مدیرعامل آبفا: به دلیل آلودگی دریا، آب شیرین کن 100هزارمترمکعبی را خاموش کردیم
ندای هرمزگان – مرضیه دشتی
در حالی که شهروندان بندرعباس و مناطق آن 3 روز متوالی در بی اطلاعی کامل ، فریادشان از بی آبی بلند بود و کلیه مسئولان این مورد پاسخگو نبودند، بعد از سه روز سرانجام مسئولان مربوطه یکی پس از دیگری ازماجرای قطعی آب رونمائی کردند. اما نگفتند که این اتفاق تا چه حد و اندازه به آب شرب مردم ضربه زده است.
براین اساس طی اخبار شنیده شده از منابع رسمی پس از گذشت سه روز، خط لوله انتقال فرآورده های نفتی در منطقه خونسرخ شهر بندرعباس شکسته و این موضوع باعث توقف آب شیرین کن ها شده است.
به گزارش ندای هرمزگان معاون امور دریایی بنادر و دریانوردی استان طی اظهار نظری به رسانه ها، انجام عملیات مقابله با آلودگی از طریق بوماندازی کارشناسان امور دریایی بنادر هرمزگان و نصب فنس بوم در محل اتصال خور به دریا در مجاورت محل برداشت آب برای آبشیرینکن را بخشی از اقدامات موثر آنها برای کنترل آلودگی نفتی در خور خونسرخ اعلام کرد.
اسماعیل مکیزاده بدون ذکر علت سکستگی و زمان و وسعت آلودگی اتفاق رخداده اظهار داشت: به دنبال گزارش وقوع آلودگی نفتی درخور خونسرخ (قبل از ورودی شرقی بندر شهید رجایی) به دلیل شکستگی لوله انتقال فرآورده های نفتی (گازوییل) و به جهت ممانعت از ورود آلودگی به دریا از همان ساعات نخست اقدامات کنترلی انجام شد.
وی در تشریح فعالیتهای صورت گرفته در این رابطه بیان داشت: به محض دریافت گزارش آلودگی، تیم کارشناسی و ارزیاب این اداره کل به موقعیت اعزام و بر اساس گزارش واصله، مقادیر قابل توجهی از مواد نفتی (گازوییل) از طریق جریان پساب موجود در خور به سمت دریا در حال حرکت بوده که احتمال ریزش آنها به دریا نیز وجود داشت.
معاون امور دریایی بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: پس از بررسی مسیر حرکت پساب در خور، عملیات شبانه روزی مقابله با آلودگی از طریق بوماندازی (دیواره نگهدارنده لکه نفتی در سطح آب) در چندین نقطه خور به وسیله بومهای فنسی و جاذب از جمله در محل پل جاده دسترسی بندر شهید رجایی، در مجاورت آب شیرین کن و چند نقطه دیگر انجام شد.
وی پایش چند روزه منطقه، بررسی شرایط بومها، تعویض و اصلاح موقعیت و جهت آنها به دلیل جابجاییهای احتمالی با جریانات پساب موجود در خور و جمعآوری مواد نفتی در پشت بومها بوسیله پمپهای مکشی و تانکرهای مکنده و نصب فنس بوم در محل اتصال خور یاد شده به دریا را از دیگر این اقدامات برشمرد.
معاون امور دریایی بنادر و دریانوردی هرمزگان خاطرنشان کرد: در همین راستا سه لایه بوم جاذب در فاصله ۱۰۰ متری از مصب خور و جذب لایههای نازک گازوئیل از سطح آب، بوسیله ورقهای مخصوص جمعآوری لکههای نفتی نیز نصب شده است.
مکیزاده با بیان اینکه در چند نقطه از خور، عوامل پالایشگاه بندرعباس و نفت ستاره خلیج فارس نسبت به آباندازی بوم و جمعآوری لکههای نفتی اقدام کردهاند، تصریح کرد: اقدامات کنترلی و مقابله با آلودگی همچنان درحال انجام بوده و تا زمان حصول اطمینان از پاکسازی کامل آن ادامه خواهد داشت.
مدیرعامل آبفا: پس از پاکسازی کامل دریا از آلودگی نفتی، آبشیرین کن روشن خواهد شد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان با تشریح این موضوع در گفت و گو با خبرنگار ندای هرمزگان افزود: در پی شکسته شدن خط لوله انتقال فرآوردههای نفتی در خور خونسرخ و با توجه به رسیدن آلودگی نفتی به دریا، آبشیرین کن ۱۰۰ هزار متر مکعبی بندرعباس را متوقف
کردیم.
عبدالحمید حمزه پور اظهار داشت: آبشیرین کن ۱۰۰ هزار متر مکعبی بندرعباس از 3 روز گذشته برای جلوگیری از ورود آلودگی نفتی به آب آشامیدنی شهروندان بندرعباس، تا زمانی که مشکل بطور کامل رفع شود خاموش می باشد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر آب آشامیدنی شهروندان بندرعباسی از سد شمیل و نیان و سد استقلال میناب تامین میشود، تصریح کرد: پس از پاکسازی کامل دریا از آلودگی نفتی، آبشیرین کن روشن خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان با اشاره به اینکه پیگیری های لازم برای رسیدن آب به استاندارد مربوطه در حال انجام است، بیان کرد: علت افت فشار و قطعی آب در برخی از مناطق شهر بندرعباس به همین دلیل بوده که پیش بینی می شود تا سه روز آینده این مشکل رفع و شرایط پایدار گردد.
لازم به ذکر است؛ روزنامه ندای هرمزگان برای تکمیل این خبر و وسعت آلودگی و تاثیرات محیطی زیستی آن با روابط عمومی اداره کل محیط زیست استان تلفنی تماس گرفت که محیط زیست اظهارنظر در ارتباط با آلودگی نفتی دریا و وسعت آن را به هفته جاری موکول کرد.
همچنین شرکت پالایش نفت ستاره خلیج فارس و فرمانداری بندرعباس، علیرغم تلاش خبرنگار ندای هرمزگان برای برقراری تماس، پاسخگو نبودند.
این گزارش در حال تکمیل است …