بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • تبلیغات
  • تماس با ما
  • درباره ما
شنبه, بهمن 11, 1404
روزنامه ندای هرمزگان
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • ورزش
  • فرهنگی
  • پزشکی
  • روزنامه امروز ندای هرمزگان
  • آرشیو روزنامه ها
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • ورزش
  • فرهنگی
  • پزشکی
  • روزنامه امروز ندای هرمزگان
  • آرشیو روزنامه ها
  • تماس با ما
  • درباره ما
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
روزنامه ندای هرمزگان
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
خانه آرشیو روزنامه آخرین روزنامه ها و گزارش تصویری

در آیین معارفه مدیر عامل منطقه آزاد قشم مطرح شد رژه «باید»های «مسرور» در برابر دیدگان «کلائی»!

توسط تیم نویسندگان ندای هرمزگان
1404-11-01
زمان مطالعه: 1 دقیقه
در آیین معارفه مدیر عامل منطقه آزاد قشم مطرح شد رژه «باید»های «مسرور» در برابر  دیدگان «کلائی»!

ندای هرمزگان-گروه اقتصادی
دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: بزرگ‌ترین جزیره ایران به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی‌های بزرگ یکی از راهبردی‌ترین و با ظرفیت‌ترین مناطق آزاد کشور است.
این مطلب را رضا مسرور در آیین معارفه محمدرضا کلائی به عنوان رئیس هیات مدیره و مدیرعامل جدید سازمان منطقه آزاد قشم و تکریم از خدمات عادل پیغامی مدیرعامل پیشین این سازمان عنوان کرد.
وی گفت: ما از منطقه آزاد قشم با ظرفیت‌تر در مناطق آزاد کشورمان نداریم، ما کشورهای را داریم که مساحت آنها اندازه جزیره قشم است اما (جی تی پی GTP) آنها بیش تر از سرزمین اصلی است، بنابراین در این جزیره کارهای بزرگی را می‌توان انجام داد.
دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ادامه داد: ما در قشم نبایستی هزینه فرصت داشته باشیم، یعنی اینکه ما در این جزیره خطا و اشتباه نباید انجام دهیم، ما باید به دنبال تخصصی کردن مناطق آزاد باشیم، هر کدام از مناطق آزاد یک مزیتی نسبی دارند و براساس آن مزیت نسبی باید مزیت رقابتی نیز داشته باشند.
مسرور توضیح داد: ما در جزیره کیش به‌دنبال بحث‌های هاب مالی شدن و اقتصاد دیجیتال هستیم که در این بخش دولت هم به ما کمک می‌کند، اما در قشم بایستی این جزیره به بحث‌های هاب انرژی تبدیل شود.
وی اضافه کرد: ما باید« بانکرینگ» را در قشم راه‌اندازی کنیم و مردم این جزیره از ما توقع و انتظار دارند که براساس ظرفیت‌ها کار کنیم.
دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تصریح کرد: ما باید در جزیره قشم گردشگری طبیعی(اکوتوریسم) را راه بیندازیم، این نوع از گردشگری یکی از ظرفیت‌های بسیار بالای این منطقه آزاد است و این منطقه با استفاده کردن از این ظرفیت‌ها می‌تواند بدرخشد و در اقتصاد ملی نقش داشته باشد.
وی یادآور شد: ما در مناطق آزاد نبایستی آزمون و خطا داشته باشیم، ما در این مناطق باید از نیروهای بایستی استفاده کنیم که آنان به صورت پله‌ای رشد کرده باشند و همچنین باید از نیروهای بومی استفاده کنیم که این نکته خیلی مهم و حائز اهمیت است.
مسرور اظهار کرد: ما در منطقه آزاد قشم باید طرح ملی پل خلیج فارس را به سرانجام برسانیم، این تعهد را من در این مراسم از طرف مدیرعامل جدید سازمان منطقه آزاد قشم می‌دهم که در این دوره به هر طریقی که شده تامین مالی این پروژه را انجام دهیم، صحبت‌های در این خصوص انجام شده تا به صورت شرکت پروژه، صندوق پروژه و یا از محل تسهیلات تامین مالی خارجی (فاینانس) این طرح را به نتیجه برسانیم چرا که این پروژه در اقتصاد ملی و نه در اقتصاد محلی نقش دارد.
دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بیان کرد: ما در منطقه آزاد قشم بایستی به دنبال جذب سرمایه‌گذاری خارجی باشیم، کاری که ما باید در این جزیره انجام دهیم این است که باید سرمایه‌گذار خارجی جذب کنیم.
وی خطاب به مدیرعامل جدید سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کرد: فرآیندهای کسب‌وکار در این منطقه باید به گونه‌ای طراحی شود که این جزیره به الگوی کشوری در سرعت صدور مجوزها تبدیل شود. همچنین با توجه به شرایط اقتصادی، انتظار می‌رود «بسته حمایتی ویژه فعالان اقتصادی» تدوین شود تا فشار از روی دوش تولیدکنندگان و بازرگانان برداشته شود.
مسرور با اشاره به دغدغه دیرینه مردم این جزیره یادآور شد: در خصوص موضوع آب، مکاتبات لازم با وزارت نیرو صورت گرفته است. پیشنهاد ما این است که مسئولیت حوزه آب به طور کامل به سازمان منطقه آزاد قشم واگذار شود تا با تمرکز مدیریتی، این مشکل تاریخی را یک‌بار برای همیشه حل کنیم.
قشم به سمت بهبود وضعیت شاخص‌ها در حال حرکت است
استاندار هرمزگان در ادامه این مراسم نیز با قدردانی از تلاش‌های صورت گرفته از سوی عادل پیغامی مدیرعامل پیشین سازمان منطقه آزاد قشم گفت: همه ما بر مدار داوری منطقی، عقلانی و منصفانه باید حرکت کنیم.
محمد آشوری افزود: نزدیک به ۳۵ سال از تاسیس این منطقه آزاد می‌گذارد و قشم به سمت بهبود وضعیت شاخص‌ها در بخش‌های مختلف در حال حرکت است.
وی با اشاره به این که اداره منطقه آزاد ساختار خودش را دارد و قطعا دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد متولی اداره این مناطق است، توضیح داد: پیرو جلسات و گفت‌وگوهای مفصل حرفه‌ای و تخصصی که با دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی داشته‌ایم جمع‌بندی من در حوزه مناطق آزاد این است که ما باید یک روش حکمرانی جدید را در اداره مناطق آزاد باز تعریف کنیم تا بهره‌وری افزایش و هزینه‌ها کاهش پیدا کند.
استاندار هرمزگان با طرح این سوال که چرا ما امروز مبتلا به این هزینه‌ها هستیم، پاسخ داد: چون هم ساختارها، هم گفتمان، هم رویکردها، هم روش‌ها، هم عملکردها و هم رفتارهای ما در چارچوب استانداردهای خودش قرار ندارد.
وی تصریح کرد: ترکیب از آنچه که من عرض کردم می‌تواند مبنای تغییر وضعیت در شرایطی که ما برای اداره کشور نیاز به اصلاحات جدی داریم، بدهد که این اصلاحات در دولت چهاردهم در دستور کار قرار گرفته است و عرصه این اصلاحات محدوده جغرافیای ایران چه مناطق آزاد، چه داخل کشور، چه استان‌های مختلف و چه مرزهای کشور که مزیت نسبی خاص خودشان را دارند.
آشوری تازیانی اضافه کرد: نوع رویکرد و قاعده‌ای که مقام معظم رهبری بر اساس ابلاغ سیاست‌های توسعه دریا پایدار قرار دادند نقش و نسبت مناطق آزاد به ویژه جزایر ما ۲ منطقه آزاد قشم و کیش را مشخص کرده که مختصات جزیره قشم متفاوت است.
وی با بیان اینکه منطق حرکت توسعه ما در بخش‌های مختلف است، عنوان کرد: توسعه دریا پایه آنچه که در قانون برنامه هفتم براساس سیاست‌های ابلاغی تدوین شد ۱۰ محور اساسی را نشانه‌گذاری کرده است.
استاندار هرمزگان تاکید کرد: اگر بخواهیم ایران را آباد کنیم و هرمزگان را به عنوان پهنه راهبردی کشور که هم کارکردهای ملی و هم کارکردهای بین المللی دارد معرفی کنیم قطعا نقش مناطق آزاد و مناطق ویژه مهم و حائز اهمیت است که ما ۲ منطقه آزاد، پنج منطقه ویژه اقتصادی و یک منطقه توسعه‌گرا تحت عنوان مکران را در استان هرمزگان داریم.
وی بیان کرد: تمام این اتفاقات قرار است در چارچوب یک مدل حکمرانی مطلوب سامان پیدا کند، دولت چهاردهم با تاکید شخص رئیس جمهور ۲ حرکت اصلاحی در حوزه اقتصادی (توزیع ثروت در حوزه‌های مختلف) و حوزه حکمرانی(برچیدن تمرکز گرایی، تقویت مشارکت جوامع محلی در توسعه و نظایر آن) انجام داده است.
ضرورت تحول رویکردهای اقتصادی و تقویت نقش قشم در بازارهای بین‌المللی
مشاور و دستیار وزیر اقتصاد نیز در این مراسم با اشاره به جایگاه راهبردی جزیره قشم در نقشه اقتصادی کشور و منطقه، اظهار کرد: مناطق آزاد به عنوان پیشران‌های اقتصاد ملی، وظیفه خطیری در عبور از محدودیت‌ها و جذب سرمایه‌گذاری خارجی بر عهده دارند. قشم با دارا بودن ظرفیت‌های بی‌نظیر دریایی، صنعتی و گردشگری، باید به قطب تولید و صادرات در منطقه تبدیل شود.
حسین جوشقانی با تاکید بر ضرورت تغییر نگاه در مدیریت مناطق آزاد، تصریح کرد: اولویت دولت در دوره جدید، شفافیت مالی، تسهیل فضای کسب‌وکار برای فعالان اقتصادی و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام زیرساختی است. انتظار می‌رود مدیریت جدید با بهره‌گیری از خرد جمعی و تعامل مثبت با جامعه محلی، مسیر توسعه جزیره را سرعت ببخشد.
وی در ادامه با تقدیر از تلاش‌های عادل پیغامی در دوران تصدی این مسئولیت، خاطرنشان کرد: تلاش‌های صورت گرفته در حوزه زیرساخت و اقتصاد در دوره گذشته شایسته قدردانی است و ریل‌گذاری‌های انجام شده باید با رویکردی تحولی ادامه یابد.
عقلانیت و وحدت؛ دو بال حکمرانی مطلوب
مشاور وزیر اقتصاد با اشاره به ضرورت تمرکز بر «عقلانیت» و «وحدت» در حکمرانی، تصریح کرد: فلسفه اساسی مناطق آزاد، ایجاد آزادی اقتصادی برای دستیابی به توسعه پایدار است. متاسفانه در دهه‌های اخیر از این فلسفه فاصله گرفته‌ایم، اما امروز نگاه ما به قشم نباید صرفا یک نگاه محلی باشد؛ قشم ظرفیت تبدیل شدن به پلی میان ایران و جهان را دارد و نگاه به آن باید ملی و فراملی باشد.
قشم و میزبانی از پروژه‌های کلان ملی
جوشقانی با تاکید بر ظرفیت‌های بی‌نظیر بزرگ‌ترین جزیره ایران افزود: منطقه آزاد قشم ظرفیت لازم برای میزبانی از حداقل سه پروژه بزرگ از میان ۲۰ پروژه کلان و ملی کشور را دارد. امیدواریم با حضور و همکاری مدیرعامل جدید این سازمان و با استفاده از نگاه راهبردی وزارتخانه، شاهد جهشی بزرگ در اجرای این پروژه‌های ارزآور باشیم.
نیاز به مدیران تراز جهانی برای توسعه پایدار
وی با تاکید بر اهمیت کیفیت در توسعه، خاطرنشان کرد: برای فعلیت بخشیدن به ظرفیت‌های بالقوه قشم، به قوی‌ترین مدیران در تراز بین‌المللی نیاز داریم. هدف ما تنها ساخت‌وساز نیست، بلکه ایجاد زیرساخت‌ها و مسکنی است که در شأن جوان ایرانی و استانداردهای جهانی باشد؛ همان‌گونه که ماندگاری پروژه‌های اصیل دهه‌های گذشته نشان‌دهنده مدیریت صحیح است، ما نیز باید به دنبال توسعه‌ای پایدار و با کیفیت باشیم.
تاکید مدیرعامل منطقه آزاد قشم بر تلاش، خدمت و اصلاح فرآیندها
در ادامه این مراسم مدیرعامل جدید سازمان منطقه آزاد قشم با ابراز عشق و تعهد صادقانه به مردم و جزیره قشم، فعالیت خود را با تاکید بر کار، خدمت و اصلاح فرایندها آغاز کرد.
محمدرضا کلائی اظهار کرد: ما در اینجا نه به دنبال ادبیات و نه به دنبال قدرت، بلکه فقط به دنبال کار و خدمت صادقانه، اصلاح فرآیندها و تسهیل امور سرمایه گذاران و مردم هستیم و تلاش برای توسعه جزیره جزو اصول بنیادین سازمان خواهد بود.
وی ادامه داد: عشق به بزرگ‌ترین جزیره ایران، نه تنها یک احساس است، بلکه اصلی است که هر چیز غیرممکن را ممکن می‌کند. من واقعا عاشق قشم هستم و این عشق مرا به خدمت و انجام وظیفه می‌کشاند.
مدیرعامل جدید سازمان منطقه آزاد قشم گفت: امیدواریم برای انجام امور بهترین مسیرها انتخاب شود و اگر کمی و کاستی در فرایندها و ایراداتی در عملکردها وجود دارد، باید با کمک یکدیگر این چالش ها را برطرف سازیم.
وی تصریح کرد: در قدم نخست باید احصا شود که مهم‌ترین چالش های که موجب آزار و اذیت مردم هستند چیست و با یک برنامه زمان‌بندی مشخص و طبق اولویت بندی آنها را مرتفع سازیم و برای این موضوع نیاز به یک تحلیل دقیق داریم تا بفهمیم قشم کجاست، چه ظرفیت‌هایی دارد، چه سرمایه‌هایی دارد و چه چیزهایی نیاز دارد.
وی اضافه کرد: امیدوارم با خرد جمعی و تعهد صادقانه در آینده بهترین تصمیم‌ها را برای آبادانی این جزیره و سازمان منطقه آزاد قشم اتخاذ کنیم و با ریل‌گذاری موجب رضایت‌مندی مردم و افزایش رفاه قشموندان و توسعه پایدار بزرگ‌ترین جزیره ایران باشیم.
آیین تکریم و معارفه رئیس هیات مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد قشم یکشنبه شب(۲۸ دی‌ماه) با حضور مردم جامعه محلی، مشاور و دستیار وزیر اقتصاد، دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، استاندار هرمزگان، نمایندگان مردم این استان در مجلس شورای اسلامی، مسئولان استانی و شهرستانی، قضایی، انتظامی، ائمه جمعه شیعه و اهل سنت در تالار وحدت شهر قشم برگزار شد.
در این آیین محمدرضا کلائی به عنوان رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم معرفی شد و از خدمات عادل پیغامی، مدیرعامل پیشین تجلیل به عمل آمد.
حضور مقامات کشوری و محلی در این آیین، نشان‌دهنده اهمیت منطقه آزاد قشم در سیاست‌های اقتصادی و توسعه‌ای کشور بود.
سید علی مدنی زاده وزیر امور اقتصادی و دارایی در حکمی محمدرضا کلائی را به عنوان رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم منصوب کرد.
کلائی مسئولیت‌هایی همچون شهردار مشهد و مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس را در کارنامه کاری خود دارد.
گفتنی است محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور نیز یک روز قبل از آن (۲۲ دی ماه) مصوبه وزیران عضو شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی را به وزارت اقتصاد و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ابلاغ کرده بود.
بر اساس این مصوبه آقایان محمدرضا کلائی و علی کمالی به عنوان اعضای موظف هیات مدیره سازمان منطقه آزاد قشم به مدت ۳ سال جایگزین به ترتیب آقایان عادل پیغامی و فریدون فدایی‌دولت شدند.

Advertisement Banner
نوشته قبلی

کودک کار؛ دنیای ایستاده پشت چراغ های قرمز

نوشته‌ی بعدی

تیم نویسندگان ندای هرمزگان

تیم نویسندگان ندای هرمزگان

نوشته‌ی بعدی

تازه ترین اخبار روز

  • توسعه :حل مسائل جمعی با راه حل های بومی
  • نخل زینتی گزینه مناسب بجای کنوکارپوس
  • استاندار هرمزگان: توسعه دریاپایه نیازمند فرماندهی واحد در حکمرانی است
  • عبور از بحران با گوش شنوا
  • (بدون عنوان)

صفحات مهم

درباره ما

تماس با ما

آرشیو روزنامه ها

  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • ورزش
  • فرهنگی
  • پزشکی
  • روزنامه امروز ندای هرمزگان
  • آرشیو روزنامه ها
  • تماس با ما
  • درباره ما