ندای هرمزگان – زهرا غفوری
غربت، شعار سال در قشم…!
حکایت شعار سال و همسو نبودن مسوولان ادارات، نهادها و سازمان های مستقر در شهرستان قشم با آن، داستان غریبی است که سخنان چند تن سرمایه گذار و تولید کننده، بیگانگی و دوری کارگزاران دولت مردمی با شعار گران سنگ «مهار تورم، رونق تولید»را بیش از پیش آشکار کرد.
وقتی از سرمایه گذار شرکتی دانش بنیان شنیدم که گفت اینجا مسوولان به جای دست، پای تولید کننده را می گیرند با خود گفتم سهم سرزمینی که دومین منطقه آزاد کشور را در دل بزرگ خود جا داده از رهنمود رهبری، فقط سربرگ شعارنوشته است و بنر و دیگر هیچ…
هم اندیشی جهاد تبیین در جامعه کشاورزی …
پس از دریافت دعوتنامه در جلسه هم اندیشی جهاد تبیین در جامعه کشاورزی با حضور روسای ادارات مجموعه جهاد و فعالین این حوزه شرکت کردم.
هواشناسی مجموعه ای برای تمام فصول…
نخست محمد کاملی رییس اداره هواشناسی شهرستان قشم گزارشی از وضعیت بارندگی های بیست سال اخیر و همچنین مطالبی پیرامون اهمیت هواشناسی برای جامعه کشاورزان و صیادان ارائه کرد.
صاحبدلی کو تا شود میهمان دل…
مدیر شرکت دانش بنیان زیست فنآوران آناهیتا پس از رییس هواشناسی لب به سخن گشود. عین سخنان را بخوانید، امید که صاحبدلی قدرشناس از این خاک زرخیز به یاری نه تنها چند تولید کننده ارجمند که به نجات و سامان منابع مغفول مانده بخش مهمی از سرزمینمان بشتابد.
ظرفیت چشمگیرِ دور از چشم …
ربیعی گفت: فرآوری جلبک های دریایی سالانه ۳۰ میلیارد دلار در دنیا درآمد دارد و ۴۳ کشور در زمینه کشت و پرورش جلبک های دریایی و فرآوری آنها فعالیت دارند. علیرغم اینکه زیر ساخت علمی آن در هرمزگان فراهم آمده، مسوولان ارزشی برای آن قائل نیستند. این فعال تحقیقات دانش بنیان ادامه داد: تا کنون ۳۴۰ گونه جلبک دریایی از سواحل خلیج فارس و دریای عمان شناسایی و کار تخصصی روی آن ها انجام شده، استان هرمزگان تنها هرباریوم جلبک های دریایی را در کشور دارد.ولی وقتی وارد اجرا شدیم هر جا دست گذاشتیم با مشکل مواجه شدیم.
ماموریت برای حمایت نکردن؟! …
بخش مهم ماموریت سازمان منطقه آزاد حمایت است، اما به عنوان شرکت دانش بنیان هر جا مراجعه می کنیم به در بسته می خوریم، مسائلی را حل کردیم، ولی بعد از این همه سال به نقطه ای رسیدم که شوربختانه باید بگویم گویا بعضی از مسایل حل شدنی نیست!؟!
پس از سی سال همچنان مانده در خم کوچه مسوولان
از سال ۷۲ نقطه به نقطه رویش های جلبکی سواحل استان های جنوبی و جزایر خلیج فارس را از لحاظ تاکسونومیک و اکولوژیک مطالعه کرده ایم . سی سال پیش زیر ساخت علمی فراهم شده، یکصد و ده مقاله علمی چاپ شده، ولی کسی دست ما را نگرفت.
حمایتی چنینم آرزوست…
دولت کنار پرورش دهندگان میگو ایستاد، استخرها برایشان راه انداخت ،پرورش دهنده های مالزی با دیزل کار می کنند، ولی اینجا برق را تا کنار استخر رسانده اند، نمیدانم چرا برای پرورش و فراوری سایر آبزیان دریایی ازجمله پرورش صدف، مرجان،خیار دریایی و جلبک های دریایی دستی به یاری دراز نمی شود.
تخریب سپر دفاعی زمین توسط سازمان منطقهآزاد…
رییس اداره هواشناسی از هشدارهای پیش از باران گفت، من می گویم باران نعمت است و اگر سازمان با برداشت های بی رویه و غیر اصولی خاک و سنگ، سپر دفاعی زمین را از بین نمی برد، برای بارش باران به جای هشدار، می شد بشارت داد.
از سال ۹۵ که برای ثبت شعبه پیگیری اقدام کردیم دو ماه پیش موفق شدیم پروانه بهره برداری یک محصول دانش بنیان خود را از صنایع سازمان بگیریم. مجوزها همه جا پنج ساله است، اینجا یکساله، می گویند پروانه جهاد کشاورزی را قبول نداریم.
معضلی به نام گمرگ سازمان منطقه آزاد…
گمرگ به جای حمایت بیشتر اشکال می تراشد، بارها از مسوولان مملکتی شنیدیم که می گویند قوانین و مقررات را به نفع تولید کنندگان تفسیر کنید، ولی اینجا گمرگ سازمان اشاره آشکار ماده ۹ دارایی پیرامون معافیت مالیاتی کود، سم و بذر را به اَشکال مختلف نادیده می گیرد و اِشکال تراشی می کند. حمایت کمتر از سایر شهرستان ها … شهرستان قشم سازمان منطقهآزاد را درون خود دارد، اما نسبت حمایت از سرمایه گذار و تولید کننده در دیگر شهرستان ها که چنین ظرفیتی را ندارند، بیشتر از قشم است! حمایت های بیمه از دیگر مواردی است که به آن توجهی نشده …
دانش نمی خرند و جز اینم نیست…
مقایسه شرکت های دانش بنیان با صنایع بزرگ صحیح نیست، کار ما ریسک پذیر است، چیزی جز دانش و نتیجه تحقیقاتی نداریم. ولی متاسفانه اینجا به جای دست ، پای ما را گرفته اند.!
چشم به راه مساعدت…
سرمایه گذار تنها کشتارگاه شهرستان قشم هم در این جلسه از ممنوعیت تبادل دامی به استان های مرزی گفت و مشکلاتی که در این باره با آن مواجه است و اراده ای جدی با قید اولویت برای رفع این مشکل هم نمی بیند.
هشدار انقراض نسل متوتا
متوتا تمام شود دریا می میرد…
وضعیت به گونه ای رقم خورده که هر کس در شغل خود دچار مشکل می شود به دریا روی آورده و بیش از این برادران غیور افغانی شبانه روز و شیفتی به جان ذخایر دریا افتاده اند.
سلامی صاحب تنها شرکت صادر کننده ماهی متوتا بسته بندی شده و دارای برچسب گفت: ارزش بالای غذایی متوتا، هواخواهان بسیاری را جذب این محصول در کشورهای جنوب شرق کرده و متاسفانه بازار ایجاد شده بلای جان ذخایر دریایی ما شده به طوری که ۷۰ درصد ذخیره دریایی را نسبت به سی سال پیش کاهش داده است.
… پیش از آن که از تو نیاید هیچ کار…
سلامی گفت: ماهی متوتا خوراک اصلی بسیاری از آبزیان هم هست و نابودی آن به نابودی دریا منجر می شود. اهمیت متوتا برای دریا مثل اهمیت باران برای زمین است و برای نجات آن علاوه بر کمک مسوولان، نیاز به راه اندازی پویش های مردمی و اقدامات آموزشی، فرهنگ سازی و بیان هشدار از سوی بزرگان و صاحبان نفوذ کلام بین مردم برای بسیج عمومی هستیم. بی توجهی یا توجه دیر هنگام، ما را متحمل هزینه های جبران ناپذیر می کند. فکر نکنید این یک حرف ساده است، سی سال صیاد بوده ام و به دریا تعصب دارم، فایده ای ندارد که چند سال بعد متوجه بشوید سلامی چه گفت ،ولی آن وقت کاری از دست کسی بر نیاید…