کاظم گلخنی
به گزارش ندای هرمزگان جلسه کارگروه شورای سلامت شهرستان جاسک با موضوع پیشگیری از سوانح وحوادث ترافیکی در محل فرمانداری جاسک به ریاست حسن دوراندیش معاون سیاسی امنیتی فرمانداری شهرستان جاسک و با حضور جواد پوردکان سرپرست شبکه بهداشت و درمان جاسک، شهردار و جمعی از مدیران و مسئولین ادارات برگزار شد.
در این جلسه جواد پوردکان سرپرست شبکه بهداشت جاسک در ادامه افزود : یکی از سوانح جاده ای پر تکرار در جاسک مربوط به تصادف با شتر است، باید با آموزش و فرهنگ سازی، تصویب قوانین مشخص و بازدارنده مشکلات ناشی از تصادف با شتر را کاهش
داد .
پوردکان با ارائه آماری در این خصوص بیان داشت: حضور و آمادگی ۲۴ ساعته نیروهای فوریتهای پزشکی شهرستان جاسک در پایگاه های جاده ای بخشی از خطرات این گونه تصادفات را کاهش میدهد، اما قطعا پیشگیری از این حوادث در اولویت قرار دارد، با ساماندهی شتر های سرگردان از بخش قابل توجهی از این حوادث جلوگیری میشود. اجرای پلاک کوبی و احراز هویت شترها در این خصوص تاثیر بسزایی دارد.
وی ادامه داد: نصب شب رنگ بر شترها یکی دیگر از راهکارهای کم هزینه با میزان اثر بالا است. امیدواریم با همکاری سایر ادارت بتوانیم تا پایان سال از وقوع بخشی از این حوادث پیشگیری کنیم.
در پایان دوراندیش معاون سیاسی امنیتی جاسک با تأکید بر ضرورت همکاری بین بخشی بین ادارات شهرستان در خصوص پیشگیری از سوانح و حوادث جاده ای اظهار داشت:«با برنامه ریزی و سیاست گذاری صحیح واصولی می توان از بسیاری از حوادث جاده ای مانند تصادفات با شتر که سلامت عمومی جامعه را به خطر می اندازند پیشگیری کرد.»
فارغ از این ایده ها که همگی قابل احترام، اما تکراری است. بنظر می رسد صاحبان شترهای سرگردان هنوز به عمق تراژدی این حوداث مرگبار پی نبرده اند و چندان تمایلی به ایجاد جهاز بند برای اسکان شبانه شترها نشان نمی دهند. تجربه سالها گذشته نشان داده که اجرای این طرح بدون درگیر کردن جوامع محلی راه به جایی نمی برد.
شفاف تر اینکه بهتر است یک کارگروه در جهت فرهنگ سازی و آگاه سازی جوامع محلی بخصوص صاحبان شترهای سرگردان تشکیل شود و در جهت اسکان شبانه شترها در جهاز بندهای دور از جاده ها مذاکره شود تا شاید این افراد که عمدتا صاحب ثروت و نفوذ هستند، دست از لجاجت برداشته و با همراهی با طرح های دولتی و اسکان شترها، مانع تکرار مداوم حوداث مرگبار در جاده های شرق استان شوند.