بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • تبلیغات
  • تماس با ما
  • درباره ما
یکشنبه, تیر 1, 1404
روزنامه ندای هرمزگان
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • ورزش
  • فرهنگی
  • پزشکی
  • روزنامه امروز ندای هرمزگان
  • آرشیو روزنامه ها
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • ورزش
  • فرهنگی
  • پزشکی
  • روزنامه امروز ندای هرمزگان
  • آرشیو روزنامه ها
  • تماس با ما
  • درباره ما
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
روزنامه ندای هرمزگان
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
خانه نوشته های اخیر

جلو غارت منابع ملی را بگیریم

توسط تیم نویسندگان ندای هرمزگان
1403-08-19
زمان مطالعه: 1 دقیقه
جلو غارت منابع ملی را بگیریم

 م.موسوی
قاچاق پرنده های در مرض خطر ایرانی همواره به شکل های مختلف خبر رسانه های کشور است، به رسانه های جنوبی و به خصوص ندای هرمزگان که همیشه نسبت به این هجمه وسیع به نابود سازی منابع محیط زیستی استان که متلق به آیندگان نیز هست هشدار داده و احتمال برنمه ریزی شده آن را دور از ذهن نمی داند.
هم اکنون قاچاق پرندگان و چرندگان و حتی خزندگان استان نیز مسئله ای است که هرازگاهی مورد توجه قرار می گیرد. اما بعد از مدتی به فراموشی سپرده می شود. کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس نیز یکی از قدیمی ترین و مهمترین مقصد سفر اجباری این پرنده های قاچاق هستند و علاقه شیخ ها ی خلیج فارس به بازی با پرنده های زیبای ایرانی ، هر روز قیمت آنها را بالاتر برده و سودجوها را برای قاچاق بیشتر آنها ترغیب می کند. با بررسی های انجام شده قیمت انواع پرندگان از 20 میلیون تومان شروع می شود و تا 2 میلیارد تومان هم می رسد، در این میان شاهین های ایرانی بین 20 تا 80 میلیون تومان در بازار قاچاق پرندگان قیمت گذاشته می شود تا برای تفریح شیوخ کشورهای حاشیه خلیج‌فارس راهی آن سرزمین شوند.
نگهداری پرندگان شکاری و بازی با توه به خشونت طبیعت صحرایی عربستان یکی از علایق شیوخ عرب است و همسایه بودن آنها با ایران که محل زیست انواع پرندگان در این نوع است، تجارت پرسودی را برای قاچاقچیان و دلالان مربوطه ایجاد کرده است. به خصوص در استان های هرمزگان، خوزستان و فارس که زیستگاه اصلی پرنده های شکاری ایران هستند.
پرسودی قاچاق پرندگان به حدی است که خیلی از این قاچاقچیان برای اینکه بتوانند محموله پرنده ها رابا خیال راحت به شیوخ عرب برسانند، پیشنهاد رشوه 100 میلیون تومانی می‌دهند که صدالبته باتوجه به کشفیات زیاد و جرایمی که قاچاق چیان تا کنون محکوم به پرداخت آن شده اند، موفق به این کار آن طور که گفته می شود نشده اند،زیرا خبرهای پیوسته از بدام افتادن قاچاق چیان در هرمزگان حکایت دارد. اخیرا ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان بندرلنگه خبر دادند که۱۱ بهله پرنده شکاری از متخلفان زنده گیر کشف کرده اند.
دراین مورد فرمانده یگان حفاظت محیط زیست هرمزگان گفت: این پرنده ها شامل ۵ بهله دلیجه و ۶ بهله قمری بود که دراین رابطه سه متخلف دستگیر شدند
که پرونده متخلفان درحال گذراندن مراحل قانونی خود است.
این روزها اخبار برخورد با صیادان پرندگان در بندرلنگه مدام اطلاع رسانی می شود که این نشان از افزایش صید و زنده گیری این گونه از پرندگان کمیاب برای قاچاق آنها به آن سوی آبهای خلیج فارس دارد.
دلیجه از خانواده شاهین و پرنده شکاری است که آن سوی آبها هواخواهان زیادی برای دست آموز کردن آن دارد ،اما قمری خاوری که معمولا در مناطق مرطوب ساحلی زندگی می کند، خریداران زیادی در داخل و خارج از کشور دارد و معمولا در نواحی ساحلی بوشهر و هرمزگان صید می شود.
قمری خاوری پرنده اي است خرمايي رنگ و خال دار از خانواده کبوترها که شبيه قمري معمولي است؛ امّا کمي درشت تر از آن و به طور محسوسي از آن پررنگ تر است و دم نسبتاً بلند و تيره با کناره‌هاي سفيدي دارد.
سطح پشتي آن خرمايي متمايل به خاکي است و ميان هرکدام از پرهايش لکه قهوه اي تيره رنگي ديده مي شود که در مجموع طرحي خالدار ايجاد مي کند. در کنار گردنش، لکه اي مرکب از رگه‌هاي آبي روشن و سياه دارد که اين لکه در قمري معمولي سياه و سفيد است و به جاي سفيدي روي گردن و دم قمري معمولی در اين پرنده، رنگ هاي آبي روشن و خاکستري ديده مي شود. خال هاي پشتش ظريف تر است و بخش کم رنگ زير دم آن وسيع‌تر مي باشد. گلو و سينه آن شرابی کم رنگ است. نابالغ آن لکه‌هاي کنار گردن و رنگ شرابي ناحيه گلو و سينه ندارد. لبه زيرين بال هايش خاکستري متمايل به آبي است و شاه پرهاي بال هايش قهوه اي است که لبه هاي روشني دارند. پاهايش صورتي و چشمانش قهوه اي روشن است که حلقه چشمي قرمز رنگي دارد. در فصل زمستان پر و بالش روشن تر مي شود. رفتار قمري خاوري شبيه به قمري معمولي است. نر و ماده آن همانند هستند. باید فرهنگ سازی برای مقابله با نابودی این ذخایر ملی انجام گیرد تا آیندگان ما هم سهمی در دیدن این زیبایی های ایران عزیز داشته باشند.

Advertisement Banner
نوشته قبلی

وزیر صنعت، معدن و تجارت: خودرو باید رقابتی عرضه شود، نه در بورس !

نوشته‌ی بعدی

بیش از ۱۱ میلیون نفر – ساعت کار بدون حادثه در پالایشگاه نفت بندرعباس

تیم نویسندگان ندای هرمزگان

تیم نویسندگان ندای هرمزگان

نوشته‌ی بعدی
بیش از ۱۱ میلیون نفر – ساعت کار بدون حادثه در پالایشگاه نفت بندرعباس

بیش از ۱۱ میلیون نفر - ساعت کار بدون حادثه در پالایشگاه نفت بندرعباس

تازه ترین اخبار روز

  • معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد برخورد جدی و قانونی با گران فروشی و احتکار
  • نابرابری های اقتصادی مولود بحران های اجتماعی
  • رئیس هیات‌مدیره انجمن صنفی CNG عرضه رایگان سوخت سی.ان.جی در ۵۰۰ جایگاه در کشور
  • استاندار هرمزگان: نباید از عملیات روانی دشمن غافل شویم
  • عملیات رژیم صهیونیستی در بندرعباس تلفات جانی نداشت

صفحات مهم

درباره ما

تماس با ما

آرشیو روزنامه ها

  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • ورزش
  • فرهنگی
  • پزشکی
  • روزنامه امروز ندای هرمزگان
  • آرشیو روزنامه ها
  • تماس با ما
  • درباره ما