احمد ابو احسان
۱- آنچه اخیرا در بیان سخنگوی شورای نگهبان مبنی بر عدم نیاز نظام به مشارکت بالا و تفکیک مشروعیت از مقبولیت حداکثری علنی شد ، پیش از این مسیری را طی کرده تا به این نقطه رسیده است.
تصمیم بر بی نیازی از رای مردم، پس از نتایج شعار «تکرار می کنم» مردم، در انتخابات مجلس دهم گرفته شد و در انتخابات مجلس یازدهم به آزمون گذاشته شد.
۲- ماندن در قامت یک مفسر و تحلیل رویدادها، پس از وقوع، آنقدر مهم نیست، بلکه فهم دلیل وقوع رویدادها وحوادث رخداده مهم است تا توان پیش بینی اهداف و آینده حوادث را داشته باشیم و عمل ما در زمان «عمل صالح» و مصداق این آیه باشد، «وجاء رجل من اقصی المدینه یسعی قال یا موسی ان الملا یاتمرون بک لیقتلوک فاخرج انی لک من الناصحین»…
و امروز همان زمان است که نسبت به انفعال وسستی و تعلل در خصوص انتخابات پیش رو هشدار می دهیم…
۳- هر کس فکر کند انتخابات پیش رو صحنه آرائی یک جریان سیاسی است و نتیجه آن دامان ما را نخواهد گرفت و بر آینده کشور و مردم تاثیری نخواهد داشت و به فرمایش مولا علی علیه السلام «لالقیت حبلها علی غاربها» تا ریسمان آنرا بر کوهانش انداخته و رهایش سازیم و به حاشیه امن تحلیل ها و توجیهات پناه بریم، خود فریبی بیش نیست
4- یکی از دلائل حملات چندین ساله بر علیه دولت روحانی و انتساب رطب و یابس همه ناکامی ها و گرفتاریها و پیوند زدن همه مشکلات کشور به آن ، نا امید کردن مردم از صندوق های رای و بلا اثر ساختن نتایج رای گیری و القای این فکر بوده است که انتخابات در نظام جمهوری اسلامی بی فائده است و هر کس از هر طیف انتخاب شود، آسمان همین رنگ خواهد بود تا از آن، میوه چینی کنند.
۵- برچسب زنی برعلیه مشارکت جویان اعم از داوطلبان و نامزدهای انتخابات و یا فعالان سیاسی در آستانه انتخابات و توصیف آنان به استمرار طلبان و قدرت طلبان و …و حاشیه سازی ها، برای فلج کردن نیروها ست . در حالیکه حضور در صحنه انتخابات ، کنش سیاسی برای تاثیر گذاری در تناسب قوا و جهت دهی به آن است و رسیدن به پاسخ این سوال که آیا امکان وفرصت واقعی وجود دارد تا با حمایت از یک نامزد بر جریان حوادث تاثیر مثبت تری داشته باشیم و با پیروزی وی از آثار منفی احتمالی آن بکاهیم.
۶- در این انتخابات تاکید بر شناسنامه و پیشینه نامزد و کاویدن در گذشته وی و پیدا کردن تعلق حزبی در درجه اهمیت پائین تری از برنامه های اوست ، اهمیت افراد به میزان اهمیت برنامه ها و توافقات با اوست.
7- حزب اردوغان را در نظر بیاورید که چه ناملایمات و مسیرهای سختی را در برابر لائیک ها برای بدست آوردن آوردن کرسیهای مجلس و دولت تحمل کردند، ولی هیچوقت با صندوق رای قهر نکردند!
۷- ۲۸ خرداد ماه ۱۴۰۰ وعده ماست…