مديرکل منابع طبيعي هرمزگان گفت: از 15تا21بنام هفته منابع طبيعي نامگذاري شده و درختکاري جز سنت ديرينه ايرانيان است.
وي افزود: رهبري هرساله در روز درختکاري نهالي غرس مي کنند که نشانه اهميت درختکاري در کشور مي باشد.
موسوي با اشاره به شعار هفته منابع طبيعي همه باهم جهاد براي حفظ منابع طبيعي تاکيد کرد: وظيفه همه ما احيا، توسعه وبهره برداري بهينه از منابع طبيعي و صيانت از انفال است که با تمام توان درراستاي اين وظيفه مهم سازماني حرکت مي کنيم.
وي افزود: طي اين هفته بايد تلاش کنيم عملکرد و اقدامات يکساله منابع طبيعي که در دورترين نقاط استان هم انجام مي شود به اطلاع مردم برسد و مردم با اهداف ، ديدگاهها و سياست هاي منابع طبيعي آشنا شوند.
موسوي گفت: منابع طبيعي يک دستگاه حاکميتي است که صيانت از انفال ومحافظت از آب و خاک را برعهده دارد اگر آب از بين برود خاک تخريب مي شود و بالعکس از کل وسعت استان هرمزکان 6ميليون و 800هزار هکتار منابع طبيعي استان است و 94 درصد مساحت استان اراضي ملي است که سعي داريم تا سه ماهه اول سال اينده تمام مساحت استان را سنددار کرده و کاداستر اراضي ملي را تهيه نماييم.
هرمزگان شرايط اکولوژيکي خاصي دارد به لحاظ ده سال خشکسالي و سيل و باران هاي سيل آسا شاهد فرسايش آبي و خاکي زيادي در استان بوده ايم که بايد با انجام عمليات ابخيزداري جلوي تخريب بيشتر را بگيريم و به احيا و تقويت خاک و پوشش گياهي بپردازيم.
جنگل هاي مانگرو ظرفيت خوبي دراستان است
موسوي تاکيد کرد: دراستان جنگل هاي مانگرو پتانسيل خوبي مي باشد درراستاي معرفي ذخيره گاه ها و زيستگاه هاي متنوع داريم که تاکنون بيست هزار هکتار جنگل مانگرو از سايه خوش بندرلنگه تا بندرخمير، بندرعباس، سيريک و خور آذيني و جاسک را افزايش داده ايم.
مشارکت پذيري مردم
وي گفت: توسعه مانگرو با مشارکت مردم صورت گرفته وتاکنون ده ميليون نهال طي سه دوره پنج ساله توليد وکشت شده است که با اخرين تصاوير ماهواره اي سطح مانگروهاي استان به 24هزار هکتار رسيده است .
وي افزود: بيش از هشتصدهزارهکتار جنگل هاي خليج عماني اعم از کنار، اکاسيا کهور ايراني و… از غرب تا شرق استان در طول نوار ساحلي داريم و اقدامات خوبي در سنوات گذشته انجام شده است.
موسوي با اشاره به جنگل هاي دست کاشت در استان گفت: جنگل هاي سنواتي که از ديرباز تاکنون در استان وشهر بندرعباس کاشته شده باعث شده که شهر بندرعباس را از خطر ريزگردها مصون کرده و اثرات منفي خشکسالي را به حداقل برساند.
وي تاکيد کرد: همينطور که مشاهده مي شود اثرات منفي ريزگردها بيشتر در غرب هرمزگان خودش را نشان داده اما در شهربندرعباس و شرق اثرات بسيار کمي از خود بجا گذاشته به دليل جنگل کاري سنواتي که انجام شده شاهد کاهش اثرات تخريبي ريزگردها هستيم.