ندای هرمزگان – مرضیه دشتی
زلزله، یکی از بلایای طبیعی می باشد که هیچ منطقه جغرافیایی در کشور مستثنی از آن نیست و استان هرمزگان هم با قرار گرفتن بر روی این گسل، خطرهای زیادی را در طول یک هفته اخیر متحمل شده است.
به گزارش خبرنگار ندای هرمزگان، 2 زلزله مهیب ۶.۴ و۶.۳ ریشتری از امواج درونی زمین با پس لرزه های فراوان در روستای گیشان غربی از توابع بخش فین بندرعباس که هنوز هم ادامه دارد به همراه خرابی هایی که به بار آورد، توجه هر انسانی را به سوی خود جلب می کند.
زمین لرزه ای که در نزدیکی زمین و درعمق ۱۵کیلومتری ثبت شد، قدرت بالایی که علاوه بر استان های همجوارهرمزگان بلکه در برخی از کشورهای همسایه از جمله امارات و عربستان نیز احساس شد.
احداث، بازسازی و تعمیرمنازل آسیب دیده، جبران خسارت دامداران آسیب دیده از زلزله، راه اندازی بنگاه های کوچک به منظور تامین اشتغال مردم با کمک بنیاد برکت، احداث سوله بحران، راه اندازی پایگاه های امداد روستایی، تعمیر مدارس آسیب دیده، کمک به توسعه امکانات درمانی و افزایش تخت های بیمارستانی، از جمله مصوبات مهم سفر محمد مخبر معاون اول رییس جمهوری به هرمزگان بود.
به همین منظور خبرنگاران استان هرمزگان به دعوت استانداری طبق برنامه ای تعیین شده، به سوی کانون های اصلی زلزله در روستاهای گیشان غربی و رضوان سفر کردیم، تا از نزدیک شاهد نگرانی های مردان، زنان و کودکانی باشند که چشم انتظار کمک های مردم و دولت هستند.
با وارد شدن خودروی خبرنگاران ابتدا به منطقه گیشان غربی از توابع بخش فین بندرعباس، با تصاویر تخریب منازل بین 80 تا 100 درصدی روبرو شدیم که البته با حضور ستادهای بازسازی و ماشین آلات، آواربرداری آغاز شده بود.
نماینده بخشداری فین در بازدید میدانی خبرنگار ندای هرمزگان از این منطقه، گفت: این روستا 50 خانوار جمعیت دارد که با تخریب شدن کامل منازل، بسیاری از اسباب زیر آوار از بین رفته است و غیر قابل استفاده می باشد.
مجید مرادی در این گفت و گو بیان داشت: در حال حاضر با مشکلاتی از قبیل، کمبود غذا، وسایل گرمایشی (پتو) و بهداشتی روبرو هستند و نیازمند غذای گرم می باشند.
وی ادامه داد: چشمه های کشاورزی بر اثر وقوع زلزله به طور کلی تخریب شده و این موضوع باعث عدم دسترسی مردم به آب گردیده، اما به واسطه توزیع آب شرب مصرفی تاحدودی این مشکلات مترفع شده است.
نماینده بخشداری فین تاکید کرد: از مسئولان مربوطه درخواست داریم که با سرعت و جدیت بیشتری برای حل مشکلات این روستا تلاش کنند.
گفتنی است، همچنین گروه جهادی قله های مقاومت از بشاگرد در کنار مردم قرار داشتند که بتوانند در پخت غذای گرم و عملیات بازسازی کمک کنند.
پس از آن با طی کردن مسافتی درهمان حوالی، به روستای رضوان از توابع بخش فین رسیدیم که حضور نهادهایی از جمله سپاه و بسیج و هلال احمرهم علاوه بر نیروهای دولتی ستاد بحران استانداری، مشاهده می شد تا بتواند کمی از نگرانی مردم بابت از دست رفتن خانه هایشان یا خسارت هایی در این زمینه بکاهد.
از این رو به سراغ اهالی محله ای رفتیم که شاه ولایت نام داشت و مردم با دیدن خودروی خبرنگاران هجوم آوردند تا مشکلاتشان که گویا باعث نگرانی هایی هم شده بود با این مطالبه گران در میان بگذارند.
طبق گفته اهالی، در این محله حدود 40 خانوار زندگی می کند که هلال احمر به آنها فقط 4 تخته چادر اهدا کرده است و این موضوع با توجه به شرایط بیماری کرونا و ناایمن بودن منازلشان، موجب گلایه ی آنها شده بود.
مردی که از ساکنین محله شاه ولایت در روستای رضوان بود با دلخوری به سمت خبرنگاران آمد و گفت: هنگام زلزله مغازه ها و نانوایی ها تعطیل بود و من تا دو روز بسکویتی که تهیه کرده بودم میخوردم و برای تهیه غذا با مشکلات جدی روبرو بودیم.
وی اضافه کرد: اکنون که چندین روز از وقوع زلزله سهمگین 6 ریشتری میگذرد با مشکلاتی از قبیل کمبود چادر برای استراحت خانواده هایمان روبرو هستیم زیرا دمای هوا شبها در این مناطق بسیار سرد است و به دلیل انتقال ویروس کرونا و بیماری های دیگر، نمیتوانیم بطور مشترک در 4 چادر استراحت کنیم.
بانوی دیگری به خبرنگار ندای هرمزگان گفت: به دلیل تخریب بخشی از منزلش بر اثر زلزله ی اخیر، شبها را به همراه فرزندش بدون دریافت چادر از سوی هلال احمر، در کوچه و خیابان بر روی حصیر میخوابد.
لازم به ذکر است، طبق اعلام بخشدار فین این بخش با ۱۳۰ روستا دارای افزون بر ۱۸ هزار نفر جمعیت است.
https://www.instagram.com/p/CWfGvkLoT13/?utm_source=ig_web_copy_link