جانشین رییس ستاد مدیریت بحران استان: برای سیلاب ماه آینده آماده باشید
گروه اجتماعي ـ نداي هرمزگان:
در پي وقوع بارش طي روزهاي گذشته و سيلابي شدن چند شهرستان در شرق و غرب هرمزگان، جلسه مديريت بحران استان هرمزگان برگزار شد.
اين بارش ها عليرغم هشدارهاي اوليه، شهرستان هاي استان آمادگي لازم براي مقابله با تبعات آن نشدند که باعث شد، با تلفات جاني نيز همراه شود.
بزرگترين تلفات انساني در غرب هرمزگان رخ داد که در پي آن دو خودرو در جريان سيلاب قرار گرفتند که سرنشينان آنها دچار حادثه شده و 5 نفر جان خود را از دست دادند.
علاوه بر اين يک نفر در شهرستان سيريک جان سپرد.
آبگرفتگي در مناطق مختلف هرمزگان به حدي بود که کسي انتظار اين سيلاب ها را نداشت از اين رو تمهيدات لازم براي مقابله با آن صورت نگرفت و باعث شد تا مشکلاتي در اين ارتباط بوجود آيد.
در همين حال جلسه اي با حضور معاون هماهنگي امور عمراني استانداري هرمزگان و جانشين رييس ستاد مديريت بحران استان برگزار شد. رضا مدرس در اين جلسه با تأکيد بر پيش بيني تمهيدات لازم از سوي دستگاه هاي اجرايي براي مقابله با بحران هاي پيش رو، گفت: کاهش ميزان خسارت به مردم در زمان وقوع سيلاب از هم اکنون به عنوان يک تکليف اداري و وظيفه انساني بايد مدنظر قرار بگيرد.
وي با اشاره به ورود سامانه بارشي اخير به استان و صدور اخطار در زمينه وقوع احتمالي سيلاب در برخي از مناطق استان، با تأکيد بر هماهنگي و هم افزايي در زمينه پيشگيري و مقابله با بحران، گفت: برنامه ريزي ها بايد همتراز بحران پيش برود که بتوان در زمان وقوع يک حادثه و بحران، آن را درست مديريت کرد.
وي افزود: با توجه به پيش بيني وقوع سيلاب و ورود سامانههاي بارشي فعال به استان از اواسط دي ماه سال جاري تا 15فروردين ماه، به منظور هماهنگي بيشتر اجزاي پيشگيري مديريت بحران، در مقطع فعلي جلسات اين ستاد هر دو هفته يک بار و در زمان وقوع بارشها بايد جلسات ستاد به صورت هفتگي برگزار شود.
جانشين رييس ستاد مديريت بحران استان، با اشاره به لزوم هماهنگي مضاعف آب منطقهاي هرمزگان و هلال احمر در راستاي مديريت سيلاب و انجام عمليات امداد و نجات، عنوان کرد: رفع نقاط حادثه خيز و آسيب پذير قبلي و شناسايي مخاطرات جديد بايد بهصورت ويژه در دستور کار ستاد قرار بگيرد و کاهش ميزان خسارت به مردم در زمان وقوع سيلاب از هم اکنون به عنوان يک تکليف اداري و وظيفه انساني بايد مدنظر قرار بگيرد.
مدرس افزود: در سيل سال گذشته، همه دستگاهها تمام توان خود را پاي کار آوردند و خسارتها را به حداقل رساندند اما زماني ميتوانيم بگوييم مديريت درستي داشتهايم که خسارات ناشي از يک بحران پيش بيني شده را به صفر برسانيم.
معاون هماهنگي امورعمراني استانداري هرمزگان، گفت: شهرداريهاي سراسر استان مکلف هستند تمهيدات لازم را به منظور تسريع در فرآيند اجراي پروژه هاي عمراني تا قبل از شروع فصل بارندگي پيش بيني کنند.
مدرس تأکيد کرد: ظرف 48 ساعت آينده بايد پيش بيني لازم در زمينه آسيب هاي موجود صورت بگيرد که بتوان به منظور تأمين اعتبار مالي، از ظرفيت ماده 10 قانون تنظيم استفاده کرد.
وي اضافه کرد: مديريت سيلاب در سدها و رودخانهها موضوع مهمي است که دهياران و فرمانداران بايد از فرصت باقي مانده تا شروع فصل بارندگي بدرستي استفاده و به آن توجه ويژه داشته باشند.
مدرس همچنين ضمن قدرداني از صدا و سيما و رسانه ها به منظور هدايت درست افکار عمومي در مديريت بحران، گفت: بخش بزرگي از مديريت بحران وابسته به آگاه سازي مردم از مخاطرات و آسيب هاي پيش رو است که اين تکليف به خوبي از سوي رسانه ها انجام شده است.
وي با تاکيد بر توجه به هشدارهاي صادره از سوي اداره کل هواشناسي و ستاد مديريت بحران استان، گفت : متاسفانه ديروز و در اثر عدم توجه به هشدارهاي اعلام شده، پنج تن از هم استاني هايمان را در پارسيان از دست داديم.
جانشين رييس ستاد مديريت بحران هرمزگان، احصاء پهنههاي آسيب پذير و جمعآوري اطلاعات متقن را اصل ضرروي براي مديريت بحران برشمرد و گفت: اطلاعات جمع آوري شده بايد قابل اعتنا و مستند باشد که بتوان بر مبناي آن، دستور العملهاي ستاد مديريت بحران کشور را اجرايي کرد.
مدرس، همچنين از تعيين تکليف موضوع ساماندهي خورها و مسيل هاي درون شهري با دستورالعمل ابلاغي از سوي معاون حقوقي رييس جمهور خبر داد و افزود: دفع و ساماندهي آب هاي سطحي بر اساس اين دستورالعمل به عهده آب منطقه اي هرمزگان است.
وي اضافه کرد: تحقق اين موضوع در وهله اول وابسته به تخصيص منابع اعتباري لازم است که بايد در اين خصوص همه دستگاه هاي مرتبط، در راستاي تامين اعتبار طرح ساماندهي خور ها و مسيل ها توسط سازمان برنامه و بودجه کشور تلاش کنند.
جانشين رييس ستاد مديريت بحران هرمزگان با تأکيد بر اينکه نمايندگان مديريت بحران سازمان و ادارات و بهويژه صنايع مستقر در غرب بندرعباس بايد از اختيارات کافي برخوردار باشند، گفت: در صورت عدم معرفي نماينده فاقد اختيارات تام از سوي دستگاه هاي اجرايي و بهويژه شرکتهاي مستقر در غرب بندرعباس، بر اساس دستورالعمل مديريت بحران با مديران دستگاه هاي خاطي رخورد قانوني و قاطع صورت خواهد گرفت. در نشست امروز معاون اداره کل هواشناسي هرمزگان گزارشي را در خصوص وضعيت جوي و پيش بيني فصلي اين اداره کل در زمينه وقوع سيلاب در فصل زمستان تا اواسط فروردين ماه ارائه کرد.
معاون سازمان جهاد کشاورزي نيز گزارشي از روند مبارزه با آفت ملخ صحرايي ارائه و مقرر شد پيشنهادات لازم به منظور بهره مندي از اعتبارات بودجه پيشگيري به سازمان مديريت بحران کشور ارسال شود.