ندای هرمزگان – گروه اقتصادی
هیات تجاری از اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی هرمزگان همزمان با برگزاری نمایشگاه بین المللی 2023 تاجیکستان به سرپرستی رییس اتاق بازرگانی استان هرمزگان به تاجیکستان اعزام شد.
به گزارش ندای هرمزگان، همزمان با بازدید هیات تجاری هرمزگان از نمایشگاه مذکور دیدارهای متعددی با مسوولان بخش های مختلف صورت گرفت که دستاوردهای بسیارخوبی در این سفر به دنبال داشت.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی هرمزگان در این سفر طی دیداری با معاون وزارت صنایع و فناوری های نوین تاجیکستان ضمن معرفی ظرفیت های استان هرمزگان، اظهار داشت: روابط ایران و تاجیکستان به دلیل تشابهات فرهنگی بسیار درخشان است و معرفی ظرفیت های تجاری استان هرمزگان به کشورهای دوست و همسایه اولویت نخست ما در اتاق است.
محمدرضا صفا ادامه داد: اتاق بازرگانی هرمزگان با ظرفیت هایی که در بعد تجاری دارد می تواند شریک تجاری بسیار خوبی برای تاجیکستان محسوب شود.
وی افزود: شرایط برای ایجاد و توسعه ارتباطات تجاری با کشور تاجیکستان مهیا است و اتاق بازرگانی هرمزگان تمام همکاری های لازم در این زمینه را خواهد داشت.
صفا تاکید کرد: با توجه به ظرفیت های موجود در هرمزگان و استقبال طرف تاجیکی از این ظرفیت ها، آینده خوبی برای گسترش روابط بین دو طرف متصور هستیم.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی هرمزگان گفت: ظرفیت های استان هرمزگان در ابعاد تجاری، صنعتی، بندری، کشاورزی، معدنی و… می تواند فصل جدیدی در توسعه روابط تجاری هرمزگان با تاجیکستان ایجاد نماید.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان نیز طی دیداری با هیات تجاری هرمزگان اظهار داشت: اقدامات بسیار خوبی برای توسعه و تعمیق همکاری های ایران و تاجیکستان در همه بخشها به ویژه در حوزه اقتصادی انجام گرفته است که افزایش آمار و میزان مبادلات تجاری بین دو کشور که در سال 2021 به 400 هزار دلار رسید، خود نشان دهنده این مهم است.
محمد تقی صابری ادامه داد: آنچه برای تقویت و گسترش روابط تجاری هرمزگان و تاجیکستان در حوزه های مختلف باید انجام شود طراحی برنامه های بلند مدت همکاری اقتصادی است که بدون شک استان هرمزگان با ظرفیت های بسیار خوبی که در بخش های مختلف دارد می تواند شریک تجاری بسیار خوبی برای تاجیکستان محسوب شود.
وی تصریح کرد: برقرای خط پروازی بین ایران و تاجیکستان ظرفیت بسیاری خوبی در زمینه اقتصادی و گردشگری برای دو طرف ایجاد کرده است.
صابری یادآور شد: در خصوص لغو رویداد بین ایران و تاجیکستان نیز سفارتخانه ایران پیشنهاد خود را به مقامات تاجیکی ارائه و آمادگی اش را اعلام کرده است و مقامات تاجیکستان نیز با نظر مثبت در حال پیگیری هستند که امیدواریم تحقق این مهم سفرهای مردم و مسوولان کشور را تسهیل کند.
سفر هیات هرمزگانی به تاجیکستان به دعوت این کشور صورت گرفت و این سفر دستاوردهای بسیار خوبی به ویژه در بخش فرآوری محصولات کشاورزی و بخش آّبزیان به دنبال داشت.
همچنین دیدار با معاونت وزارت کشاورزی تاجیکستان، دیدار با رییس آژانس صادرات تاجیکستان، شرکت در همایش تجاری با مدیران شرکت های حاضر در نمایشگاه تاجیکستان 2023 ، دیدار با رییس کمیته گردشگری تاجیکستان و دیدار با رییس اتاق بازرگانی و صنایع تاجیکستان از جمله برنامه ها و دیدارهای این سفر بود.
امضاء تفاهمنامه همکاری بین دو اتاق بازرگانی هرمزگان و تاجیکستان و شرکت در نشست B2B نیز از دستاوردهای مهم این سفر بود.
اتاق بازرگانی هرمزگان و اتاق بازرگانی تاجیکستان تفاهم نامه همکاری امضا کردند
تفاهمنامه همکاری ما بین اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی هرمزگان و اتاق بازرگانی و صنایع تاجیکستان در راستای گسترش مراودات تجاری به امضا طرفین رسید.
این تفاهمنامه که توسط محمدرضا صفا رییس اتاق بازرگانی هرمزگان و جوره خان جمشید جمعه خان زاده رئیس اتاق بازرگانی و صنایع جمهوری تاجیکستان به امضا رسید طرفین در سازماندهی با شرکت در نمایشگاه های ملی، بین المللی و تخصصی، دفاتر اطلاع رسانی، سمپوزیوم ها، کنفرانس ها و رویدادهای مشابه که در اتاق بازرگانی هرمزگان با اتاق بازرگانی جمهوری تاجیکستان به منظور بهبود و گسترش همکاری های اقتصادی برگزاری می شود، همکاری دوجانبه خواهند
داشت.
همچنین بر اساس این تفاهمنامه طرفین تمام تلاش خود را برای ارائه کمک در حل و فصل مشکلاتی که تجارت بین جوامع تجاری اتاق بازرگانی هرمزگان با اتاق بازرگانی جمهوری تاجیکستان را تحت تاثیر قرار می دهد، به کار خواهند بست.
در ادامه دیدار هیات تجاری هرمزگان با مسوولان بخش های مختلف کشور تاجیکستان ایمان جمالی رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی هرمزگان در حاشیه نشست با معاون وزیر صنعت و تکنولوژی نوین تاجیکستان اظهار داشت: دنیا با ظرفیت های تجاری استان هرمزگان در بخش های مختلف به ویژه در بخش کشاورزی و تجاری به خوبی آشنا است و بدون شک روابط تجاری تاجیکستان و هرمزگان می تواند به نقطه قابل قبولی برسد.
استفاده از بازار تاجیکستان برای صادرات محصولات استان هرمزگان به سراسر دنیا، ایجاد کارخانه فرآوری آبزیان در تاجیکستان توسط استان هرمزگان، فرآوری و بسته بندی محصولات کشاورزی تاجیکستان و صادرات آن به کشورهای حوزه خلیج فارس توسط استان هرمزگان از پیشنهاداتی بود که توسط رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی هرمزگان به طرفین تاجیکی ارائه شد.
همچنین دکتر براهیمی رییس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ضمن معرفی ظرفیت های گردشگری هرمزگان اظهار داشت: اتاق بازرگانی هرمزگان تاکید بسیار ویژه ای در بحث مبادلات بین المللی و شناساندن ظرفیت های استان هرمزگان در بحث اقتصادی و گردشگری به کشورهای هدف دارد و تاکنون با اتاق های بازرگانی کشورهای متعددی ارتباط برقرار کرده و دستاوردهای بسیار خوبی نیز به دنبال داشته است و امید می رود تاجیکستان نیز با توجه به تشابهات فرهنگی و مناسبتی که با کشور عزیزمان ایران دارد بتواند ارتباط بسیار خوبی بین تجار تاجیکستان و تجار استان هرمزگان در زمینه گردشگری و صنایع دستی با همکاری دو اتاق برقرار نماید.
در بخش صنایع نیز سیدعلی هاشمی رییس کمیسیون انرژی و عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی هرمزگان اظهار داشت: از آنجا که دو کشور ظرفیت بسیار خوبی برای همکاری دارند تاکید ما نیز بر استفاده از ظرفیت ها برای توسعه روابط در زمینههای مختلف اقتصادی و تجاری است و بدون شک ظرفیتهای استان هرمزگان برای فعالین اقتصادی در تاجیکستان به ویژه در بخش صنعت قابل توجه خواهد بود.
وی تصریح کرد: هرمزگان از قطبهای ویژه اقتصادی در کشور است که علاوه بر سرمایه گذاران داخلی، بسیاری از سرمایهگذاران از کشورهای مختلف نیز، علاقهمند به سرمایهگذاری در این استان هستند.
هاشمی افزود: بیش از یک هزار واحد تولیدی صنعتی و معدنی در این استان فعال است و امید می رود بتوانیم ارتباط خوبی در این بخش با کشور تاجیکستان برقرار نماییم.