کاظم گلخنی
این روزها هجوم به فضاهای سبز،تخریب نورپردازی های درختان، خیابانها،المان های ایجاد شده و…به شکلی گسترده شده است که به نظر می رسد شورای شهر به عنوان حافظ اموال شهر و شهرداری به عنوان مجری آن کاملا در مقابل نگهداری از اموال شهری و جلوگیری از این تخریب و سرقت ها، هیچ طرح و برنامه ای ندارند.
مصطفی حسین آخوندی از فعالان حوزه اجتماعی بندرعباس با ابراز نگرانی از افزایش تَّعدی به اِلِمان های شهر به ندای هرمزگان گفت : واقعیت تلخی است، اما بخش قابل توجهی از خدمات عمومی شهرداری توسط عدهای بی توجه به هویت سازی شهر و زیبا سازی اِلِمان های هزینه شده توسط شهرداری، آنها را تخریب یا به سرقت می برند، برخی به دلایل مختلف دست به تخریب این المانها زده و علاوه بر هدر دادن هزینه های انجام شده که نمی دانند از جیب خودشان خرج شده است ، چهره شهر را نازیبا و قضاوت عمومی را برعلیه خود می شورانند.
این فعال اجتماعی افزود ؛پدیده وندالیسم و تخریب اموال عمومی توسط افراد نا آگاه به مسئولیت شهروندی خود، همواره چالش بیشتر شهرهای کشور از جمله بندرعباس است ، لذا انتظار است تا هر شهروندی در هر منطقهای از شهر زندگی میکند، احساس تعلق خاطر به وسایل عمومی شهرش داشته باشد و ایجاد چنین تعلقی نیاز به فرهنگ سازی دارد، زیرا این امر باعث جلوگیری از تخریب اموال عمومی میشود. با این حال تارسیدن به چنین مطلوبی، با توجه به وسعت میزان تخریب فضای سبز و المان های شهر و سرقت تجهیزات خدمات شهری، بهتر است شهرداری بندرعباس برای حفاظت از بیت المال اقدام به گماردن تعدادی نگهبان کند.
البته نباید منکر فرهنگ سازی بود و این مهم از وظایف شورای شهر، شهرداری و صدا و سیمای مرکزخلیج فارس وهمچنین رسانه های استانی است تا با ایجاد انگیزه و تعلق خاطر شهروندی در شهروندان، هر شهروندی مسئله حفاظت از اموال شهری را که به نوعی در ایجاد رفاه و جمعیت خاطر ما نقش دارند، وظیفه و دغدغه خود دانسته تا اگر شاهد صحنه ناهنجارتخریب اموال عمومی شهر بود، نسبت به موضوع بی تفاوت نباشد.
سرقت و تخریب فراوان المان ها و خدمات شهری، سرقت نقوش برجسته نقاشی دیواری پشت فرمانداری ، سرقت کابل بوستان ها و میادین وشهرداری های مناطق، شامل منظر گاه ساحلی، کاشانی، مهرگان ، نیم دایره ، دباغیان ، نونهالان ، ۱۵ خرداد شمالی و … تخریب المان های نوری بادگیر در بلوار سید جمال الدین اسد آبادی و شریعتی میانی و همچنین سرقت مخازن پاندولی و تخریب نیمکت ها و آلاچیق های ساحلی، تنها بخشی از سرقت و تخریب توسط افراد جوانی است که با ناهنجاریهای غیر قابل کنترلی توسط شهروندان به اموال شهر خسارت وارد می کنند.
ازهمین رو فرهنگ سازی و توامان برنامه نگهداری از هزینه های انجام شده، مانند المان ها و فضاهای عمومی شهر که برای آرامش و آسایش شهروندان انجام گرفته است،ضروی به نظر می رسد. لذا تا رسیدن به این مطلوب پیشنهاد می شود شهرداری با ایجاد یگان پاسداری از لوازم خدمات شهری، فضای سبز و المان ها از داشته های شهر محافظت نماید.