ندای هرمزگان – مرضیه دشتی
اکنون که شهر بندرعباس در وضعیت به رنگ آبی کرونا (کم خطر) قرار گرفته است، بی توجهی به پروتکل های بهداشتی می تواند پیامدهای جبران ناپذیری را به جای بگذارد و دوباره وضعیت را به قرمز تبدیل کند.
در اوج شیوع ویروس کرونا دستورالعملی مبنی بر رعایت پروتکل های بهداشتی در ناوگان حمل و نقل عمومی شهری اجرایی شد که هر تاکسی مجاز به سوار کردن تعداد محدود مسافر است که این دستورالعمل همچنان ادامه دارد و رانندگان باید توصیه های بهداشتی را رعایت کنند.
همچنین دریافت وجه نقد از مسافران باید طبق رعایت نکات بهداشتی و با استفاده از دستکش های یکبار مصرف انجام شود.
از طرفی دیگر نیز طی هفته های اخیر افزایش قابل توجه ورود مسافران زمستانی به بندرعباس نیز گواه از روند صعودی آمار مبتلایان طی روزهای آینده خواهد بود.
به گزارش خبرنگار ندای هرمزگان، از این رو برای جلوگیری از افزایش شیوع بیماری کرونا و جهت حفظ سلامت شهروندان هنگام ترددهای ضروری درون شهری، می طلبد که ناوگان حمل و نقل عمومی نسبت به رعایت فاصله گذاری اجتماعی اهتمام بیشتری ببخشد.
ضدعفونی مداوم وسایل حمل و نقل عمومی و رعایت پروتکل های بهداشتی در آن ها می تواند بر پیشگیری از خیز دوباره کرونا در شهر بندرعباس و استان هرمزگان موثر باشد.
تنها راه مهارکرونا درشرایط کنونی، رعایت دقیق دستورالعمل های بهداشتی وعدم تردد غیرضروری است که مشارکت همه شهروندان در این خصوص تاثیر بسزایی دارد.
البته اقداماتی ازجمله، نصب شعارهای بهداشتی و ضدعفونی کردن روزانه اتوبوس ها و تاکسی ها، استفاده اجباری ازماسک، رعایت فاصله اجتماعی هم در کاهش بیماری کرونا اثربخش خواهد بود.
قائم مقام سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری بندرعباس در گفت و گو با خبرنگار ندای هرمزگان اظهارداشت: از آغاز شیوع بیماری همه گیر کووید19، همه تاکسی ها و اتوبوس ها در سال گذشته تا اردیبهشت ماه امسال ضدعفونی و گندزدایی می شد اما همزمان با انتشار گسترده این ویروس نیزدر این زمینه به مشکلات مالی برخوردیم.
سیدرضا بیگ زاده با اشاره به اینکه نقش مردم نیز در استفاده از حمل و نقل عمومی اهمیت بسیاری دارد افزود: از طرفی دیگر برای رعایت فاصله گذاری اجتماعی در اتوبوس ها با نصب کاغذ بر روی صندلی ها انجام می گرفت که مسافران بتوانند به صورت تک نفری روی صندلی ها بنشینند اما پس از مدتی توسط برخی از شهروندان مخدوش شد.
وی با اشاره به اینکه حتی حاضر شدیم اتوبوس های درون شهری با نصف ظرفیت مسافران را جابه جا کند خاطرنشان کرد: با وجود اینکه چسب هایی به منظور جداسازی و فاصله گذاری بر روی صندلی های اتوبوس نصب شده بود اما متاسفانه برخی افراد به بهانه های مختلف روی آن می نشینند یا اینکه براثر شستشوی اتوبوس از بین می رود.
قائم مقام سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری بندرعباس بیان داشت: برای رعایت فاصله گذاری در اتوبوس ها و پیشگیری از شیوع بیماری کرونا، نصب علائم بهداشتی هر15روز یکبار و یا به صورت ماهیانه انجام می شود.
بیگ زاده ادامه داد: البته سفارش داده ایم نوشته هایی با عنوان نشستن ممنوع و رعایت نکات بهداشتی به صورت برچسب موکتی در اتوبوس ها تهیه و نصب شود.وی یادآورشد: اتوبوس های جدیدی که وارد ناوگان حمل و نقل شهرداری بندرعباس شده اند، به گونه ای طراحی شده که بالای شیشه های یک تکه دریچه های کوچکی قرار دارد زیرا برای روشن کردن کولر و بخاری و مناطق سردسیر مناسب است.قائم مقام سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری بندرعباس تصریح کرد: به همین منظور طبق بخشنامه ای که اعلام شده به اتوبوس های خطوط بین شهری در بندرعباس، آن ها باید کولرها را خاموش و پنجره ها را باز بگذارند.بیگ زاده اظهارداشت: شهروندان می توانند در صورتیکه تخلف و یا موردی در خصوص عدم رعایت پروتکل های بهداشتی مشاهده کردند آن را به سامانه 137 اطلاع دهند.
وی اضافه کرد: درحال حاضر حدود 60دستگاه اتوبوس متعلق به سازمان حمل ونقل بار و مسافر است و طبق بخشنامه همه رانندگان به استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی ملزم شده اند.
قائم مقام سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری بندرعباس گفت: اکنون از40دستگاه اتوبوس، 25دستگاه در ناوگان حمل و نقل فعال هستند.
به گفته بیگ زاده، شهرداری ها و دولت باید برای درآمدزایی اتوبوس ها کمک کنند چون میزان دومیلیون تومان هزینه مخارج آنهاست در صورتیکه درآمدشان 100هزارتومان است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ندای هرمزگان مبنی براینکه همچنان تاکسی های شهربندرعباس به سوار کردن چهارمسافر اقدام می کنند ابرازداشت: ناوگان تاکسی خصوصی محسوب می شود و هیچگونه یارانه و خدمات قطعاتی تعلق نمی گیرد از سویی دیگر کاهش تعداد مسافران در شرایط کرونا هم تاثیرات منفی بر درآمدهای آنان گذاشته است.
قائم مقام سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری بندرعباس در این گفتگو بیان کرد: ضدعفونی تاکسی های درون شهری و همچنین حمل سه مسافر از اوایل اسفندماه سال گذشته تا اردیبهشت ماه امسال ادامه داشت.
بیگ زاده افزود: در 9ماهه سال جاری حدود 15هزار ماسک و دستکش بین رانندگان تاکسی توزیع شده است.وی عنوان کرد: درهمین راستا نیز به سازمان حمل و نقل بار و مسافر کشورهم این پیشنهاد را دادیم که نرخ کرایه ها افزایش داده شود و کرایه مسافر چهارم بین بقیه مسافران تقسیم گردد.بیگ زاده در پایان سخنانش از شهروندان خواست، ضمن رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی از وسایل نصب شده در داخل خودروهای حمل و نقل عمومی محافظت کنند.
شهروندان توصیه های کرونایی درسفرهای درون شهری را جدی بگیرند
صاحبان برخی از مشاغل مانند رانندگان حمل و نقل عمومی، نسبت به سایر افراد بیشتر در معرض ابتلاء به ویروس کرونا قرار دارند از این رو عمل به توصیه های بهداشتی برای افرادی که روزانه با شمار زیادی از مردم سروکار دارند ضروری است.طبق توصیه های بسیاری از پزشکان و کارشناسان اموربهداشتی، استفاده از دستکش برای رانندگان ضروری است و باید هرگزتماس پوستی برای دریافت وجه نقد با مسافران نداشته باشند.
در این توصیه ها آمده است، سطوح و فضاهای داخلی تاکسی و اتوبوس باید چندین بار در طول روز گندزدایی شود و رانندگان در فواصل مشخص شیشه خودرو را پایین بکشند.همچنین از هر فرصتی برای شستشو و ضدعفونی دست ها استفاده و از خوردن و آشامیدن در فضای خودرو پرهیز شود.مسافران نیز بهتر است در صورت موارد ضروری از حمل ونقل عمومی استفاده کرده و به منظور جلوگیری از ابتلاء به ویروس کرونا دستورالعمل های بهداشتی را بطور کامل رعایت کنند.