ندای هرمزگان – مرضیه دشتی
با نزدیک شدن به پایان سال 99 و نوروز، مردم استان هرمزگان نیز با دغدغه تامین میوه های تازه روبرو هستند و قیمت های گزاف، آن ها را نگران کرده است.
به گزارش خبرنگار ندای هرمزگان، قیمت های بالای برخی از میوه ها در استان هرمزگان و تفاوت بسیاری که با استان های دیگر دارد، باعث شده تا مردم از مصرف میوه های تازه محروم شوند.
انبوهی ازمیوه جات و صیفیهای تولید شده درهرمزگان از بادمجان و گوجه و فلفل سبز و انبه کال تا میوه جات لوکس این روزها مانند، توت فرنگی و موز که خارج از استان به بندرعباس رسیده است، نیمههای شب برای میوه فروشیها در گستره میدان عرضه می شود.
بارفروشان، میوه و صیفی را با قیمت کمتر در میدان عرضه می کنند و میوه فروشیهای سطح شهر و بازار نیز، میوه مورد نظرشان را خریداری می کنند و برای فروش راهی می شوند.
بر اساس قانون و عرف بازار، میوه فروشان سطح شهر باید قیمتها را با ۲۰ درصد سود منطقی افزایش داده و به مردم عرضه کنند، اما متاسفانه به دلیل نبود نظارت کافی، شاهد افسارگسیختگی این حوزه در بندرعباس و حتی دیگر شهرها هستیم.
مشاهدات عینی خبرنگار ندای هرمزگان در سطح بازار روز بندرعباس نشان می دهد که قیمت های گران میوه مردم را با سختی خرید مواجه کرده است.
اگر هر میوه فروشی ملزم به ارائه میوه با قیمت منطقی و بر پایه سود مناسب باشد و بر این روند به طور مستمر نظارت شود و بازرس ها درهنگام مراجعه به میوه فروشیها به طور دقیق قیمت هر محصول را با نرخ خریداری شده و کیفیت آن مقایسه و ارزیابی کنند، آنگاه شاهد اختلاف قیمت های زیاد درمیوه فروشیها نخواهیم بود.
نقش بازرس ها در بررسی مستمر و کنترل قیمت ها و ثبت تخلفات بسیار مهم و ضروری است که این امر مستلزم پیگیری های لازم در چهارچوب برنامه ریزی های صورت گرفته است.
هر ساله ستاد کنترل و بررسی قیمت ها در پیش از نوروز فعالیت خود را آغاز می کند، اما همچنان افزایش قیمت های میوه و صیفی جات در فروشگاه ها و مغازه های میوه فروشی ادامه دارد.
نرخ گذاری دقیق و البته نظارت بر ضرورت انجام آن باید روزانه مورد رصد بازرسان قرار گیرد تا کمتر شاهد گران فروشی های بی پایه و براساس سلیقه باشیم.
سازمان صمت استان هرمزگان هم بارها از تشکیل پرونده و ثبت تخلفات عرضه کنندگان واحدهای صنفی مختلف خبرهایی منتشر کرده اما گویا این بازرسی ها کافی نبوده است.
گویا خرید تضمینی و ذخیره میوه ها توسط دولت هم نتوانسته از افزایش قیمت های آن در استان هرمزگان جلوگیری کند و این موضوع نیازمند ارائه راهکارهای بهتر توسط دستگاه های مربوطه است.
البته عوامل دیگری همچون افزایش تقاضا، صادرات و پایان فصل در برخی مناطق و خرید تضمینی دولت، بر افزایش قیمت برخی میوه ها تاثیرگذار بوده است.
امسال به دلیل نبود پرتقال در استان های جنوبی موجب شد تا این محصول از استان های شمالی تولید کننده تامین شود .
ناگفته نماند طرح توزیع میوه شب عید در روزهای پایانی هر سال توسط دولت صورت می گیرد که می تواند تاحدودی بر کاهش قیمت های بالای میوه و صیفی در بازاراستان هرمزگان تاثیرگذار باشد.
طبق گزارش های سازمان جهادکشاورزی هرمزگان، یکی ازمهمترین برنامه های این دستگاه درراستای خدمات دهی بیشتر به مردم، ذخیره سازی و عرضه به موقع کالاهای اساسی مورد نیاز شهروندان است.
امیدواریم با توجه به روند عرضه میوه در بازار، مسئولان مربوطه نسبت به کنترل قیمت ها نظارت ها را افزایش دهند تا کمتر شاهد افزایش افسارگسیخته نرخ ها و نگرانی مردم در آخر سال باشیم.