ندای هرمزگان – کاظم گلخنی
استاندار هرمزگان در حالی از جدیت در آموزش کودکان کار و اتباع بیگانه خبر داده که شهر بندرعباس شاهد حضور کودکان زیادی در سطح شهر است. این کودکان معمولا یا با ترک مدرسه مشغول کار هستند یا در زمانی که از مدرسه فارغ می شوند با اختیار یا با اجبار اقدام به کار برای کسب درآمد و تامین نیاز خانواده شان می کنند.
این وضعیت، دست اندرکاران استانی را نسبت به موضوع حساس کرده است و آنها را وادار به فراهم کردن زمینه تحصیل کرده است.
به گزارش ندای هرمزگان، مهدی دوستی استاندار هرمزگان با اشاره به این موضوع، در نشست شورای آموزش و پرورش استان هرمزگان ضمن بررسی مصوبات جلسات پیشین، اظهارداشت: مدیران کل دستگاههای اجرایی باید به اهمیت آمورش و پرورش واقف باشند چرا که اگر ما بتوانیم آموزش و پرورش را به درستی مدیریت کنیم آیندهی کشور تأمین خواهد شد.
استاندار هرمزگان، عنوانکرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی تکلیف کردهاند که باید زمینهی تحصیل و آموزش برای همه حتی اتباع بیگانه به وجود آید بنابراین آموزش و پرورش بایستی، تحصیل کودکان کار و خیابانی را جدی بگیرد و به هر طریقی ولو با دایر کردن چادر در کنار خیابانها این موضوع را پیش ببرد چرا که ما نمیتوانیم نسبت به آیندهی کسی بی تفاوت باشیم. »
فارغ این تاکید استاندار که امری بجا و شایسته است باید عنوان کرد که به سبب تحصیل دانش آموزان اتباع خارجی در برخی از مدارس بندرعباس گنجایش این مدارس تا حدی است که می طلبد مدارس جدیدی برای آنها تهیه کرد.
با این حال آنچه معضلی برای مرکز استان تبدیل شده فعالیت بسیار گسترده کودکان کار اتباع خارجی در گوشه گوشه شهر است.
البته بخشی از این کودکان در گفتگو با ندای هرمزگان معترف بودند که به تحصیل خود نیز ادامه می دهند اما بسیاری از آنها نیز به گفته خودشان با فشار خانواده مجبور به کار در خیابان ها هستند.
دخترک ۷ ساله ای در خیابان کمربندی حوالی ساعت ۲۳ شب در حالیکه چند تکه مقوا بدست دارد به ندای هرمزگان می گوید: والدینم به زور مرا به این کار وا داشته اند و هر شب اگر ده هزار تومان کاسب نشوم اجازه برگشتن به خانه ندارم.
طبق آمارهای رسمی بیش از ۸۰ درصد کودکان کار را فرزندان کم سن و سال مهاجران و اتباع خارجی تشکیل می دهند. که البته طبق قانون اورژانس های اجتماعی بهزیستی اگر حتی بخواهند به این اوضاع وخیم ورود کنند نیازمند یک حمایت همه جانبه از دولت هستند و از این بدتر اینکه خدماتی به کودکان کار بدون کارت اقامت داده نمی شود.
فعالیت کودکان کار اتباع خارجی در بندرعباس از گدایی مقابل باجه های عابر بانک با روش ترازوی وزن کشی تا تمیز کردن شیشه خودروها در اغلب چهارراه ها را شامل می شود.
بخشی از آنها نیز در بازار شهر سرگرم باربری هستند و البته تعداد زیادی از آنها با سر کشی به مخازن زباله در حوزه جمع آوری مواد بازیافتی مشغول کار هستند و این در حالی است که رشد این طیف از جامعه در خیابان های مرکز استان آنهم بدون مراقبت والدین و بدون آموزش طبعا در آینده نه چندان دور نتایج پر هزینه ای به بار خواهد آورد و آنها قطعا به چهره ای سودمندی برای جامعه تبدیل نخواهند شد مگر اینکه طرح ساماندهی این کودکان در مرکز استان به صورت جدی دنبال شود و آنها با تعهد والدین ملزم به تحصیل شوند.