می گویند مرغ گرم به اندازه کافی هست اما نیست
ندای هرمزگان – مرضیه دشتی:
گلایه های مردم از کمبود مرغ در بازار نشان
می دهد که این ارزش غذایی پروتئینی یا در آستانه افزایش قیمت است و یا اینکه دلایلی همچون خروج غیرقانونی از استان و فروش به قیمت های بیشتر در استان های همجوار دارد.
به گزارش خبرنگار ندای هرمزگان، به منظورجلوگیری از افزایش قیمت این ماده غذایی، ستاد تنظیم بازار باید با ایجاد گشت های مشترک ویژه با نمایندگان ادارات صمت، دامپزشکی، تعزیرات حکومتی، اصناف، نیروی انتظامی و تشدید نظارت ها، تخلفات را اعلام کنند.
بر اساس قوانین، تأمین مرغ زنده و تحویل به کشتارگاه با قیمت مصوب برعهده سازمان جهاد کشاورزی، کشتار اصولی و بهداشتی برعهده دامپزشکی و تحویل مرغ کشتار در کامیونهای پلمب شده و عرضه به عمده و خرده فروشیها از وظایف سازمان صنعت، معدن و تجارت است.
شنیده ها حاکی از آن است که با توجه به تفاوت قیمت گوشت مرغ دربازار، افرادی به صورت غیرقانونی اقدام به خرید و حمل این کالا به خارج از استان می کنند که این موضوع باعث کمبود مرغ شده است.
از سویی دیگر طبق گزارش های رسیده از سازمان جهادکشاورزی هرمزگان، در حال حاضر قیمت مرغ زنده 152هزار ریال، گوشت مرغ به صورت عمده درب گشتارگاه 215هزار و 300ریال و نیز کشتار روز حدود 83هزار قطعه است.
در این گزارش طبق صحیت هایی که با معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صمت هرمزگان شده و جهادکشاورزی استان اعلام کرده اند، در زمینه تولید و همچنین قیمت گذاری و توزیع هیچ مشکلی وجود ندارد اما در حال حاضر کمبود مرغ به شدت در بازارهای استان مشاهده می شود.
کاهش چشمگیر سهمیه مرغ فروشی ها
تعدادی از مرغ فروشان بازارهای بندرعباس در گفت و گو با خبرنگار ندای هرمزگان بیان داشتند: در گذشته به میزان 500کیلوگرم مرغ برای هر مغازه مرغ فروشی اختصاص داشت که اکنون این مقدار به 100کیلوگرم در روز رسیده است.
به گفته فروشندگان مرغ گرم در بازار بندرعباس؛ به دلیل کمبود شدید مرغ در بازار مجبور شده ایم از ران های منجمد مرغ با قیمت های هرکیلو 230هزار ریال به فروش برسانیم زیرا تقاضا وجود دارد اما عرضه کاهش یافته است.
این فروشندگان با ابراز نگرانی از به خطر افتادن کسب و کارشان می گویند: اکنون به دلیل کمبود گوشت مرغ گرم و کاهش شدید فروش، تعدادی از واحدهای صنفی مرغ فروشی در شهر بندرعباس تعطیل شده است.
آنها اظهار داشتند: با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، اوضاع بازار در این بخش نابسامان شده که از مسئولان انتظار داریم نظارت ها بر روند توزیع گوشت مرغ در استان به درستی صورت گیرد.
هیچگونه مشکلی در تامین گوشت مرغ وجود ندارد
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی هرمزگان با اشاره به اینکه هیچگونه مشکلی در تامین گوشت مرغ وجود ندارد، گفت: واحدهای مرغداری استان با تولید بیش از 33 هزار و 300 تن گوشت مرغ موجب رشد 7 درصدی تولید نسبت به مدت مشابه سال گذشته شدند.
عباس زارعی درخصوص نیاز استان به گوشت مرغ افزود: نیاز استان به گوشت مرغ با سرانه 18 کیلوگرم، 32 هزارو40 تن به صورت سالانه و 90 تن به صورت روزانه است.
وی با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده توسط این سازمان و عملکرد صنعت مرغداری استان تصریح کرد: درحال حاضر هیچگونه مشکلی در تولید و تامین گوشت مرغ در هرمزگان وجود ندارد .
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی هرمزگان بیان داشت: با توجه به عملکرد صنعت مرغداری استان، در 10 ماهه سال جاری بیش از 16 میلیون و 660 هزار قطعه جوجه ریزی در واحدهای مرغداری استان صورت گرفته است.
زارعی خاطرنشان کرد: برای تامین گوشت مرغ در پایان سال جاری، برنامه ریزی لازم انجام شده و در حال حاضر حدود دو میلیون و 500 هزار قطعه جوجه در سالن های مرغداری استان پرورش می یابد.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی هرمزگان با اشاره به اینکه جوجه ریزی در استان به صورت روزانه در حال انجام می باشد، اظهارداشت: مرغ تولیدی استان به صورت مرتب روانه کشتارگاه شده و گوشت مرغ تولیدی به بازار مصرف عرضه می شود.
زارعی عنوان کرد: با برنامه ریزی بعمل آمده، هیچگونه دغدغه ای در تامین گوشت مرغ نخواهیم داشت.
نظارت ها بر تخلفات واحدهای صنفی مرغ به صورت ویژه انجام می شود
معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صمت هرمزگان هم در گفت و گو با خبرنگار ندای هرمزگان بیان داشت: قیمت گوشت مرغ گرم تابع قیمت مرغ زنده است و بعد ازمحاسبه هزینه های کشتارگاهی و حمل ونقل و محاسبه سود خرده فروشی قیمت مصرف کننده تعیین و اعلام می شود.
عبدالرضا پیروی منش افزود: همه اقلام قابل عرضه در بازار مورد بازرسی ونظارت قرار می گیرند و در صورت مواجهه با تخلفات احتمالی شامل، عدم درج قیمت، عدم نصب نرخنامه، کم فروشی، گران فروشی و عدم صدور فاکتور، پرونده ای برای واحد صنفی متخلف تشکیل و برای رسیدگی وصدور رای به تعزیرات حکومتی ارسال می شود.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی از مرحله کشتارگاه تا عرضه مرغ گرم با حضور بازرسان توجه ویژه می شود و با هر گونه تخلفات عرضه خارج از شبکه وامتناع ازعرضه وگران فروشی برخورد قانونی صورت می گیرد.
معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صمت هرمزگان اظهارداشت: تاکنون پرونده های متعددی برای این واحدهای صنفی تشکیل و درطی دوره ۲۷ روزه آغاز طرح نظارتی ۱۰هزار و ۵۶۴ مورد بازرسی صورت گرفته که منجر به تشکیل یک هزار و ۲۵۷پرونده به ارزش بیش از 514میلیارد ریال شده است.