ندای هرمزگان – مرضیه دشتی
یکی از نگرانی هایی که در خصوص ویروس کرونای جهش یافته انگلیسی وجود دارد این است که سرعت انتشار آن بسیار قوی تر از کرونای چینی می باشد و این موضوع باعث نگرانی بیشتری می شود.
به گزارش خبرنگار ندای هرمزگان، نگرانی بعدی که در این زمینه وجود دارد، مرگ ناشی از این بیماری خطرناک در افراد جوان تر و کودکان می باشد، اما این موضوع هنوز قطعا به اثبات نرسیده و این ویروس جهش یافته، مشکلاتی از جمله سرعت انتشار، ابتلای بیشتر جوانان و سرایت پذیری بیشتر را ایجاد کرده است.
رعایت دستورالعمل های بهداشتی که از سوی وزارت بهداشت هم توصیه اکید شده می تواند تا حدود بسیار زیادی از ابتلا به این ویروس مرگبار جلوگیری کند اما مردم باید علاوه بر حفظ سلامت خود به جز برای کارهای ضروری از منزل خارج نشوند.
از طرفی هم مسئولان اعلام کرده اند که ضمن تشدید محدودیت ها، سفر به استان گردشگری هرمزگان مشروط شده و از مسافران تست کرونا گرفته می شود و یا اینکه برگه تست منفی را به همراه خود داشته باشند که در صورت سلامت بودن می توانند وارد شوند.
وضعیت شیوع کرونا در بندرعباس نگران کننده است
رئیس مرکزبهداشت شهرستان بندرعباس در این خصوص ابرازداشت: با توجه به افزایش دو برابری موارد مثبت کرونا نسبت به هفته گذشته موج طوفانی این ویروس در شهرستان بندرعباس با شیب تندی در حال وقوع است.
دکتر عبدالجبار ذاکری افزود: اگر مردم در شرایط کنونی دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نکنند تا دو هفته آینده قطعا شاهد افزایش موارد بستری و سپس فوت ناشی از کرونا خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: ویروس کووید 19 در شهر بندرعباس به سرعت در حال گردش و ابتلای افراد است و این در حالی است که گردش نوع جهش یافته کرونا نگرانی ما را چند برابر کرده است.
رئیس مرکزبهداشت شهرستان بندرعباس عنوان کرد: بدینوسیله لازم است مردم از تردد های غیر ضروری بپرهیزند، در دورهمی و تجمع ها به هیچ عنوان شرکت نکنند، زدن ماسک را از خانه تا خانه جدی بگیرند و کارکنان ادارات، نهادها موسسه ها و شرکت ها با حساسیت بیشتر دستورالعمل های بهداشتی در محل کار را رعایت کنند.
دکتر ذاکری تصریح کرد: ورزشکاران انجام تمرینات و مسابقات را به زمان دیگری موکول کنند. همچنین شهروندان در صورت وجود کمترین علائم حتما به مراکز کووید یا کلینیکها و مطبهای پزشکان مراجعه و حتما تست کرونا بدهند و در صورت ابتلا تحت درمان قرار گیرند؛ همه افراد علامتدار حتما قرنطینه مناسب را رعایت نمایند تا سایر اعضای خانواده آلوده نشوند.
شناسایی ۲۰ مبتلا به کرونای انگلیسی درهرمزگان
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان گفت: یک جوان قشمی بر اثر ابتلا به کرونای جش یافته انگلیسی جان خود را از دست داد.
دکتر فاطمه نوروزیان با بیان اینکه یک جوان ۳۱ ساله در قشم بر اثر ابتلای به کرونای جهش یافته انگلیسی جان باخت، افزود: فوت این جوان ابتدا بر اثر ابتلای به کرونای نوع چینی اعلام شده بود اما پس از آزمایش کرونای انگلیسی، ابتلایش به این ویروس جهش یافته تایید شد.
وی با اشاره به اینکه گفته ها حاکی از آن است، این فرد بیمار پس از شرکت در یک مهمانی دوستانه به کرونای انگلیسی مبتلا شده است، تصریح کرد: مادر و برادر کوچکتر فرد فوت شده نیز به کرونای انگلیسی مبتلا شده اند و اکنون در بیمارستان بستری هستند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان بیان داشت: بر این اساس تاکنون ۲۰ بیمار مبتلا به کرونای انگلیسی در هرمزگان شناسایی شده است.
دکتر نوروزیان با بیان اینکه با بستری شدن ۲۹ بیمار کرونایی جدید در استان، شمار بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستانها به ۱۱۲ نفر رسید، خاطرنشان کرد: از این شمار، ۳۲ نفر در بخش مراقبتهای ویژه (آی. سی. یو) بستری هستند و حال ۴ نفر از آنها وخیم است.
وی با اشاره به اینکه تعداد فوتیهای ناشی از این بیماری در استان ۱۰۳۴ نفر گزارش شده، اضافه کرد: تاکنون ۱۷۱ هزار و ۷۱۷ آزمایش کرونا درهرمزگان انجام شده است.