بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • تبلیغات
  • تماس با ما
  • درباره ما
جمعه, بهمن 10, 1404
روزنامه ندای هرمزگان
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • ورزش
  • فرهنگی
  • پزشکی
  • روزنامه امروز ندای هرمزگان
  • آرشیو روزنامه ها
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • ورزش
  • فرهنگی
  • پزشکی
  • روزنامه امروز ندای هرمزگان
  • آرشیو روزنامه ها
  • تماس با ما
  • درباره ما
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
روزنامه ندای هرمزگان
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
خانه اقتصاد

منطقه آزاد قشم؛ بستر توسعه پرورش ماهی در قفس

توسط تیم نویسندگان ندای هرمزگان
1404-04-18
زمان مطالعه: 1 دقیقه
منطقه آزاد قشم؛ بستر توسعه پرورش ماهی در قفس

ندای هرمزگان – جابر صداقت

مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم گفت: پرورش ماهی در قفس یکی از ظرفیت‌های راهبردی و مزیت‌دار برای توسعه اقتصادی جزیره قشم است که در قالب برنامه‌های سازمان، به‌طور جدی در حال گسترش و جذب سرمایه‌گذار است.

مریم نوری بالانجی افزود: دو محدوده دریایی مشخص برای استقرار قفس‌های پرورش ماهی در قشم تعیین شده است؛ یکی در محدوده ریگو تا مسن و دیگری در محدوده سلخ تا گامبرون. طبق برآوردها، فرآیند استقرار قفس‌ها در این نقاط، بسته به شرایط، بین ۶ تا ۱۵ مایل برای رسیدن به عمق مناسب گونه مورد پرورش از خط ساحل فاصله دارد.

او با بیان اینکه تاکنون حدود ۱۵ شرکت موفق به اخذ مجوزهای لازم در سال ۱۴۰۳ شده‌اند، ادامه داد: قفس‌ها از طریق مهندسی تخصصی و با استقرار در بستر دریا نصب می‌شوند و گونه‌هایی برای پرورش انتخاب می‌شوند که هم بازارپسند باشند و هم با اقلیم جزیره سازگاری داشته باشند.

به گفته وی، ظرفیت اسمی اختصاص‌یافته برای پرورش ماهی در قفس در جزیره قشم ۷۲ هزار و ۵۰۰ تن است و شرکت‌های دارای مجوز، به‌صورت فازبندی وارد مرحله اجرایی شده‌اند. اکنون چندین مجموعه ۵۰۰ تنی و دو مجموعه ۱۰۰۰ تنی در فاز اول تولید در جزیره قشم فعال هستند و به‌تدریج در فازهای بعدی راه‌اندازی خواهند شد.

ورود سرمایه‌گذار بخش خصوصی

عاطف خانقاه، سرمایه‌گذار یکی از پروژه‌های فعال در این حوزه نیز با اشاره به جزئیات طرح خود گفت: ظرفیت اولیه این پروژه ۵۰۰ تن است که با استقرار قفس‌های ۱۲۵ تنی آغاز شده و ظرفیت نهایی آن تا ۱۰ هزار تن قابل توسعه است.

وی افزود: گونه پرورشی اصلی در این پروژه، ماهی سی‌بَس است که اگرچه در ابتدا وارداتی بود اما طی سال‌های اخیر در کشور بومی‌سازی شده و تحقیقات درباره آن و دیگر گونه ها در قشم نیز از سال ۱۴۰۲ آغاز شده است.

خانقاه با اشاره به ظرفیت اشتغال‌زایی این طرح اظهار کرد: هر ۵۰۰ تن پرورش ماهی در قفس، زمینه اشتغال مستقیم برای حدود ۳۰ نفر را فراهم می‌کند. هدف ما آن است که با تعریف الگوهایی نو، امکان مالکیت قفس برای صیادان و علاقه‌مندان فراهم شود تا بدون نیاز به صید مستقیم، در چرخه تولید پایدار و حفظ ذخایر دریایی مشارکت کنند.

نوری بالانجی جزیره قشم را به‌ عنوان بستری بی‌نظیر برای توسعه صنعت آبزی‌پروری توصیف کرد و گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی ممتاز و زیرساخت‌های مناسب، قشم قابلیت تبدیل‌شدن به هاب صادراتی آبزیان در کشور بهمراه تکمیل زنجیره ارزش را دارد و فرصت بسیار مناسبی برای سرمایه‌گذاری در این حوزه فراهم شده است.

Advertisement Banner
نوشته قبلی

نوشته‌ی بعدی

تیم نویسندگان ندای هرمزگان

تیم نویسندگان ندای هرمزگان

نوشته‌ی بعدی

تازه ترین اخبار روز

  • توسعه :حل مسائل جمعی با راه حل های بومی
  • نخل زینتی گزینه مناسب بجای کنوکارپوس
  • استاندار هرمزگان: توسعه دریاپایه نیازمند فرماندهی واحد در حکمرانی است
  • عبور از بحران با گوش شنوا
  • (بدون عنوان)

صفحات مهم

درباره ما

تماس با ما

آرشیو روزنامه ها

  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • ورزش
  • فرهنگی
  • پزشکی
  • روزنامه امروز ندای هرمزگان
  • آرشیو روزنامه ها
  • تماس با ما
  • درباره ما