ندای هرمزگان – مرضیه دشتی
پس از تعطیلات نوروز 1400 شرایط شیوع کرونا درهرمزگان روند صعودی را طی کرد که پس از گذشت حدود دو ماه، دانشگاه علوم پزشکی استان در هفته گذشته اعلام کرد به رنگ نارنجی تغییر پیدا کرده است.
به گزارش خبرنگار ندای هرمزگان، این تغییر رنگ و واکسینه شدن تعدادی از هم استانی ها باعث شد تا خیال ها کمی آسوده شود تا اینکه شرایط در کشور روند پایدار و رو به نزولی را طی کرد اما استان هرمزگان دوباره به وضعیت قرمز شیوع بیماری جهش یافته کرونای هندی و آفریقایی بازگشت.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه شمار افراد قرنطینه و مراجعه سرپایی به مراکز کویید ۱۹ نیز افزایش، اما شمار فوتیها کاهش اندکی داشت، گفت: اگر مردم شیوه نامههای بهداشتی را رعایت نکنند، ممکن است دوباره شیوع کرونا در استان اوج بگیرد و این بار خطر اوج گیری شیوع با ویروسهای جهش یافته هندی و آفریقایی وجود دارد.
دکتر فاطمه نوروزیان افزود: پنج نفر دیگر بر اثر ابتلاء به کرونا درهرمزگان جان باختند و مجموع شمار جان باختگان این بیماری در استان به هزار و ۲۳۲ نفر رسید.
وی تصریح کرد: ۹۵ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای این استان بستری شدند و اکنون در مجموع ۴۲۴ نفر در بیمارستانهای استان تحت مراقبتند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به اینکه از مجموع بستری ها، ۶۷ نفر در بخش مراقبتهای ویژه (آی. سی. یو) بستری هستند و حال ۱۳ نفر از آنها وخیم است، بیان داشت: در همسنجی آماری طی یک هفته گذشته، آزمایشها و غربالگری ۲۶ درصد که ۳۰ درصد نیز موارد مثبت شناسایی شده و۱۰ درصد موارد بستری در بیمارستانها افزایش داشته است.
هنوز به مرحله کنترل کامل اپیدمی کرونا درهرمزگان نرسیدهایم
رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی ستاد ملی مقابله با کرونا وزارت بهداشت گفت: هنوز به مرحله کنترل کامل اپیدمی کرونا درهرمزگان نرسیدهایم و باید ادامه مسیر را برای کنترل کرونا طی کنیم.
دکتر حمید سوری در سفر دو روزه به هرمزگان افزود: با توجه به اینکه این استان در کنترل و مدیریت بیماری، عملکرد بسیار موفقی داشته اما هنوز به مرحله کنترل کامل اپیدمی کرونا نرسیده است.
وی بیان داشت: بسیاری از نکات مثبتی که در این استان دیدم بخصوص در طرح شهید سلیمانی می تواند الگویی باشد برای سایر استان ها و مناطقی که بعضا ممکن است نارسایی ها یا مشکلاتی داشته باشند.
عضو شورای مشورتی کمیته اپیدمیولوژی کرونا خاطرنشان کرد: نقطه عطف موفقیت هرمزگان همدلی و همراهی است که ایجاد شده و این حاصل نمی شد مگر با رهبریت مجموعه که توانسته انگیزه ها را تقویت و این احساس را در مجموعه ایجاد کند.
دکتر سوری همچنین در نشستی با فرماندار و برخی از مسئولان شبکه بهداشت و درمان شهرستان پارسیان اظهارداشت: رمز موفقیت کنترل اپیدمی در این منطقه، هماهنگی و همکاری بین بخشی است که سبب شده اپیدمی سوش آفریقایی، کنترل و به سایر مناطق منتقل نشود.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه شهرستان پارسیان، مرز مشترک استان های بوشهر، فارس و هرمزگان و همچنین واجد شرایط طغیان های متعدد بوده و به عنوان یک منطقه استراتژیکی است، باید مدیریت کرونا در این منطقه باز تعریف شود.عضو شورای مشورتی کمیته اپیدمیولوژی کرونا اضافه کرد: بنابراین با مشارکت وهمکاری استان های همجوار، مدیریت این بیماری در سوش های جدید دور از انتظار نیست.
https://www.instagram.com/p/CPNPTb_HUOW/?utm_medium=copy_link