ندای هرمزگان – گروه خبر
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در میزان باروری در سطح پایینتر از نرخ جانشینی قرار داریم و ادامه این وضعیت در آینده ما را دچار چالش جدی میکند.
به گزارش ندای هرمزگان، عبدالجبار ذاکری در حاشیه اجلاس یک روزه معاونین بهداشتی شبکه ای بهداشت و درمان شهرستانهای تابعه هرمزگان، افزود: معاونین بهداشتی به عنوان یک فرد مهم در شناسایی ظرفیتها و حل مسائل پیش روی شبکه ها و به عنوان بازوی فکری و اجرایی در کنار مدیران شبکه های بهداشت و درمان باید حضور فعال داشته باشند.
وی بر تقویت برنامههای آموزشی و نظارت جهت ارزیابی خدمات مراکز بهداشتی ودرمانی شهری و روستایی و خانه بهداشتها تاکید کرد و این امر مهم را یکی از رسالتهای اصلی بهداشت برشمرد و اظهار کرد: اجرای مناسب بازدیدها و نظارتها در ارتقاء و بهبود شاخصها تاثیرگذار و ضروری است.
رئیس مرکز بهداشت استان هرمزگان با اشاره به لزوم داشتن پنل شاخصها در مراکز ارائه خدمات بهداشتی و درمانی تاکید و تصریح کرد: مراکز بهداشتی و درمانی و خانه های بهداشت برای اندازه گیری اطلاعات و شاخص ها که آن را مدیریت کنند، نیازمند پنل هستند که باید بعنوان نقشه و چراغ راه باشد.وی هدف از جمعآوری اطلاعات پنل شاخصها را آگاهی از وضع موجود و تحلیل و تفسیر و مشخص نمودن مشکلات و نقاط قابل بهبود درجهت رفع مشکلات با برنامهریزیهای دقیق عنوان کرد.
ذاکری بیان کرد: برگزاری شورای سلامت شهرستانی برای پیشبرد اهداف حوزه سلامت و ارتقاء سلامت جامعه در شهرستانهای تابعه جهت هم فکری و هماهنگی با سازمانها اثرگذار در تامین سلامت و بررسی مشکلات و نیازهای روز ضرورت دارد.
وی همچنین با اشاره به اینکه آموزش و بازآموزی بستر ارتقاء کیفیت خدماتی بهداشتی و درمانی است بر آموزش و بازآموزی کارکنان جهت ارتقاء سطح دانش و مهارتهای شغلی تاکید کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به چالش جدی در زمینه باروری و اینکه میزان باروری در سطح پایینتر از نرخ جانشینی قرار گرفته است که در دراز مدت میتواند به نرخ رشد منفی در جمعیت منتهی شود، افزود: باید در این راستا برنامهی ویژهی روستا به روستا، خانه به خانه داشت و اجرا کرد.
ذاکری خاطرنشان کرد: باروری و جوانی جمعیت یکی از اولویتهای مهم بهداشت و درمان است زیرا بقاء و دوام جامعه به این امر مهم وابسته است.
وی با تاکید برنقش بهورزان در اجرای هرچه موفق تر طرح جوانی جمعیت و فرزندآوری عنوان کرد: بهورزان نقش مهم و اساسی در آگاهی مردم روستا دارند که با تشکیل تیم در مراکز بهداشتی و درمانی و با حضور نیروهای مردمی در روستا در این جهت میتوان گام برداشت.
این مقام مسئول به اهمیت و ضرورت تشکیل هفتهای یک بار نشست قرارگاه جوانی و جمعیت با هدف بررسی چالشها و رفع مشکلات اجرایی قانون حمایت از خانواده و جوانی و جمعیت در شبکههای شهرستانهای تابع برگزار شود، تاکید کرد.
رئیس مرکز بهداشت استان هرمزگان با اشاره به طرح غربالگری در خانه بهداشت و مراکزبهداشتی و درمانی گفت: اجرا ی این طرح باعث تشخیص به هنگام ناباروری و کاهش هزینهها و اقدامات درمانی خواهد شد واین طرح غربالگری ازسطح خانههای بهداشت آغاز میشود و با تشخیص احتمالی ناباروری از خانه بهداشت و مراکز جامع سلامت به مراکز درمانی ناباروری ارجاع داده میشوند.
وی اضافه کرد: استان هرمزگان بابیش از ۹۰ درصد پیشرفت در پوشش واکسیناسیون اتباع در بین دانشگاههای مجری این کمپین جزء رتبههای برتر این طرح و این حاصل تلاش کارکنان بهداشتی و درمانی است.
ذاکری با اشاره به غربالگری سل در اتباع خارجی گفت: این طرح از بهمن ماه در استان آغاز و به مدت سه ماه ادامه خواهد داشت که انتظار میرود در این طرح هم همانند طرحهای دیگر از پوشش بالا برخودار باشیم.
وی بر اجرای هماهنگ نسخه نویسی و نسخه پیچی در مراکز جامع سلامت و اهمیت برنامههای مراقبت و کنترل و مبارزه با پشه آئدس در شهرستانهای تابعه و با توجه به فصل سرما واحتمال شیوع موج جدید کرونا و آمادگی کامل دربرابر بیماری کرونا و واکسیناسیون کووید و رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی که یکی از الویتهای استان است، تاکیدکرد.