باشگاه مردمی پاس نیز اخیرا سالنی اختصاصی برای بسکتبال را با کفپوش پارکت به بهره برداری رسانده که می تواند عامل خوبی برای پیشرفت بسکتبالیست ها بشود.
به نظر شما بر گزاری مسابقات به طور مستمر می تواند نقشی را در پیشرفت این رشته پر تحرک ایفا کند ؟
بله ، قطعا برگزاری مسابقات به صورت مستمر می تواند کمک بسیار زیادی به پیشرفت بازیکنان در این رشته داشته باشد و امیدواریم هرچه زودتر مردم از شر ویروس کرونا رهایی یابند تا هیات ها و ورزشکاران با آرامش و بدون دغدغه به مسابقات و فعالیت بپردازند.
و اما سخن پایانی؟
برای همه ورزشکاران ومربیان ومسوولینی که خالصانه زمینه رشد و پرورش استعداد های این استان را فراهم می کنند آرزوی صحت ، سلامتی و توفیق روز افزون را دارم و دست همه مربیان ، مادر و پدرم و بزرگوارانی که برای بنده زحمت کشیدند و باعث موفقیتم شدند را هم می بوسم و همواره قدردان لطف ومحبت شان خواهم بود ، ضمنا از مسوولین روزنامه وزین ندای هرمزگان که همیشه از ورزش استان حمایت کرده و سبب دلگرمی ، افتخار آفرینی و فعالیت های هر چه بیشتر دست اندر کاران رشته های ورزشی شده است نیز صمیمانه تشکر می کنم.