نداي هرمزگان – مرضيه دشتي
اختتاميه هفته پژوهش و فناوري استان هرمزگان با حضور پژوهشگران برتر حوزه هاي مختلف توليدي و صنعتي در سالن همايش هاي پالايشگاه نفت ستاره خليج فارس برگزار شد.
به گزارش خبرنگار نداي هرمزگان، مديرعامل شرکت نفت ستاره خليج فارس در اين مراسم گفت: خودکفايي در توليد بنزين در کشورمان به همه اثبات شده و آنچه که موجب تبلور اراده ملي در پالايشگاه نفت ستاره خليج فارس در اين امر شده حاصل باورپذيري به جوانان وعلم و پژوهش ايراني است.
محمد علي دادور افزود: پژوهش و فناوري بخش جدايي ناپذير صنعت نفت و البته حوزه پالايش است و ما در نفت ستاره يکي از اصليترين اتکاي خودمان را به پژوهش هاي داخلي و توسعه دانش فني قرار دادهايم.
وي با اشاره به اينکه پالايشگاه خليج فارس داراي رده حياتي مي باشد، خاطرنشان کرد: اين امر به اين دليل است که هم گاز و هم بنزين کشور به اين پالايشگاه وابسته است .
مديرعامل شرکت نفت ستاره خليج فارس ادامه داد: اين پالايشگاه ظرفيت اسمي 360 هزار بشکه بوده است که امروزه به 54 هزار بشکه در روز مي رسد و ميعانات گازي که از عسلويه به پالايشگاه مي آيد پايش مي شود.
دادور ابراز داشت: هر فاز نزديک به 40 هزار بشکه توليد مي کند، حدود 13 فاز پارس جنوبي تضمين استحصال و برداشت آن به اين پالايشگاه وابسته است. وي توليد بنزين در پالايشگاه نفت ستاره خليج فارس را معادل 43 ميليون ليتر در روز عنوان کرد و بيان داشت: اين توليد معادل 50 درصد مصرف کشور است و با وجود تحريمها، گام بلندي در مهار فشارهاي خارجي دشمن به کشور به شمار ميرود.
اين مقام مسئول اضافه کرد: تبلور اراده ملي در پالايشگاه نفت ستاره محصول باورمندي ميعانات گازي به همراه گاز استحصال مي شود و اگر برداشت نشود، عملا پتروشيمي ها و نيروگاهها و حتي گاز برداشتي با مشکل مواجه مي شود.
دادور اظهارداشت: برداشت آن با گاز طبيعي ضروري است اما اين برداشت مستمر در پالايشگاه نفت ستاره خليج فارس به محصول تبديل مي شود و لذا اين پالايشگاه مکمل فازهاي مختلف پارس جنوبي است.
مديرعامل شرکت نفت ستاره خليج فارس گفت: ساخت اين پالايشگاه، نگهداري و تداوم توليد در آن را نيز مديون تلاش جمعي جوانان ايراني در عرصه باورمندي به علم و تلاش دانست و گفت: اين تجربه ارزشمند را مي توان به ديگر بخش هاي کشور نيز توسعه داد.
با راه اندازي رشته متالورژي درهرمزگان به جوانان بومي متخصص افزوده مي شود
رييس سازمان صنعت معدن و تجارت هرمزگان گفت: از دانشگاههاي اين استان براي تکميل زنجيره توليد به خصوص زنجيره توليد بخش نفت و پتروشيمي تقاضاي کمک داريم.
خليل قاسمي هم در آيين پاياني هفته پژوهش و فناوري افزود: دانشگاهها در تکميل زنجيره نفت و پتروشيمي به خصوص الياف کمک کنند و نياز است دانشگاهها به موازات صنعت حرکت کنند و پيش بروند.
وي ادامه داد: در حوزه معدن چون محصولات خام صادر ميشوند از دانشگاه هرمزگان خواستهايم رشته متالورژي در استان تاسيس کنند و صنايع از جوانان هرمزگان بيشتر استفاده کند.
رييس سازمان صنعت معدن و تجارت هرمزگان اضافه کرد: ناهماهنگي بين 2 وزارت خانه وزارت علوم و صمت بايد برطرف شود که براي اين منظور پيشنهاد شده سامانهها در حوزه پژوهش به هم مرتبط باشند.
قاسمي ابراز کرد: افزون بر162 نياز پژوهشي از سوي بنگاههاي استان ثبت شده که براي استادان دانشگاهها قابل دسترسي است.