ندای هرمزگان-گروه خبر
استاندار هرمزگان با امضای 3 تفاهم نامه کلیدی در مراسم پایانی نمایشگاه صنایع حمل و نقل و لجستیک، از آغاز مطالعات طرح جامع حمل و نقل ریلی و اجرایی شدن این ایده با مشارکت و پشتیبانی صنایع خبر داد.
به گزارش خبرنگار ما، محمد آشوری نگاه چند وجهی به توسعه را نیاز مبرم جامعه دانست و با اشاره به استقرار صنایع مهم در غرب بندرعباس و جا به جایی و تردد روزانه بالغ بر 40 هزار نفر کارکنان این واحدها و نیز عبور و مرور بیش از 3 هزار و 500 کامیون و تریلر از بندر رجایی ، تصریح کرد: ایده طرح جامع حمل و نقل شامل انتقال بار و مسافر می شود و تا بندر خمیر امتداد می یابد.
آشوری افزود: قطار حومه و قطار شهری (مترو) از نیازهای ضروری بندرعباس بوده و این طرح با مشارکت راه آهن، شهرداری و اداره کل صمت انجام می شود.
به گزارش خبرنگار ندای هرمزگان، تفاهمنامه نخست مربوط به اتصال شهرستان بندر خمیر به بندرعباس از طریق قطار حومهای بود که با احداث ایستگاههای متعدد، دسترسی حملونقل ریلی را در این مسیر بهبود خواهد داد.
تفاهمنامه دوم بر توسعه قطار درونشهری بندرعباس (مترو) متمرکز است که ادامه قطار حومهای را به شبکه ریلی شهری متصل کرده و نقش مهمی در کاهش ترافیک و توسعه حملونقل عمومی ایفا خواهد کرد، این تفاهمنامهها با امضای نمایندگان شهرداری بندرعباس، اداره کل راهآهن استان هرمزگان، سازمان صنعت، معدن و تجارت، و استانداری هرمزگان منعقد شد.
همچنین سومین تفاهمنامه، با هدف تقویت حملونقل ریلی در منطقه حاجیآباد و بهبود زیرساختهای لجستیکی در این منطقه به امضا رسید.
آشوری یادآور شد: بحث دسترسی ۱۶ کیلومتری معادن تولید سنگ آهن نیز در دست بررسی است و مقرر شد مشکلات این معادن احصا و در حوزه شمال استان نیز طرح تسهیل دسترسی به معادن شکل گیرد.
وی تاکید کرد: سرجمع این اتفاقات با توجه به الزامات قانونی برنامه و بودجه و با مشارکت صنایع در حوزه خدمات و حمل و نقل ریلی میتواند سبب ساماندهی حمل و نقل ریلی شود و علاوه بر مزیت آفرینی برای استان میتواند گردشگری را تقویت کند.
گزارش خبرنگار ندای هرمزگان می افزاید، استاندار هرمزگان با شرکت در نود و هشتمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصیکه به میزبانی اتاق بازرگانی هرمزگان برگزار شد، در سخنانی ، از ارایه پیشنهاد به رییس جمهورمبنی بر آمادگی هرمزگان برای تبدیل شدن به «پایتخت اقتصادی کشور» خبر داد .
آشوری ، در هم تنیدگی مسائل در عرصههای مختلف به ویژه در حوزه اقتصادی را یک واقعیت عینی عنوان کرد و با تأکید بر این که باید حرکت مشترکی با بخش خصوصی داشته باشیم، افزود: امروز باید به جهاد اساسی در حوزه اقتصاد بپردازیم چرا که در معرض تلاطمهایی در این حوزه هستیم و توانمند سازی و ظرفیت سازی مبتنی بر دفع خود تحریمی و جلوگیری از تعارضات جزو اصول کار
ماست.
وی روش مشترک اتاق بازرگانی و دستگاههای اجرایی برای حل مسائل را قابل تقدیر دانست و ادامه داد: یکی از درخواستهای ما که با رئیس جمهور مطرح کردیم تفویض اختیار ریاست کمیسیونهای مشترک با کشورهای همسایه به استانداران استان های مرزی است تا بتوانیم از این ظرفیت برای توسعه مناطق مرزی استفاده کنیم.
نماینده عالی دولت در هرمزگان، گفت: استان نیازمند ارتقاء وضعیت در امنیت سرمایه گذاری و بهبود فضای کسب و کار است از این رو باید در هر دو بُعد کار جدی آغاز و برنامه مشترک به سرعت تدوین شود.
آشوری اقتصاد دریامحور را فصل مشترک کار دولت و بخش خصوصی دانست و گفت: در شرایط رقابتی امروز و جنگ کریدورها اگر ما فرصت بازآرایی ظرفیتها و تقویت ساختارهای ملی و بین المللی خود را از دست دهیم قطعا فرصت ها به جای دیگری منتقل خواهند شد از این رو باید در این رقابت سهم خود را افزایش دهیم.
وی عنوان کرد: ۲۲ میلیارد دلار فرصت درآمدزایی در حوزه بانکرینگ وجود دارد که سهم ما در این بازار کمتر از ۴ درصد است و باید سهم خود را در این بازار افزایش دهیم.
استاندار هرمزگان گفت: پایه و اساس حرکت ما در حوزه رشد اقتصادی مبتنی بر قانون برنامه هفتم، سند چشم انداز و ابلاغیههای مقام معظم رهبری است و در این چهارچوب ها باید موانع را رفع کنیم.
آشوری عنوان کرد: مجلس در حوزه بهبود فضای کسب و کار، رفع موانع تولید و اصل ۴۴ قوانین خیلی خوبی را تصویب کرده از این رو باید تعامل بین اتاق های سه گانه و دستگاه های اجرایی برنامه راهبردی تدوین شود تا شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی محل باز کردن گره های کور توسعه نیافتگی استان شود.
آشوری تازیانی اقتصاد دریامحور را فصل مشترک کار دولت و بخش خصوصی دانست و گفت: در شرایط رقابتی امروز و جنگ کریدورها اگر ما فرصت بازآرایی ظرفیتها و تقویت ساختارهای ملی و بین المللی خود را از دست دهیم قطعا فرصتها به جای دیگری منتقل خواهند شد که باید در این رقابت سهم خود را افزایش دهیم.
وی عنوان کرد: ۲۲ میلیارد دلار فرصت درآمدزایی در حوزه بانکرینگ وجود دارد که سهم استان ما در این بازار کمتر از چهار درصد است و باید سهم خود را در این بازار افزایش دهیم.
استاندار هرمزگان گفت: پایه و اساس حرکت ما در حوزه رشد اقتصادی مبتنی بر قانون برنامه هفتم، سند چشم انداز و ابلاغیههای رهبرمعظم انقلاب است و در این چهارچوبها باید موانع را رفع کنیم.
آشوری تازیانی عنوان کرد: مجلس در حوزه بهبود فضای کسب و کار، رفع موانع تولید و اصل ۴۴ قوانین خیلی خوبی را تصویب کرده؛ از این رو باید تعامل بین اتاقهای سه گانه و دستگاههای اجرایی برنامه راهبردی تدوین شود تا شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی محل باز کردن گرههای کور توسعه نیافتگی استان شود.
پایدار سازی تردد دریایی به جزایر سهگانه خلیجفارس
استاندار هرمزگان در بازنگری طرح جامع دریایی استان نگاه آمایشی را مهم برشمرد و با تأکیدبر پایدارسازی تردد دریایی از خریداری ۶ فروند شناور مسافری و دو فروند شناور باری جهت توسعه ناوگان حمل و نقل جزایر خلیج فارس به ویژه جزایر سه گانه با همکاری سازمان بنادر و دریانوردی خبر داد.
محمد آشوری تازیانی در دیدار با مدیرعامل و هیأت عامل سازمان بنادر و دریانوردی یکی از مشکلات کشور را در هم تنیدگی حکمرانی در حوزههای مختلف دانست و گفت: در حال حاضر متولی دریا در کشور مشخص نیست و باید تکلیف این مهم مشخص شود.
وی با بیان اینکه فصل ۱۲ قانون برنامه هفتم توسعه بر اقتصاد دریامحور، تاکید دارد، افزود: معتقدم حکمرانی در سواحل و دریا نباید موجب آشفتگی در توسعه دریایی شود بلکه دریا باید یک نماینده عالی برای حکمرانی تخصصی داشته باشد.
استاندار هرمزگان با اشاره به ماموریتهای سازمان بنادر و دریانوردی در برنامه هفتم توسعه، بیان کرد: ورود سازمان بنادر و دریانوردی به تأمین و تکمیل زیرساختهای گردشگری نقطهای برای تعالی مناطق ساحلی است.
آشوری با تاکید بر لزوم تسریع در اجرای پروژههای زیرساختی اقتصاد دریا محور، ادامه داد: اگر اولویتهای دریا در کشور به درستی شناخته نشود دچار یک تأخیر تاریخی خواهیم شد و فرصتهای کشور در جنگ کریدورها نصیب کشورهای همسایه خواهد
شد.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان گفت: ضرورت دارد در طرح جامع بنادر بازرگانی و توسعه دریا محور با رویکرد آمایشی تجدید نظرهایی صورت گیرد و روندهای آسیب زا اصلاح شود.
وی بر لزوم توسعه گردشگری دریایی با محوریت جزایر تاکید و در رابطه با گردشگری دریایی شهر بندرعباس نیز پیشنهاد کرد: لازم است جانمایی برای احداث آکواریوم دریایی در شهر بندرعباس انجام و با مشارکت بخش خصوصی از ظرفیتهای دریا جهت جذب گردشگران استفاده شود.
استاندار هرمزگان همچنین از خریداری ۶ فروند شناور مسافری و دو فروند شناور باری جهت توسعه ناوگان حمل و نقل جزایر خلیج فارس به ویژه جزایر سه گانه با همکاری سازمان بنادر و دریانوردی خبر داد و گفت: با اضافه شدن این شناورها به ناوگان حمل و نقل دریایی استان هرمزگان تردد به جزایر پایدار تر خواهد شد.