ندای هرمزگان – مرضیه دشتی
نشست هم اندیشی فعالان اقتصادی استان هرمزگان با حضور علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و مدیر دفتر اقتصادی بیت رهبری در سالن جلسات ساختمان اتاق بازرگانی برگزار شد.
به گزارش ندای هرمزگان، علی آقا محمدی افزود: برای رفع این مشکلات باید از مدل سایر استانها برای رفع مشکلات بهره برد و نقش اتاق بازرگانی نقشی داوری است که در این راه به رفع مشکلات یکدیگر کمک می کنند.
وی بیان داشت: وی با بیان اینکه فعالان اقتصادی باید نگاه تعاملی، منطقی و پایدار با یکدیگر داشته باشند تا بتوانند جای خود را در معادلات اقتصادی باز کنند، خاطرنشان کرد: باید افق دیدمان را گستردهتر کنیم و بدانید که روابط سیاسی ایران با غرب تغییر خواهد کرد، همانطوریکه با کشورهای عربی همسایه تغییر کرد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خطاب به فعالان اقتصادی گفت: نگاهتان را توسعه دهید و بدانید که موضوعها و مسائل کلان اقتصادی به همدلی و انسجام نیاز دارد و هدف گذاری هایتان را دنبال کنید تا بتوانید به سطح بالاتری از توسعه و پیشرفت دست پیدا کنید.
آقا محمدی با اشاره به شیوههای جدید تامین مالی، از واحدهای تولیدی استان هرمزگان خواست تا با همگرایی و تشکیل زنجیرههای تولید از اعتبار خود برای تامین مالی استفاده کرده و کار را پیش ببرند.
وی، با اشاره به ظرفیتهای بینظیر گردشگری در هرمزگان، از فعالان اقتصادی خواست تا روی این مساله تمرکز کرده و در زمینه آب درمانی نیز در استان کار شود و به نیازهای نسل جوان در این زمینه توجه شود.
آقا محمدی در بخش دیگری از اظهاراتش از فعالان اقتصادی خواست تا ایدههای خود را در هربخش با اتاق بازرگانی و استانداری هرمزگان مطرح و پیگیری کنند.
وی در مورد تفاوت نرخ تمام شده برخی از کالاهای تولید داخلی با کشورهای رقیب، از تولیدکنندگان خواست تا در این زمینه به طور دقیق دلایل را مطرح و تنها به طرح این تفاوت بسنده نکنند تا بتوانیم زنجیره این مشکلات را بسنجیم.
آقا محمدی از تاجران، بازرگانان و تولیدکنندگان استان هرمزگان خواست تا اصناف و شبکه توزیع را جدی بگیرند و در این زمینه تولیدات قدیمی را مورد بازنگری قرار داده و با تغییر تدریجی ساختارها، سبب گشایش در امر تولید و عرضه شوند و دراین زمینه تجربه موفقی از سوی چینی ها وجود دارد و آن شبکه ساختن فرآیند تولید و ایجاد تغییرات بنیادین این فرآیندها است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در نظام تولید باید متمرکز بر نوع تقاضا بود و تنها به عرضه نپرداخت.
به گفته وی، صنعت کنونی تولید خودرو در چین بر پایه تقاضا شکل گرفته و دلیل رشد و موفقیت آنها نیز بر همین اساس است و ما نیز باید در موضوع طراحی خودرو و تولید خودرو در کشورمان به این مساله توجه کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان نیز در این نشست با اشاره به پیشینه اقتصادی استان گفت: استان هرمزگان با سابقه دیرپای خود در عرصه های اقتصادی یکی از محوری ترین، پرتوان ترین استان اقتصادی کشور است که دارای پتانسیل های محیطی، زیر ساختی مهم و محرک اقتصاد کشور در مقیاس ملی است .
محمدرضا صفا عنوان کرد: حمل نقل دریایی، ریلی، هوایی و زمینی مجاورت با دریای عمان، خلیج فارس، استقرار سازمان های توسعه گرا همانند 2 منطقه آزاد، 6 منطقه ویژه اقتصادی، سازمان توسعه سواحل مکران و بیش از 30 هزار کیلومترمربع مساحت آبی از 100 هزار کیلومتر مربع مساحت استان؛ هرمزگان را به نماد توان اقتصادی ملی مبدل ساخته است ولیکن علیرغم این همه ظرفیت و توانایی ها ، بهره وری آن برای اقتصاد ملی درحد انتظار نمی باشد و به دلیل توسعه القایی بهره مندی ساکنان استان نیز از مواهب این توسعه میسر نگردیده است و مطالبات و توقعاتی از مدیران این ظرفیت ها مطرح ساخته است.
وی به گردش مالی صنایع پرداخت و ادامه داد: به دلیل انجام عملیات مالی واداری این سازمانها و واحدها در مرکز کشور، گردش مالی ناشی از فعالیت این سازمانها نقش در تقویت نظام پولی و بانکی و تأمین منابع موردنیاز استان نداشته است.
رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان اظهار داشت: علیرغم بارگذاری خدماتی درمانی ، آموزشی بر ظرفیتهای محدود استانی نقش قابل توجه ای در توسعه این ظرفیتها از سوی این واحدها و سازمانها صورت نگرفته است .
صفا گفت: به دلیل پرداخت مالیات و عوارض ارزشافزوده برخی از واحدهای اقتصادی بزرگ و فعال در خارج از استان عمران و آبادانی شهرها در روستاهای استان از پرتو این فعالیت بهرهمند نشده است.
صفا بابیان اینکه مبادله کالا در نوار ساحلی و جزایر سابقهی تاریخی و دیرینه داشته و ضروریات ماندگاری جمعیت در نوار ساحلی و جزایر است تصریح کرد:لذا به موضوع مبادلات مرزی فارغ از محدودیتهای امنیتی و انتظامی بهصورت وسیع باید پرداخته شود.
وی افزود: هماکنون نرخ روستانشینی در هرمزگان متفاوت از کشور در حد 50 درصد است بنابراین رونق معیشت که عمدتاً مبتنی بر پیلهوری صیادی و کشاورزی است باید تسهیل گردد .
رئیس اتاق بازرگانی استان هرمزگان گریزی به انتقال صنایع آب بر مناطق ساحلی پرداخت و تأکید کرد: جلوگیری از توسعه صنایع آب در فلات مرکزی ایران و انتقال صنایع مذکور به مناطق ساحلی یک اصل مهم در سواحل، بنادر و جزایر و یک عامل مهم در انتقال جمعیت و فعالیت و رونق سواحل دریای عمان و خلیج فارس می باشد.