ندای هرمزگان – مرضیه دشتی
معاون انرژی آلومینیوم المهدی درحاشیه تور خبری که به همت سازمان صمت به مناسبت دهه تولید و تجارت در آلومینیوم المهدی با حضور معاونان این شرکت برگزار شد، گفت: یکی از دغدغه های شرکت آلومینیوم المهدی موضوع انرژی بود که با پیگیری های مدیرعامل این مجموعه و به منظور افزایش اطمینان از تامین برق مداوم و جلوگیری از ضررهای متعدد ناشی از قطع برق عملیات اجرایی نیروگاه اختصاصی سیکل ترکیبی ۵۴۶ مگاواتی کلاس – نیروگاه سیکل ترکیبی از تیرماه سال گذشته آغاز و در شهریور ماه امسال به بهره برداری می رسد.
به گزارش ندای هرمزگان، حمیدرضا فیاضی در نشست خبری افزود: کمبود برق مشکلات عدیده ای را در صنعت آلومینیوم به وجود می آورد که ناچاریم دیگ های تولیدی را از مدار خارج کنیم و بازگرداندن آن دیگ ها به مدار زمان و هزینه بسیار زیادی را برای شرکت دارد بطوریکه هزینه از مدار خارج شدن هر دیگ برابر 15 میلیارد تومان است و از طرفی با توجه به اینکه عمر مفید هر دیگ 1800 روز است پس از خارج شدن از چرخه تولید عمر آن کاهش می یابد و باعث اُفت خلوص می شود.
فیاضی عمده ترین دلیل از مدار خارج شدن دیگ ها را کمبود انرژی دانست و گفت: اگر این مسئله حل شود می توان برنامه ریزی منسجمی جهت تحقق ظرفیت اسمی آلومینیوم المهدی داشت .
وی با اشاره به اینکه روال استاندارد کاری ساخت نیروگاه 24 ماه است و پیش بینی ما برای به بهره برداری رسیدن آن 14 ماه است، عنوان کرد: با راهاندازی نیروگاه جدید و وارد شدن آن به شبکه توزیع، انرژی لازم تامین خواهد شد و مجموعه به فعالیت مستمر خود ادامه میدهد.
معاون انرژی آلومینیوم المهدی، با اشاره به اینکه شهربندرعباس از نظر توزیع جغرافیایی صنایع درمقایسه با دیگر نقاط شهری و روستایی استان هرمزگان از تمرکز صنعتی بالایی برخوردار است و مهمترین صنایع استان در شهر بندرعباس به ویژه در غرب بندرعباس مستقر شده اند، خاطر نشان کرد: سال گذشته کل برق مصرفی صنایع 7 میلیون مگاوات بود که 40 درصد از کل مجوز مصرف بار صنایع را شرکت آلومینیوم المهدی به خود اختصاص داده بود زیرا به ازای هر تُن 15 مگاوات برق مصرف می کنیم و در بین صنایع استان بیشترین مصرف برق را داریم .
وی یادآور شد: با تکمیل و راه اندازی این نیروگاه 40 درصد انرژی مورد نیاز مجموعه را خودمان تامین می کنیم و این انرژی به چرخه اقتصاد و صنایع دیگر باز می گردد تا از میزان انرژی بیشتری برخوردار شوند .
این مسئول اضافه کرد آلومینیوم یک صنعت انرژی بر است و به دلیل حساسیت آن با عدم ورود انرژی نمی تواند به فعالیت خود ادامه دهد و با راه اندازی نیروگاه سیکل ترکیبی این میزان انرژی توسط خود مجموعه تامین می شود.
فیاضی با اشاره به اینکه آلومینیوم المهدی آلودگی محیط زیستی ندارد، بیان داشت: فازهای اولیه نیروگاه با انرژی گاز راهاندازی خواهد شد و در فازهای بعدی، بخار نیز به مجموعه اضافه میشود.
وی، با بیان اینکه نیروگاه سیکل ترکیبی آلومینیوم المهدی دارای 2 فاز است، افزود: دارای 2 واحد گازی هر کدام به ظرفیت اسمی ۱۸۳ مگاوات و یک واحد بخار به ظرفیت ۱۸۰ مگاوات است.
معاون انرژی آلومینیوم المهدی با بیان اينکه برق برای صنعت آلومینیوم حکم حیات مجموعه را دارد، توضیح داد: هرگونه کاهش جریان و قطع بار باعث بروز خسارات جبران ناپذیری به سلولهای احیا میشود که موجب تعطیلی، کاهش راندمان تولید و ضررهای مالی سنگینی برای این صنعت مهم و استراتژیک کشور به همراه دارد .
معاون منابع انسانی شرکت آلومینیوم المهدی هرمزگان اظهار داشت: شرکت آلومینیوم المهدی هرمزگان در سال 1376 به بهره برداری رسید و این شرکت دارای دو خط تولید است.
بهاروند در ادامه بیان داشت: شرکت آلومينيوم المهدی هرمزگان با ظرفيت اسمی257 هزارتن شمش آلومینیوم با خلوص 99.7 درصد در سال، بزرگترين واحد توليد آلومينيوم كشور است.
وی بیان داشت: در شرکت آلومینیوم المهدی هرمزگان، هزارو872 نفر پرسنل وجود دارد که از این تعداد 72 نفر خانم و هزارو 800 نفر را آقایان تشکیل می دهند.
بهاروند بیان کرد: پس از واگذاری شرکت آلومینیوم المهدی، اواخر بهمن ماه سال 1397 به «مپنا»، پرداخت حقوق کارکنان در اولین ساعت روزکاری انجام شد.
این مسئول ضمن بیان اینکه در شرکت آلومینیوم المهدی به هزارو 660 نفر از کارکنان سهام ترجیهی تعلق گرفته است، عنوان کرد: شرکت آلومینیوم المهدی تاکنون در راستای عمل به مسئولیت اجتماعی برای کمک به آزادسازی زندانیان، کمک به زلزله زدگان و… عملکرد مطلوبی داشته است و این موارد تنها بخشی از اقدامات شرکت آلومینیوم المهدی است.
معاون منابع انسانی شرکت آلومینیوم المهدی در پایان گفت: سال گذشته آزمون استخدامی شرکت آلومینیوم برگزار شد و مقرر شد تا نیروهای متخصص را جذب کار کنیم اما به علت تغییر مدیریت، این اقدام به تعویق افتاد اما هم اکنون نتایج آزمون آماده است و به پذیرفته شدگان در این آزمون گفته شد؛ مدارک لازم را به همراه خود
بیاورند.
گفتنی است، شرکت آلومینیوم المهدی در تیر ماه ۱۳۶۹ با هدف تولید سالیانه ۳۳۰ هزار تن شمش آلومینیوم ( در ۳ فاز ) و در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در ۱۸ کیلومتری غرب شهر بندرعباس تاسیس گردید. درسال ۱۳۷۶ بخشی از فاز یک مجتمع با ۶ دیگ راه اندازی شد و تدریجا تعداد ۱۲۰ دیگ راه اندازی گردید، بطوریکه تا پایان سال ۱۳۸۱ ظرفیت تولید به ۵۵ هزار تن رسید . تعداد ۱۲۰ دیگ فاز تکمیلی طی سالهای ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۴ ساخته و را اندازی شد، بطوریکه در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۴ مجتمع به ظرفیت اسمی پیش بینی شده ۱۱۰ هزار تن دست یافت.
در خرداد ماه ۱۳۸۵ عملیات اجرایی خط ۲ (هرمزآل) با سرمایه گذاری اولیه ۴۰۰ میلیون یورو و ۲۰۰ میلیارد تومان و با هدف تولید بیش از ۱۴۳ هزار تن در سال (۲۲۸ دیگ) آغاز شد. با تلاش متخصصان داخلی و همکاری پیمانکار خارجی، طی مدت ۴۰ ماه و زودتر از موعد برنامه ریزی شده و در مهر ماه ۱۳۸۸ خط ۲ راه اندازی گردید و در حال حاضر ۱۷۰ دیگ در حال فعالیت می باشد. برنامه تولید المهدی هرمزآل برای سال جاری ۱۸۰ هزار تن می باشد که به تدریج در سال آینده به ظرفیت اسمی ۲۵۳ هزار تن خواهد رسید. با انتقال مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزآل به شرکت فرو آلیاژ گنو قرار است خط جدیدی با تکنولوژی پیشرفته ۶۰۰ کیلو آمپر به همراه یک نیروگاه ۲۰۰۰ مگاواتی در آینده نه چندان دور در محل مجتمع احداث گردد تا ظرفیت نهایی مجتمع به ۱ میلیون تن در سال افزایش یابد .