ندای هرمزگان – مرضیه دشتی
فرماندار بندرعباس گفت: در این شهرستان و روستاهای اطراف در مجموع حدود دوهزار و 660 لیتر بر ثانیه نیاز آبی برای شهر بندرعباس است.
عزیزالله کناری در گفت و گو با خبرنگار ندای هرمزگان افزود: این مقدار آب برابر با 230مترمکعب در شبانه روز است و این نیاز را باید از طریق آب شیرین کن ها تامین شود.
وی بیان داشت: تا قبل از این، مقدار آب مورد نیاز از طریق چاه های سرخون، دزک و شمیل و نیان و سد استقلال تامین می شد.
فرماندار بندرعباس خاطرنشان کرد: با توجه به خشکسالی ها و تغییر سیاست ها، بهتر بود که به دنبال منابع آب مستمر و پایدار باشیم و بر همین اساس سیاست های دولت بر این مبنا قرار گرفت که توسعه آب شیرین کن ها در دستور کار قرار گرفت.
کناری اظهارداشت: درهمین راستا با هدف توسعه آب شیرین کن ها آغاز شد و ابتدا برای احداث آب شیرین کن با ظرفیت 100مترمکعبی در غرب بندرعباس مجوز داده شد.
وی ادامه داد: این آب شیرین کن مقرر شد که در 5فاز 20مترمکعبی احداث شود و فاز یک و دو در سال 98 و 99 وارد مدار قرار گرفت و بزودی فاز جدید وارد مدار می شود.
فرمانداربندرعباس عنوان کرد: فازهای یک و دو تامین کننده آب مورد نیاز بندرخمیر بود و برای اینکه این آب به سمت بندرعباس بیاید، خط لوله از آب شیرین کن به طول 33 کیلومتر تا مخازن داماهی احداث شد.کناری تصریح کرد:اتصالات لازمه از سمت آب شیرین کن به سمت منبع داماهی انجام شد و اکنون فرایند فیزیکی اتصال ها انجا شده است. فرماندار بندرعباس اضافه کرد: سیاست کلی بر این است که از آب های سطحی و زیرزمینی که برای شرب در شهر بندرعباس استفاده می شد به سوی مصارف محلی و کشاورزی سوق داده شود و به جای آن از آب های آب شیرین کن برای شرب استفاده شود.
به گفته کناری، آب شیرین کن یک میلیون مترمکعبی راه اندازی شد در صورتی که نیاز شهر و روستاهای اطراف 230مترمکعب در شبانه روز بوده و این به نفع شهر بندرعباس است.
وی تصریح کرد: مجوزهای لازم در دهه 80 به شرکت سرمایه گذاری داده شد تا بتواند آب مورد نیاز را به استان های خشک مانند یزد و کرمان ارسال کند.
فرمانداربندرعباس بیان داشت: در این مدت ساخت و سازها و خط انتقال صورت گرفت که از این میزان یک میلیون مترمکعبی با پیگیری استاندارهرمزگان، چند درصدی از آن را برای بندرعباس و روستاهایی که در مسیر خط انتقال قرار داشت، گرفته شد.
کناری ابرازداشت: روستاهای رضوان سال های قبل بی آب بود که آب مورد نیاز از طریق همین خط لوله تامین خواهد شد و امیدواریم در شش ماه آینده مشکلات کمبود آب در این منطقه برای همیشه برطرف شود. وی با اشاره به اینکه آب یک نیاز ملی است و اگر نقطه ای از کشور خشک یا تشنه باشد آن را برطرف خواهیم کرد، گفت: باید توجه داشته باشیم که نیاز و دسترسی مردم به خصوص در روستاها برای بهره مندی از آب شرب در اولویت قرار دارد. فرماندار بندرعباس خاطرنشان کرد: سیستم فاضلاب بندرعباس در سال های گذشته طراحی شده بود و نهایتا پساب فاضلاب باید در جایی مورد استفاده قرار می گرفت. کناری اذعان کرد: بنابراین اگر این پساب استفاده نشود مجموعه دارای هزینه است و بنابراین محلی برای تامین هزینه های آن نیست مگر اینکه از فروش آن، تهیه شود.
وی اظهارداشت: درچند سال گذشته، شرکت آب و فاضلاب کشو راه بری تصفیه خانه فاضلاب برای بهتر شدن کارها به شرکتی سپرد که مرمت و بازسازی و جمع آوری کند و از محل فروش پساب برای فضای سبز و صنایع درآمد ایجاد شود.
فرماندار بندرعباس بیان داشت: حدود سه سال کار آغاز شد اما به کندی پیش می رفت که استاندارهرمزگان با پیگیری های لازم، قرارداد با شرکت دیگری بسته شد.
وی ادامه داد: شرکت جدید از بدنه و با مالکیت صنایع غرب بود که کار راه آغاز کرد که تاکنون کارها را به خوبی پیش برده است.
فرماندار بندرعباس اظهارداشت: مقرر شد این شرکت در سه فاز شامل، تصفیه فاضلاب در حد قابل قبول محیط زیست، انتقال آب به سمت صنایع غرب و شیرین کردن آب فاضلاب برای استفاده فضای سبز کار را انجام دهد.
اعمال کنترل های شدیدتر برای ورود مسافران از هند و پاکستان
کناری تصریح کرد: از زمان اعلام خطر کرونای هندی، کنترل های شدیدتری در شهر بندرعباس صورت گرفته و از نقاطی که احتمال ورود این بیماری وجود دارد بازدید شده است.
وی بیان داشت: البته عمده خدمه شناورها هم در سمت غرب و شرق استان هستند و عملا در بخش مرکزی وجود ندارد.
فرمانداربندرعباس گفت: به همین دلیل خروج ملوانان از کشتی ها و ورود آن ها به سرزمین ممنوع اعلام شده و در غیر این صورت هم با تست منفی و رعایت دستورالعمل های بهداشتی می توانند وارد شهرها شوند. کناری خاطرنشان کرد: برای کنترل مسافرانی که به صورت دریایی از کشورهای هند و پاکستان وارد می شوند، تصمیمات لازم در بنادرشهید حقانی و باهنر و نیز فرودگاه و راه آهن گرفته شده است. وی افزود: همچنین از سوی ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا وهمکاری ارتش، بر کنترل بیشترمرزهای شرقی کشور مبنی برعدم ورود زمینی اتباع هند و پاکستان تاکید شد. فرماندار بندرعباس تاکید کرد: باید مردم به این نکته توجه داشته باشند که درصورت رعایت شیوه نامه های بهداشتی وپرهیز از دورهمی ها می توانند از شیوع بیماری کرونا جلوگیری کنند.