رئیس انجمن متخصصان داخلی گفت: ویروس گوارشی ویروسی شبیه کرونا، البته کمی خفیفتر است که تمام دستگاههای بدن به خصوص دستگاه گوارش را درگیر خواهد کرد.
ایرج خسرونیا رئیس انجمن متخصصان داخلی در رابطه با شیوع ویروس گوارشی در کشور گفت: ویروس گوارشی ویروسی شبیه کرونا، البته کمی خفیفتر است که تمام دستگاههای بدن به خصوص دستگاه گوارش را درگیر خواهد کرد.
وی ادامه داد: این ویروس با علائمی همچون اسهال، استفراغ، تب، بدن درد، استخوان درد، دل درد و دلپیچه شروع شده و تا مدتها علامت سرفه در بدن بیمار ممکن است باقی بماند.
خسرونیا افزود: امروزه شیوع این نوع ویروس در جامعه به دلیل عدم رعایت بهداشت فرد است. همچنین قدرت شیوع آن بسیار بالا است به طوری که اگر در یک خانه فردی دچار آن شود بقیه افراد را نیز درگیر خواهد کرد.
رئیس انجمن متخصصان داخلی اذعان کرد: به تمامی افراد توصیه میشود تا جای ممکن نکاتی را چون استفاده از ماسک، شستن مداوم دستها با عث میشود تا درگیر این ویروس نباشند. البته این نکته نیز مهم است، فردی که درگیر این نوع بیماری است باید استراحت کرده و از حضور در جامعه پرهیز کند تا افراد دیگری را درگیر این بیماری نکند.
وی خاطر نشان کرد: در کشور ما متأسفانه برای این نوع از بیماریها آمار دقیقی وجود ندارد اما به طور کلی از هر سه نفر یک نفر دچار این ویروس میشود؛ یعنی حدود ۱۰ الی ۲۰ درصد افراد جامعه درگیر این بیماری هستند.
گسترش موج آنفلوانزا و تکمیل بخش های ICU
در همین ارتباط ، یک فوق تخصص مراقبت های ویژه و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز نسبت به گسترش موج آنفلوانزا هشدار داد.
نوید شفیق، فوق تخصص مراقبتهای ویژه درباره وضعیت شیوع آنفلوانزا در کشور، گفت: در حال حاضر با یک موج قابل توجه از موارد آنفلوانزای نوع A و B مواجه هستیم. آمار بستریها نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش چشمگیری داشته است.
وی افزود: نکته نگران کننده این است که بخشهای مراقبت ویژه (ICU) در اکثر بیمارستانهای بزرگ با ظرفیت بالا در حال خدمترسانی هستند.
این فوق تخصص مراقبتهای ویژه تاکید کرد: درگیریهای ریوی شدید، نیاز به ونتیلاتور و حمایتهای تنفسی پیشرفته را افزایش داده است.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در ادامه در خصوص علایم هشدار دهنده تصریح کرد که در صورت مشاهده علایمی مانند: تنگی نفس شدید یا مشکل در تنفس ،درد یا فشار مداوم در قفسه سینه،گیجی ناگهانی یا عدم هوشیاری،تب بالای ۴۰ درجه که با تببر کنترل نمیشود، کبودی لبها یا صورت،تشنج ویا عدم توانایی در نگه داشتن مایعات در بدن به دلیل استفراغ مکرر باید به بیمارستان مراجعه شود.
وی در خصوص اقدامات پیشگیرانه گفت: توصیههای پیشگیرانه ما شامل مواردی چون : استفاده مستمر از ماسک در مکانهای عمومی و سربسته،شستشوی مرتب دستها با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه ، استفاده از محلولهای ضدعفونیکننده ،حفظ فاصله فیزیکی حداقل ۱.۵ متروتهویه مناسب محیطهای بسته می باشد.
وی تاکید کرد:از مردم عزیز درخواست میکنیم این هشدارها را جدی بگیرند و با رعایت نکات بهداشتی به حفظ سلامت خود و دیگران کمک کنند.