ندای هرمزگان – گروه اجتماعی
تلفات زیست محیطی بویزه در مناطق کوهستانی هرمزگان همواره با حساسیت ویژه ای دنبال شده است. این حساسیت به دلیل فقر تنوع زیستی حیوانات در هرمزگان بیشتر جلب توجه کرده و فعالان زیست محیطی را به چاره اندیشی در این زمینه وا داشته است.
به گزارش ندای هرمزگان، منطقه شرق هرمزگان بویژه بشاگرد به دلیل تنوع حیات وحش که عمده آنها نیز جز گونه های نادر نیز هستند همواره در مقاطع مختلف خبرساز بوده است؛ از آسیب دیدن و تلف شدن خرس های سیاه قطبی، پلنگ، قوچ و… گرفته تا بومیانی که به دلیل وجود منطقه حفاظت شده متحمل آسیب هایی از حمله حیوانات وحشی به دام هایشان شده اند.
طی روزهای گذشته انتشار تصاویری از تلف شدن قوچ و میش وحشی نگرانی از به خطر افتادن این گونه در هرمزگان بالا گرفت که محیط زیست استان هرمزگان اعلام کرد موضوع تلف شدن این حیوانات در دست بررسی که نتیجه آن پس از بررسی اطلاع رسانی خواهد شد.
در همین حال معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست هرمزگان گفت: حیوانات تلف شده بیشتر در مناطق کوهستانی بخش گافر و پارامون شهرستان بشاگرد مشاهده شده است.
میثم قاسمی با بیان اینکه طی ۴ روز ۳۵ راس قوچ و میش وحشی در مناطق کوهستانی بشاگرد تلف شد، افزود: حیوانات تلف شده بیشتر در مناطق کوهستانی بخش گافر و پارامون شهرستان بشاگرد مشاهده شده است.
وی با بیان اینکه بیماری در حیات وحش به راحتی کنترل نمیشود، خاطرنشان کرد: برای کنترل بیماری در حیات وحش آبشخورهای حیوانات را پاکسازی کرده ایم.
در پی این اظهارات مدیرکل دامپزشکی هرمزگان نیز علت این تلفات را تشریح کرد.
محمد جانباز گفت: شیوع آبله گوسفندی در بشاگرد عامل اصلی مرگ دهها قوچ و میش وحشی در این منطقه است.
وی با بیان اینکه بر اساس آمار محیط زیست هرمزگان در ۴ روز ۳۵ راس قوچ و میش وحشی در مناطق کوهستانی بشاگرد تلف شده است، عنوان کرد: دلیل مرگ این حیوانات تلف شده نوعی بیماری به ننام آبله گوسفندی است. وی افزود: برای کنترل بیماری در حیات وحش آبشخورهای حیوانات را پاکسازی کرده ایم. مدیرکل دامپزشکی هرمزگان خاطرنشان کرد: این بیماری از حیوانات اهلی به حیات وحشی وارد نشده و تاکنون هیچگونه تلفاتی در دامهای اهلی گزارش نشده است اما باید مراقبتهای لازم را انجام دهیم و برای این منظور واکسیناسیون فوری دام در 10 روستای نزدیک به کانون تلفات حیات وحش در دستور کار قرار دارد.