ندای هرمزگان – مرضیه دشتی
شیوع ویروس کرونا موجب نگرانی، اضطراب و دلهره والدین از بازگشایی مدارس شده و ترس آنها را از حضور فرزندانشان در اجتماع دوچندان کرده است.
به گزارش ندای هرمزگان، دو سال تحصیل در خانه علاوه بر اینکه دانش آموزان را نسبت به درس و مشق بی انگیزه کرده و راندمان آموزش را بسیار پایین آورده است، هم خانواده ها و هم دانش آموزان را دلتنگ مدرسه و کلاس درس کرده است؛ از سویی بی تحرکی، انفعال، چاقی و مشکلات رفتاری و روحی و روانی نیز از دیگر عوارض ماندن دانش آموزان در خانه است.
به همین منظور اگر شرایط تحصیل در مدرسه فراهم باشد و عوارضی برای دانش آموزان و خانواده ها نداشته باشد، والدین مشتاق بازگشایی مدارس اما نگران از وضعیت بهداشتی هستند.
برخی از والدین هنوز هم معتقدند که شرایط بهداشتی برخی از فضاهای آموزشی و مدارس استان برای حضور دانش آموزان فراهم نشده و ابهام ها در این زمینه به روشنی تشریح نگردیده است.
در کنار همه دغدغههایی که خانوادهها این روزها برای آموزشهای حضوری فرزندانشان دارند، همچنان موضوعات و مباحثی نظیر لزوم بهرهمندی همه اقشار از آموزش یکسان و دسترسی به ابزار هوشمند و توجه همه جانبه به آموزش حضوری و جلوگیری از آسیبهای در خانه ماندن بیش از پیش مطرح است.
در شرایط کرونایی فعلی، آغاز سال تحصیلی جدید به صورت حضوری با رعایت تمامی دستورالعمل های بهداشتی برای بسیاری از خانواده ها از اهمیت زیادی برخوردار است که جز با تعامل و برنامه ریزی صحیح متولیان آموزش و پرورش، مدارس و اولیا میسر نخواهد شد.
البته بی تردید مدرسه از نهادهای تاثیرگذار در زمینه آشنایی کودکان و نوجوانان با ارزشها و هنجارهای اجتماعی و یادگیری ارتباط با همسالان محسوب می شود.
بر این اساس انزوای اجتماعی دانش آموزان به سبب دوری آنها از فضای مدرسه از جمله آسیبهایی است که به گفته کارشناسان در صورت تداوم تعطیلی مراکز آموزشی، تبعات آن می تواند گریبانگیر خانوادهها شود.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه 2 بندرعباس در گفت و گو با خبرنگار ندای هرمزگان بیان داشت: امسال براساس ابلاغ بخشنامه ای در خصوص بازگشایی حضوری برخی از مدارس، طبق هماهنگی با وزارت بهداشت در قالب دستورالعملی از سوی ستاد کرونا به همه مدیران اعلام شد.
سیدهادی حسینی زیارتی افزود: همچنین بخشنامه ای در خصوص رعایت نکات بهداشتی و دستورالعمل ها به همه مدارس ابلاغ شده و چندین گام طبق مصوبات ستاد کرونا تصمیم گیری شده است.
وی ادامه داد: در گام اول، مدارس عشایری و روستایی با جمعیت کمتر از 50 نفر، 30 نفر و 15 نفر، همزمان با آغاز سال تحصیلی به صورت حضوری همراه با رعایت موازین بهداشتی و فاصله گذاری 5/1 متر در دستور کار متولیان است.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه 2 بندرعباس خاطرنشان کرد: با مدیران مدارسی که قرار هست کلاس ها به صورت حضوری انجام شود، جلسات متعددی برگزار شده که تاکیدات لازم در خصوص رعایت موازین بهداشتی به آنها اعلام گردیده است.
حسینی اظهار داشت: در گام دوم هم برای مدارسی که از 50 تا 120 نفر دانش آموز دارند، برنامه ریزی شده تا متناسب با ستاد کرونا در سه محور بازگشایی به صورت حضوری، ترکیبی و یا تلفیقی صورت گیرد.
وی یادآور شد: والدینی که فرزندان آنها در مدارسی با این جمعیت تحصیل می کنند می توانند یکی از سه گزینه های یاد شده را برای تحصیل فرزند خود انتخاب کنند.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه 2 بندرعباس اضافه کرد: دو رکن اساسی که قدرت تصمیم گیری در خصوص چگونگی بازگشایی مدارس را دارند شامل، شورای مدرسه و شورای سلامت است.
حسینی گفت: مدیر هر مدرسه ای می تواند آگاهانه و بدون الزام اولیاء تصمیم گیری کند، البته آموزش و پرورش به دلیل قرار گرفتن در شرایط بیماری کرونا، هیچگاه هیچ دانش آموزی را الزام به حضور در مدرسه نکرده است.
به گفته وی؛ در راستای اصل تمرکز زدایی و مدیریت محوری که اختیارات به مدیر مدرسه داده شده تا براساس زیست بوم بتواند تصمیمات لازم را در خصوص بازگشایی و چگونگی برگزاری کلاس ها اتخاذ کند.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه 2 بندرعباس تصریح کرد: همچنین تمامی فرهنگیان شامل، مدیر، معلم، خدمتگزار و رانندگان سرویس مدارس واکسینه شده اند و واکسیناسیون دانش آموزان 18 سال هم آغاز شده است.
وی افزود: در حال حاضر همه برنامه ریزی ها برای بازگشایی مدارس به صورت حضوری برای مدرسه هایی با جمعیت دانش آموزی زیر 50 نفر است، مگر اینکه به زودی وزارت بهداشت و ستاد کرونا با تسریع روند واکسیناسیون اعلام کند که مدارس با جمعیت های بالاتر هم می تواند به صورت حضوری برگزار شود.
وی بیان داشت: در غیر این صورت، هم اکنون هیچ الزامی برای حضور دانش آموزان با جمعیت های بالاتر در مدارس وجود ندارد و والدین می توانند برای تحصیلات فرزندان خود از گزینه های دیگری که تصمیم گیری شده، بهره ببرد.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه 2 بندرعباس گفت: کمیته سلامت هر مدرسه ای می تواند در صورت مشاهده علائم سرماخوردگی و یا کرونا، دانش آموز را مرخصی دهد تا زمان بهبود کامل که بتواند مجددا به صورت حضوری از آموزش ها بهره ببرد.
حسینی اذعان داشت: البته دیدگاه ما این است که هیچ چیزی جای معلم و مدرسه را به صورت حضوری نمی تواند بگیرد و کارکردهای تربیتی که متناسب با رویکردهای جدید و نوین به عنوان نقشه راه ما در سند تربیت بنیادین هست قطعا در آموزش آنلاین و مجازی نیست و نمی تواند، جایگزین مناسبی باشد و برعکس شاید مشکلاتی در این خصوص بوجود آید.
وی عنوان کرد: آموزش و پرورش ناحیه 2 بندرعباس، خلاقیتی را به عنوان طرح «همیار معلم» اجرا کرد، به این نحو که از دانش آموزان پایه های بالاتر برای تدریس در مقاطع پایین تر خواسته شد همکاری لازم داشته باشند و آغاز این طرح مربوط به قبل از دوران کروناست.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه 2 بندرعباس خاطرنشان کرد: این طرح موفق بوده به دلیل اینکه فاصله سنی کمی بین دانش آموزان با همیار معلم آنها وجود دارد و قدرت یادگیری هم بیشتر شده است.
حسینی اظهارداشت: همچنین گروه های جهادی و خیرین علمی نیز به خصوص در دوران کرونا، همکاری خیلی خوبی با آموزش و پرورش این ناحیه داشته اند.
وی تصریح کرد: در راستای عدالت آموزشی از ظرفیت ها و معلمان مدارس برخوردار جهت کیفیت بخشی، برای مدرسه های غیربرخوردار استفاده شد.
حسینی ادامه داد: از صدا و سیما و اصحاب رسانه انتظار داریم برای تبعیین امر آموزش و پرورش و کاهش استرس اولیاء در خصوص بازگشایی مدارس، تلاش بیشتری داشته باشند.
وی تاکید کرد: آموزش و پرورش همیشه با مردم بوده و یکی از پشتوانه های اصلی آن خیران و مردم هستند و تنها مرجعی که می توانند به آنها اعتماد کنند معلمان هستند که در شرایط بیماری کرونا ثابت شد که دست از آموزش آنها برنداشته اند.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه 2 بندرعباس در پایان گفت: معلمان هم پای حوزه سلامت کار کردند و متاسفانه بسیاری از آنان را در دوران بیماری کرونا از دست دادیم و آسمانی شدند.