نداي هرمزگان – مرضيه دشتي
گونه جديدي از ويروس کوويد19پس از آن که نمونه اصلي اولين بار در سال گذشته در چين شناسايي شد، اکنون در انگليس شيوع يافته و به مناطق ديگر از جمله کشورمان رسيده است.
به گزارش خبرنگار نداي هرمزگان، با شيوع نوع جديد ويروس کرونا در انگليس، سازمان جهاني بهداشت اعلام کرد از مقامات انگليس خواسته است تدابير سختگيرانه تري را در اروپا براي جلوگيري از گسترش اين نوع ويروس جهش يافته به کار گيرند.
وزير بهداشت انگليس هم اخيرا اعلام کرد که شيوع گونه جهشيافته و جديد ويروس کرونا در اين کشور از کنترل خارج شده است.
اکنون بيش از يک سال از شيوع کروناي چيني مي گذرد و افزايش آمار بيماران مبتلا به کروناي انگليسي در کشور نشان مي دهد با موج جديد اين ويروس جهش يافته و خطرناک روبرو هستيم.
حدود يک ماه قبل شيوع بيماري کروناي انگليسي در کشورهاي حاشيه خليج فارس، زنگ خطر انتقال اين ويروس را به صدا درآورد به گونه اي که بسياري از کشورهاي عربي را نگران کرد.
رفت و آمدهاي تجاري و اقتصادي با امارات متحده عربي نيز که درهمسايگي با ايران قرار دارد، هشدار جدي براي مردم کشورمان تلقي مي شد و از اين رو نظارت هاي بهداشتي و انجام تست هاي کرونا بيش از پيش مورد توجه مسئولان قرار گرفت.
وزارت بهداشت امارات نيز به عنوان نخستين کشوري که کروناي جهش يافته انگليسي در آن شيوع پيدا کرده خبر از ابتلاي موارد مثبت ابتلا به اين بيماري داده است.
مسئولان وزارت بهداشت کشورمان هم با گسترش شيوع ويروس جهش يافته کروناي انگليسي از همه گيري اين بيماري در استان هاي ديگري به شدت ابراز نگراني و هشدارهاي لازم براي رعايت کامل دستورالعمل هاي بهداشتي را به مردم اعلام کردند.
همچنين سخنگوي ستاد ملي مقابله با کروناي کشور نيز از ابتلاي 62 مورد مبتلا به کروناي انگليسي در کشور خبر داده و گفته تاکنون 7 نفر آنان جان خود را از دست داده اند.
رئيسي در اين زمينه گفته؛ مبتلايان به اين ويروس در استان هاي تهران، قزوين، البرز، فارس، هرمزگان و خوزستان قرار دارند.
هرمزگان و شهرستان لارستان در استان فارس که درهمسايگي يکديگر قرار دارند نيز از ساليان گذشته رفت و آمدهايي به مقصد کشورهاي عربي از جمله امارات داشته اند و اين موضوع طي روزهاي اخير باعث ابتلاي چند مورد مبتلا به اين ويروس شده است.
سخنگوي دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان هم ابتلاي دومورد کروناي جهش يافته انگليسي در اين استان را تاييد کرد.
دکتر فاطمه نوروزيان در اين خصوص گفت: اين 2نفر مسافراني بودند که از امارات متحده عربي به فرودگاه قشم وارد شدند.
وي اظهارداشت: نمونه هاي گرفته شده از آنان به تهران ارسال شد و اکنون جواب مثبت بودنابتلاي آنان به کروناي انگليسي رسيده است.
روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان افزود: هرچند افراد ياد شده گواهي تست منفي کرونا را از امارات به همراه داشتند اما آزمايش و غربالگري اما ابتلاي آنان به کرونا در ايران تاييد شد.
دکتر نوروزيان بيان داشت: يکي از مبتلايان 48ساله وساکن قشم و نفر دوم 24ساله و ساکن بندرلنگه است.
وي ادامه داد: از خانواده اين 2مبتلا هم تست گرفته شده که همگي منفي بوده اند و اکنون حال عمومي اين بيماران خوب است و علائم خاصي ندارند که به همراه خانواده هايشان در قرنطينه هستند.
سخنگوي دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان، از مردم خواست با توجه به ضريب بيشتر سرايت و سرعت انتقال کروناي انگليسي نسبت به رعايت پروتکل هاي بهداشتي بيش از پيش توجه داشته باشند و در محل هاي شلوغ حتما از 2ماسک استفاده کنند.
وي هشدار داد؛ وضعيت ايمني استان نسبت به کرونا شکننده است و خطر طغيان دوباره اين ويروس در هرمزگان وجود دارد.
به گفته دکتر نوروزيان، شهرهايي شامل بندرخمير، بندرلنگه، پارسيان، قشم، ميناب، حاجيآباد، جاسک، هرمز و کيش در وضعيت زرد، شهرستان بستک به علت رعايت نکردن شيوهنامههاي بهداشتي در وضعيت نارنجي و شهرستانهاي ابوموسي، بندرعباس، رودان، بشاگرد و سيريک نيز در وضعيت آبي قرار دارند.
گفتني است، آمار مبتلايان به کروناي چيني در استان هرمزگان رو به افزايش است وعادي انگاري برخي از مردم در خصوص عدم رعايت دستورالعمل هاي بهداشتي مي تواند شرايط را بيش از اين خطرناک کند.
کروناي انگليسي خطرناک تر از کروناي چيني
کرونا سه جهش دارد، چيني، آفريقايي و انگليسي، که ويروس جهش يافته انگليسي چموشتر است و بايد بيشتر از قبل مراقب باشيم.
کروناي جديد، 18 مرتبه تغيير ژني داشته است و يک نفر ميتواند دو تا سه برابر بيشتر از کرونا قبلي قدرت انتقال داشته باشد، اما نسبت بيماري زايي او بالاتر از قبلي نيست.
علائم اين ويروس با تب و سرفه شروع و پس از سه روز با شدت زياد خود را نشان ميدهد؛ هنوزهيچ تحقيقاتي ثابت نکرده است که ويروس جهش يافته چه گروه سني را بيشتر درگير ميکند، اما بايد بيشتر از قبل مراقب کودکان باشيم.استفاده دو ماسک مشکلي براي قلب و تنفس ايجاد نميکند مگر براي فردي که دچار آسم و بيماري قلبي و تنفسي باشد که نميتواند از ماسک استفاده کند اين افراد به هيچ عنوان نبايد در معرض قرار بگيرند وهمچنين دو عدد ماسک براي کودکان زير دو سال توصيه نميشود.