ندای هرمزگان – زینب نورالدینی
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم با تاکید به توجه استان و دیدگاه مثبت استان نسبت به شرکتهای دانش بنیان پارک علم و فناوری از ایجاد ۱۰۵ هزار شغل توسط این شرکتها خبرداد که ۳۵ هزار شغل اشتغال آفرین و دانش بنیان طی یک سال گذشته ایجاد شده است .
به گزارش ندای هرمزگان، مراسم تکریم علی فتی و معارفه علیرضا نصیری رئیس جدید پارک علم و فناوری هرمزگان با حضور معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم برگزار شد.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در این مراسم گفت: انتهای همه مباحث، فرهنگی است، بر خلاف گذشته اکنون ۶۰ واحد تشویقی در دانشگاه گذاشته شده برای روسای دانشگاه ها که در خارج از دانشگاه فعالیت علمی انجام دهند،در هرمزگان نیز باید نگاه ها باید عوض شود و اساتید به سمت فعالیت علمی خارج از دانشگاه ها سوق داده شوند.
علی خیرالدین یکی از راه حل ها برون رفت از وضعیت فعلی اشتغال استان را تقویت پارک های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان برشمرد و افزود: پارک های علم و فناوری ۱۰۵ هزار شغل ایجاد کرده اند که ۳۵ هزار شغل اشتغال آفرین و دانش بنیان طی یک سال گذشته ایجاد شده است.
دکتر خیرالدین خواستار نگاه مثبت استان نسبت به شرکت های دانش بنیان و آماده شدن سریعتر زیرساختهای احداث شرکتهای پارک علم و فناوری و دانش بنیان در محوطه دانشگاه هرمزگان شد .
وی با تقدیر از دکتر شیخی رئیس سابق دانشگاه هرمزگان که در بورس تحصیلی دانشجویان این دانشگاه پیشرو بوده است
عنوان کرد: این عمل بازتاب خوبی در کشور پیدا کرده است و امیدواریم این روند همچنان ادامه داشته باشد تا بتوانیم برای دانشجویانی که فارغ التحصیل می شوند آینده شغلی آنها را تضمین کنیم .
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در پاسخ به انتقادات دکتر رشید تصریح کرد: در آیین نامه حمایت به دنبال آن هستیم ۳۰۰ نیروی متخصص حوزه فناوری و نوآوری را استخدام کنیم و جهت رفع کمبود نیروی انسانی متخصص سهمیه خوبی به هرمزگان نیز اختصاص خواهد یافت .
وی در خصوص مشکل فضای استقرار و اراضی گفت ان شاءالله با رایزنی ها امیدواریم استان همکاری لازم داشته باشد و هر چه سریعتر این مسئله رفع گردد و چنانچه لازم باشد ما نیز حمایت خواهیم کرد.
وی در خصوص زیانهای گسترده فیلترینگ به شرکتها و استارتاپ ها گفت: طبق اخبار دریافتی از شرکت هایی که در حوزه آی سی تی کار می کنند با توجه به ضرر و زیان ناشی از فیلترینگ حمایت هایی صورت خواهد گرفت.
وجود بیش از ۳۲ ابَر واحد صنعتی و کسب بیشترین آمار فقر و فلاکت در شاخصها کشور تناقضی است که پیامهای زیادی برای مدیران دارد
نصیری رئیس جدید پارک علم و فناوری در ادامه این مراسم به ایراد سخن پرداخت و گفت: استان ما در عین ثروت زیاد و صنایع بزرگ که نگاه ملی نسبت به آن وجود دارد بحث مردم استان داستانش جداست در شاخص فقر و فلاکت متاسفانه بدترین استان کشور شدیم که این موضوع پیام زیادی برای مدیران استان در حوزه های مختلف دارد، بایستی در مدت محدودی که در مسئولیتی قرار داریم این خلاهای که در استان ما وجود دارد ؛ از یک طرف نگاه ملی هرمزگان ثروتمند و از طرف دیگر نگاه فقر و کمبود هایی که در استان وجود دارد! بایستی به سمتی حرکت کنیم که این تناقض را حل کنیم.
نصیری اظهار داشت: علیرغم وجود صنایع بزرگ استان اما متاسفانه ما حتی در زمینه اشتغال نیز رتبه مناسبی در کشور نداریم،۳۲ واحد صنعتی بزرگ در استان داریم که در بسیاری از استان های کشور حتی یک واحد از این صنایع ندارند کمبود یا فقدان شرکت های فرادستی و پایین دستی در هرمزگان پاشنه آشیل اشتغال است.
وی تصریح کرد: یکی از راه حل های مستقیم و اصلی برون رفت از وضعیت اشتغال و کمبود موقعیت های شغلی شرکتهای کوچک استارتاپی و دانشبنیان است، به گفته این مقام مسئول « در صنایع بزرگ برای ایجاد اشتغال هر فرد بایستی هزینه کلانی کرد ولی در شرکت های کوچک با هزینه های ناچیز می توان شغل ایجاد کرد و این وضعیت بیکاری است که منجر به فقر و فلاکت در استان شده است».
نصیری تاکید کرد: دانشگاهها نخبگان را به سمت نیازهای استان سوق بدهند* و افزود: ما به دنبال استخراج نیازهایی که به لحاظ اقتصادی توجیه دارد هستیم تا بر حسب آن کسب و کار ایجاد شود .
نصیری اظهار داشت شرکت های دانش بنیان ازعرضه محور به سمت تقاضا محور سمت و سوخواهند یافت.
راه شروع این است که سخن را کنار بگذارید و شروع به انجام دادن کنید
احسان رشید نماینده بزرگترین پلتفرم فروش سوغات صنایع دستی و پکیج هدایا در جنوب کشور و شرکت های دانش بنیان در ادامه این مراسم به بیان بخشی از چالش های پیش روی این شرکتها به ایراد سخن پرداخت.
وی اخذ مالیاتهایی هم تراز با واحدهای صنعتی کلان، فشارهای بیمه تامین اجتماعی و عدم حمایت از شرکتهای نوآور اشتغال آفرین در فروش محصولاتشان را مهمترین چالشهای پیش رو برشمرد و از عدم توجه استاندار هرمزگان به مسائل مطروحه و مکاتبات انجام شده گلایه کرد
جامعه به انسانهای پازل محور نیاز ندارد بلکه انسان هایی را می خواهد که بتوانند مسئله را حل کنند
رئیس دانشگاه هرمزگان در ادامه این مراسم گفت: امروزه ما در عصر سیلاب اطلاعاتی قرار داریم، عصری که داده های مکرر سراغمان آمده و بعضاً مدیریت ما را نیز در اختیار می گیرند، عصری که از نُقصان اطلاعاتی صحبت نمی کنیم بلکه بیشتر از سیلاب غلبه اطلاعاتی صحبت می کنیم.
به گفته محمد صادقی در چنین عصری زندگی کردن با انسان هایی مواجهیم که سوالات چند وجهی دارند ومجهولات بسیار زیادی دارند، موجب شده که ما به آن سمتی برویم که پازلی را حل نکنیم بلکه انسان هایی را می خواهد که مسئله را حل کنند.
رویکرد پازل محوری بعضا از جوامع رخت بر بسته و وارد فرآیند تحت عنوان مسئله شدیم و در انباشت مسئله هاست که انقلابهای علمی شکل می گیرد و قیاس ناپذیری علمی خود را به عرصه ظهور می رساند بر همین اساس امری اجتناب ناپذیر است.
اگر به سیاستهای علوم نگاه کنیم بحث فناوری حکایت از آن دارد که ما چاره ای نداریم جز اینکه در دورانی که در عصر اطلاعاتی هستیم بایستی وارد خلق معنا شویم و انسانهایی دارای مهارت و فناوری و نوآوری خلق کنیم تا بتوانیم از پازل گذر کنیم و مسئله ها را جواب دهیم.
مجموعه تلاش ها و اقدامات انجام شده حکایت از آن دارد که عزم جدی بر اساس آخرین یافته های علم وجود دارد و امروزه اگر از فناوری صحبتی می شود یعنی به فلسفه علم پی بردیم و میدانیم که خواسته فلسفه علم چیست، تاریخ علم را به درستی مطالعه کرده ایم و می دانیم که در کجا قرار داریم .وی افزود: از سوالات تک بعدی و بسته عبور کردیم و وارد سوالات چند وجهی شده ایم.