ندای هرمزگان – گروه گزارش
در بخشهایی از شهرستان بندرعباس به ویژه بخش گچین و شهرستان قشم و بندرخمیر مردم بوی نامطبوعی را احساس کردهاند که در نهایت واکنش ها و گمانه زنی هایی بوجود آمد.
به گزارش ندای هرمزگان، پس از پیگیری های صورت گرفته مشخص شد که این بوی نامطبوع ناشی از شکستگی آسیب دیدگی جزئی خط لوله انتقال میعانات گازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس است.
این موضوع اما نگرانی هایی را بابت به خطر افتادن محیط زیست مناطق درگیر شده با نشتی میعانات گازی بوجود آورد و در نتیجه اداره کل حفاظت از محیط زیست هرمزگان، ضمن واکنش به این موضوع اعلام کرد به زودی میزان مخاطرات و خسارت های احتمالی برآورد می شود.
از این رو مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان گفت: لکه نشتی از خط انتقال میعانات گازی به پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس به بندر لافت رسید.
حبیب مسیحی تازیانی در خصوص منشأ انتشار بوی نامطبوع در شهرستانهای بندرعباس، بندرخمیر و قشم، اظهار کرد: انتشار بوی نامطبوع به دلیل ایجاد حادثه و نشر میعانات گازی از خط لوله انتقال خوراک شرکت نفت ستاره خلیج فارس در فاصله ۴۳ کیلومتری شهر بندرعباس و ۶ کیلومتری روستای دمیلو در بستر رودخانه کل بوده است.
وی تصریح کرد: در پی بارندگیهای اخیر در حوضه آبریز این رودخانه، حجم قابل توجهی سیلاب با دبی فراوان در بستر رودخانه جاری شده به طوری که در محل حادثه، عرض این سیلاب حدود ۵۰۰ متر بوده است.
مسیحی بیان کرد: کارشناسان این اداره کل در اولین فرصت در محل حاضر شده و به بررسی و پایش مبادرت ورزیدند. همچنین گشت مشترک دریایی انجام و از محلهای ورود سیلاب به دریا و همچنین نوار ساحلی بندرعباس، بندر خمیر و قشم نمونه برداری انجام شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان تصریح کرد: در این گشت دریایی لکههای نفتی در دریا مشاهده شد که هماهنگی لازم با اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان انجام و پاکسازی محل در حال انجام است.
وی افزود: این گشت دریایی حدود ۲ ساعت و در مسافتی بیش از ۵۰ کیلومتر صورت گرفته و تمامی مسیر ورود آلودگی از دهانه رودخانه تا حدود ۳۰ کیلومتری شرق رودخانه شناسایی، نمونهبرداری و گزارش شد.
به گفته مسیحی، از آنجایی که در روزهای جزر و مد شدید هستیم، این مسئله باعث میشود آلودگیهایی که از سوی دهانه رودخانه وارد دریا شده، گسترش و پراکندگی وسیعی پیدا کند.
وی اضافه کرد: این احتمال وجود دارد که آلودگی به تأسیساتی چون آبشیرینکنها و اکوسیستمهای طبیعی جنگلهای حرا برسد و ممکن است به آبزیان و پستانداران دریایی نیز آسیب بزند، از این رو بنا شد آبشیرینکنها فعالیت خود را متوقف کنند تا در صورت وجود آلودگی، این آلودگی وارد سیستم تصفیه آب نشود.
مسیحی تازیانی تاکید کرد: انتقال میعانات متوقف شده و کلیه امکانات پالایشگاه برای ترمیم خط لوله و پاکسازی منطقه مستقر میباشد و انتظار میرود با کاهش دبی سیلاب، عملیات اجرایی آغاز شود.