ندای هرمزگان – مرضیه دشتی
با توجه به ماده 110 قانون مالیات های مستقیم، اشخاص حقوقی مکلف شده اند اظهارنامه و ترازنامه وحساب سود و زیان متکی به دفاتر و اسناد و مدارک خود را حداکثر تا چهار ماه پس از سال مالیاتی همراه با فهرست هویت شرکا و سهامداران و حسب مورد میزان سهمالشرکه یا تعداد سهام و نشانی هر یک از آنها را به اداره امور مالیاتی که محل فعالیت اصلی شخص حقوقی در آن واقع است تسلیم و مالیات متعلق را پرداخت کنند.
پس از تسلیم اولین فهرست مزبور، تسلیم فهرست تغییرات درسنوات بعد کافی خواهد بود و محل تسلیم اظهارنامه و پرداخت مالیات اشخاص حقوقی خارجی و موسسه های مقیم خارج از ایران که در ایران دارای اقامتگاه یا نمایندگی نمی باشند تهران است.
حکم ماده 110 قانون مالیات های مستقیم نیز در خصوص کارخانه داران و اشخاص حقوقی در دوران معافیت نیز جاری خواهد بود و همچنین در تبصره آمده است که اشخاص حقوقی نسبت به درآمدهایی که طبق مقررات این قانون نحوه دیگری برای تشخیص آن مقرر شده، مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی جداگانه که در فصلهای مربوط پیشبینی شده است نیستند.
از این رو لزوم توجه به این ماده قانونی، اهمیت پیگیری حق مالیات دهندگان درون استانی را بیش از پیش ضروری کرده تا دیگر پرداخت آن بر روی دوش کسبه و بازرگانان استان هرمزگان سنگینی نکند.
استاندار: شرکتهای مستقر در هرمزگان باید مالیات خود را در استان بپردازند
استاندارهرمزگان مدتی قبل در نشست شورای هماهنگی دستگاههای تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی استان گفت: براساس قانون شرکت هایی که محل فعالیتشان در این استان است بایستی مالیات خود را در همین جا بپردازند و درهمین راستا شرکت هایی مانند ستاره خلیج فارس و حدود هفتاد شرکت دیگر مالیات شان را در سایر استان ها و یا پایتخت پرداخت می کنند.
فریدون همتی با اشاره به نشست اخیر خود با معاون امور مالیاتی کشور درخصوص وضعیت پرداخت مالیات شرکت های مستقر در استان افزود: زمانی که این شرکتها دچار مشکل میشوند از مسوولان استان تقاضای کمک دارند زیرا مالیات یکی از ابزار مدیریت و ایجاد هماهنگی محسوب می شود.
رییس شورای هماهنگی دستگاههای تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی درهرمزگان اظهارداشت: پرداخت این مالیاتها دراستان، دارای مزایای فراوانی برای هرمزگان بوده و می تواند مشکلهای بسیاری از مردم این منطقه را برطرف سازد و کشور اکنون با درآمدهای مالیات اداره میشود.
وی خاطرنشان کرد: هیچگاه راضی نیستیم یک ریالی از کسی به نفع دولت اضافه گرفته شود اما آنچه قانون معین کرده باید دقیق اجرا شود.
استاندار هرمزگان ادامه داد: برای پرداخت مالیات بنگاه هایی که خارج از این استان مالیات خود را پرداخت میکنند مانند ستاره خلیج فارس مستندها و مدارک لازم جمع آوری در مرکز سیاسی اداری کشور موضوع پیگیریمی شود.
همتی اضافه کرد: اداره کل امورمالیاتی هرمزگان توانایی بالایی برای رسیدگی به پروندهها و مالیات ستانی دارد و تهران هم ادعا دارد زمانی که اداره کل واحدهای بزرگ در آنجا متمرکز است در تهران کارهای مالیات ستانی و رسیدگی به پرونده انجام شود که این مطلوب این استان نیست.
حق پرداخت مالیات شرکت های بزرگ بر روی دوش کسبه و بازرگانان هرمزگان
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندرعباس هم در سخنان اخیر خود گفته: حق پرداخت مالیات شرکت های بزرگ بر روی دوش کسبه و بازرگانان هرمزگانی سنگینی می کند و مسوولان باید برای حل این مشکل چاره ای بیاندیشند.
محمدرضا صفا با اشاره به آسیب های وارده به اقتصاد کشور در اثر ویروس کرونا، بیان داشت: فشارهای مالیاتی عرصه را بر فعالان اقتصادی بیش از گذشته تنگ کرده است و با توجه به بررسی های میدانی صورت گرفته اکنون بسیاری از کسب و کارها نیمه تعطیل هستند و حتی از عهده پرداخت شارژ ماهیانه خود بر نمی آیند که این معضل ها ناشی از تکلیفی است که سازمان امور مالیاتی کشور به دوش سازمان امور مالیاتی استان قرار داده است.
وی اظهارداشت: با توجه به اصلاحیه ماده ۱۱۰ قانون مالیاتهای مستقیم اقامتگاه قانونی محل فعالیت اشخاص حقوقی تغییر پیدا کرده است که از ابتدای سال ۱۳۹۵ لازم الاجرا بوده و با توجه به اینکه بسیاری از شرکتهای صنعتی و پالایشگاهی و نیز تعداد زیادی شرکت های بزرگ دیگر محل فعالیت آن در استان بوده ولی ثبت این شرکتها خارج از استان صورت گرفته و بیشتر آنها مرکزنشین هستند و با توجه به این موضوع که این گونه شرکتها جزو آمار درآمد مالیات استان به حساب میآیند اما پرونده مالیاتی و همچنین پرداخت مالیات و ارزش افزوده آنها در دیگر استانها انجام می شود که تنها درآمد حاصل از ارزش افزوده یک یا دو مورد از این شرکتهای بزرگ حدود ۷۰ درصد از پرداختی ارزش افزوده را تامین می کند که می تواند کمک بسیاری به توسعه زیرساختها در سراسر استان کند.
صفا تصریح کرد: این در حالی است که تمام خدمات و نیازهای این شرکت ها توسط مردم استان هرمزگان صورت گرفته و از طرفی آلایندگی و آلودگیهای آن هم برای استان و ساکنین بوده ولی متاسفانه به دلیل عدم رعایت ماده ۱۱۰ قانون مالیاتهای مستقیم نه تنها حق مالیاتی بلکه حسابهای بانکی این شرکتها نیز در استان نیست و عاید استان های دیگر می شود.
وی ابرازداشت: مبلغ تکلیف شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور به سازمان امور مالیاتی استان با احتساب مالیات شرکت های فوق الذکر است که در واقع ظلم بزرگی در حق مردم این استان به ویژه بازرگانان است که باید سهم مالیاتی شرکت هایی را بپردازند که در استان ثبت نشده اند.