ندای هرمزگان – گروه خبر
مدیرعامل شرکت گاز هرمزگان گفت: بر اساس برآوردها، در ۲ تا ۲.۵ سال آینده استان هرمزگان زیر پوشش سراسری گاز می رود.
به گزارش ندای هرمزگان، علی ذاکری با اشاره به اینکه اکنون ۳۱ هزار مشترک گاز در استان داریم که ۲۱ هزار مشترک شهری و مابقی روستایی است، افزود: تاکنون به ۲۱۷ واحد صنعتی شامل گلخانه ها، مرغداری ها، صنایع پالایشی، نیروگاه ها و دیگر صنایع گازرسانی شده است.
مدیرعامل شرکت گاز هرمزگان با بیان اینکه در مجموع در استان هرمزگان به ۱۲ شهر و ۶۸ روستا تاکنون گازرسانی شده است، تصریح کرد: هزینه گازکشی منازل به دو بخش تقسیم می شود، بخش نخست اشتراک پذیری است که با توجه به نوع اشتراک و وضعیت کنتور، رقمی بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ هزار تومان هزینه دارد.
وی با اشاره به اینکه بخش دوم لوله کشی داخل منازل است که بیشترین هزینه را دارد و توسط شرکت های مورد تایید سازمان صمت و زیرنظر نظام مهندسی صورت می گیرد، عنوان کرد: به محض لوله کشی درون منازل و ارسال پرونده به شرکت گاز، نصب علمک گاز آغاز می شود.
مدیرعامل شرکت گاز هرمزگان ادامه داد: شرکت ملی گاز ایران پارسال برای توسعه گازرسانی ۱۰ میلیون تومان برای لوله کشی منازل بصورت وام پرداخت می کرد اما برای امسال هنوز ابلاغیه جدید از طرف بانک ها اعلام نشده است و به محض اعلام مبلغ جدید وام، موضوع اطلاع رسانی می شود.
ذاکری با بیان اینکه شهر بندرعباس تقریباً به طور کامل گازکشی شده و فقط نقاط کمی از این شهر باقی مانده است، خاطرنشان کرد: ضریب نفوذ گاز در کشور حدود ۹۸ درصد است و دو درصد باقی مانده مربوط به استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان است.
مدیرعامل شرکت گاز هرمزگان اضافه کرد: برای گازرسانی به استان باید ۱۳ هزار کیلومتر لوله کشی انجام شود که با توجه به اینکه توانایی شرکت گاز استان نزدیک به هزار و ۵۰۰ تا دو هزار کیلومتر در سال است از استان های معین درخواست کرده ایم در این زمینه در کنار ما باشند.
ذاکری عنوان کرد: چند روز پیش برای آغاز طرح گازرسانی فارغان احمدی شرکت گاز استان کردستان به عنوان استان معین به کمک شرکت گاز هرمزگان آمد و در حوزه بندرلنگه هم استان بوشهر به عنوان استان معین است.
وی بیان کرد: امیدواریم با کمک شرکت های گاز دیگر استان ها طرح گازرسانی به استان هرمزگان در دو سال تا دو سال و نیم به پایان برسد و استان را زیر پوشش گاز ببریم.
مدیرعامل شرکت گاز هرمزگان با اشاره به اینکه با توجه به اینکه ۱۳ پالایشگاهی که در کشور وجود دارد گاز خود را به خطوط سراسری تزریق می کنند و با عبور خط هفتم سراسری از استان هرمزگان، بیشتر گاز استان را از این خط دریافت می کنیم، اظهار کرد: در داخل استان هم پالایشگاه های سرخون، گورزین، هنگام و فلات قاره هم مقداری از گاز استان را تامین می کنند.
وی با بیان اینکه بیشترین مصرف کننده های گاز در استان بخش صنعتی است و ۲۱۷ مشترک صنعتی در استان داریم و همین حدود نیز امسال گازرسانی می شود، تصریح کرد: هرمزگان در حوزه مشترکان خانگی گاز کشور استان ۳۱ کشور است.
ذاکری ادامه داد: در زمستان پارسال به علت سرمای زیاد و برهم خوردن تعادل میان تولید و مصرف، محدودیت هایی برای صنایع ایجاد شد و با توجه به اتصال گاز هرمزگان به شبکه سراسری، با اعمال برخی محدودیت ها در بخش صنایع توانستیم شبکه سراسری را پایدار
نگهداریم.
وی اضافه کرد: پارسال تفاهم نامه ای میان کمیته امداد و شرکت گاز برای کمک به مددجویان منعقد شد و قرار شد شرکت گاز ۵ میلیارد تومان برای گازرسانی به خانه های مددجویان اختصاص دهد و در تلاش برای انعقاد قرارداد با مجریان برای اجرای این تفاهم نامه هستیم.
مدیرعامل شرکت گاز هرمزگان بیان کرد: ۷۰ طرح گازرسانی فعال در استان داریم و گازرسانی به فارغان احمدی با ۱۴ کیلومتر لوله گذاری آغاز شده است، خط انتقال ۷۲ کیلومتری بندرلنگه که گاز را از خط هفتم سراسری گاز به این شهرستان می رساند نزدیک به ۷۰ درصد پیشرفت دارد و طرح های گازرسانی به شهرهای میناب، بندرلنگه و کنگ هم در حال پیمان سپاری است.
ذاکری در پایان تصریح کرد: میزهای خدمت در نماز جمعه، مراجعه حضوری در روزهای سه شنبه از ۸ صبح تا ۱۶ و شماره ۳۱۹۴۷۰۰۱ راههای ارتباط با شرکت گاز استان است.