ندای هرمزگان – مرضیه دشتی
27طرح عمرانی، اقتصادی و گردشگری با دستورویدئویی رییس جمهوری به ارزش ۲۴۰ میلیون دلار و ۱۷ هزار و ۴۳۰ میلیارد ریال درمنطقه آزاد قشم به بهره برداری رسید.
به گزارش خبرنگار ندای هرمزگان، با افتتاح این طرح های عمرانی، اقتصادی و گردشگری درمنطقه آزاد قشم، برای 2هزار و 263نفر فرصت شغلی ایجاد شد.
همچنین همزمان با افتتاح این طرح ها، 60پروژه بزرگ تولیدی، صنعتی و زیرساختی درمناطق آزاد انزلی، ویژه اقتصادی انرژی پارس، سهلان، کاوه و سلفچگان با سرمایهگذاری ۳۰هزار میلیارد ریال افتتاح شد.
منطقه آزاد قشم ۴۵ درصد از این طرحها با بیش از ۷۰ درصد از حجم اشتغال ایجاد شده را به خود اختصاص داده است.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
رییس جمهوری در مراسم افتتاح این طرح ها گفت: طبق آمار اعلام شده سرمایه گذاری خارجی در سال جاری در مناطق آزاد کشور نسبت به سال 98، 56 درصد افزایش یافته که این به معنای شکست فشار حداکثری و تروریسم اقتصادی است.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی افزود: من از سال 97 به مسئولان مناطق آزاد گفتم که شما باید به کمک کشور بیایید و امروز می بینید که اقداماتی که در مناطق آزاد و ویژه ما در این سال ها صورت گرفته در مسیر توسعه بوده است.
وی اظهارداشت: مناطق آزاد در شرایط تحریم برای ما بسیارمهم بوده اند و به همین منظور سرمایه گذار باید بتواند به راحتی وارد سامانه شود و آنچه را می خواهد درخواست و از سامانه دریافت کند ودر زمان کوتاه سرمایه گذاری خود را انجام دهد.
رئیس دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: این کار در گذشته ماه ها طول می کشید و امروز حداکثر در 30 روز صورت می گیرد که تا پایان دولت باید به 20 روز برسد.
رییس جمهوری اضافه کرد: امروز70 درصد این کار به صورت الکترونیک انجام می شود که هم باعث ایجاد رونق می شود و هم جلوی فساد و رانت گرفته می شود و عدالت نیز رعایت می شود زیرا که سایت قوم و خویش و همسایگی نمی شناسد.
روحانی افزود: سرمایه گذاری داخلی هم در این مناطق 58 درصد بوده که متوسط سرمایه گذاری 57 درصد می شود.
وی ادامه داد: این نشان می دهد که جاذبه این مناطق بیشتر شده و در شرایط تحریم کمک خوبی برای ما بوده است. ما در مناطق آزاد تنها نیستیم و الان تقریبا همه کشورهای اطراف ما منطقه آزاد دارند و ما در حال رقابت با کشورهای منطقه و همسایگان هستیم. پس روز به روز باید امتیازات معقول و معافیت ها را در این مناطق بیشتر کنیم.
رئیس جمهور تصریح کرد: از طریق این مناطق روابط ما با همسایگان و کشورهای خارجی هم بهتر می شود ضمن اینکه غیر از تولید و صادرات در بیشتر مناطق آزاد جاذبه گردشگری وجود دارد و گردشگری هم نشاط و هم اشتغال می آورد. از طرفی با ورود گردشگر خارجی هم آن ها با کشور آشنا می شوند و هم ارز وارد کشور می شود. پس ما باید کاری کنیم صادرات و جذب گردشگر در مناطق آزاد نسبت به قبل بیشتر شود و همه این کارها از طریق همان پنجره واحد صورت گیرد.
روحانی بیان داشت: از آغاز دولت در سال 92 مهمترین تأکید بنده به مدیران عامل مناطق آزاد ویژه این بود که این مناطق نباید محل واردات باشند.
وی یادآورشد: صادرات ما در این مناطق 138 میلیارد دلار بوده و 40 میلیارد دلار هم صادرات داخلی به سرزمین اصلی داشته ایم. در حالی که واردات 47 میلیارد دلار بوده است پس در مسیر هدف گذاری درست حرکت می کنیم.
روحانی گفت: اکنون که بودجه ۱۴۰۰ در مجلس رسیدگی می شود بخشی از آن مرتبط با مناطق آزاد است و از نمایندگان مجلس درخواست می کنم که نسبت به این مناطق توجه کنند و امتیازات این مناطق را پایین نیاورند.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز در آیین افتتاح طرح های مناطق آزاد اظهارداشت: میزان سرمایهگذاری داخلی جذب شده در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از سال ۹۲ تا به امروز ۱۰۸ هزار میلیارد تومان و ۲۸.۵ میلیارد دلار بوده است.
مرتضی بانک افزود: همچنین بیش از ۵.۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی نیز محقق شد و از پروژههای آن نیز بهرهبرداری شده است.وی ادامه داد: میزان صادرات مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در دو دولت تدبیر و امید افزون بر ۱۳۹ میلیارد دلار بوده و دستکم ۴۰ میلیارد دلار نیازهای سرزمین اصلی نیز از طریق تولیدات این مناطق تامین شده است.دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی خاطرنشان کرد: واردات از خارج کشور در این دوره فقط ۴۷ میلیارد دلار بوده و تراز مثبت تجارت خارجی ۹۲ میلیارد دلاری را نشانمی دهد.
بانک اظهارداشت: یکی از مهمترین اقدامها، افزوده شدن سامانه سرمایه گذاری به پنجره واحد خدمات الکترونیک مناطق آزاد و ویژه است که سهولت و شفافیت بیشتر در ارائه خدمات به فعالان اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.
وی ابراز کرد: اکنون و با افزوده شدن سامانه سرمایهگذاری، بیش از ۷۰ درصد زنجیره نیازمندیهای فعالان اقتصادی در حوزههای ثبت شرکت و سرمایهگذاری، تولید و تجارت، فرهنگی و گردشگری، صنایع خلاق و دانش بنیان در چارچوب پنجره واحد پوشش داده میشود.
استاندارهرمزگان با اشاره به خدمات بزرگ دولت تدبیر و امید در این استان گفت: تا پایان سال جاری و با حضور رییس جمهور، پروژه های بزرگ ملی به بهره برداری می رسد.
فریدون همتی افزود: 27پروژه ها با اعتبار ارزی ۲۴۰میلیون دلار و اعتبار ریالی ۱۷هزار و ۴۳۰میلیارد ریال در منطقه آزاد قشم به بهره برداری رسید.
وی بیان کرد: این پروژه ها در حوزه نفت و انرژی، شیلات، تولیدی، گردشگری و عمرانی هستند و با سرمایه گذاری دولت و بخش خصوصی با دستور ریاست جمهور در نهمین پنجشنبه امید در هرمزگان به بهره برداری می رسد.مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم هم در این مراسم گفت: پالایشگاه نفت خام سنگین شرکت پارس بهین پالایش نفت قشم با سرمایهگذاری ارزی ۱۶۴میلیون دلار از ظرفیت تولید ۳۵ هزار بشکه قیر در روز برخوردار است.
حمیدرضا مومنی با بیان اینکه شرکت پارس بهین پالایش نفت قشم با سرمایهگذاری بخش خصوصی احداث شده افزود: هدف از ساخت این پالایشگاه در مساحتی به وسعت ۶۴ هکتار طی ۲مرحله، تولید قیر به عنوان محصول اصلی، نفت خام سبک به عنوان محصول فرعی و کمک به خودکفایی اقتصادی و ارز آوری کشور است.
وی بیان داشت : یک هزار و ۱۰۰ نیروی انسانی در مراحل ساخت این شرکت مشغول به کار بودند که پس از افتتاح، ۲۵۰ نفر به صورت ثابت در این شرکت اشتغال خواهند داشت.مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم خاطرنشان کرد: تولید محصولات باکیفیت بالا مطابق با استانداردهای یورو ۲۰۰۵، کاهش آلودگی محیط زیست، بهرهوری انرژی، کمک به ارتقای صادرات از دیگر اهداف این شرکت به شمارمی رود.
مومنی اظهارداشت: در سه طرح تولیدی و صنعتی منطقه آزاد قشم بیش از۷۱۰ میلیارد به صورت ریالی و و ۵۰۰ هزار دلار به صورت ارزی جذب سرمایه صورت گرفته است.وی ادامه داد: در زمان احداث و اجرای این پروژههای صنعتی و تولیدی، ۵۷ نفر مشغول به کار بوداند که در زمان بهرهبرداری تعداد اشتغال به ۱۵۵ نفر می رسد.مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم عنوان کرد: واحد تولید ماهی خشک و خوراک آبزیان متعلق به شرکت عصاره خوراک دانه قشم با سرمایهگذاری ۱۱۰میلیارد ریالی و ظرفیت تولید سالانه یک هزار و ۵۰۰ تن در سال نیز در زمان احداث برای ۲۵ نفر و با بهرهبرداری از آن ۲۰ نفر مشغول به کار می شوند.
مومنی اضافه کرد: مرحله اول تامین پیشنیازهای پالایشگاه تولید قیر بهین پالایش قشم توسط شرکت قشم مولد دارای ۷۶ میلیون دلار حجم سرمایه است.
به گفته مومنی، با افتتاح این فاز ۲۱مگاوات برق، هشت هزار مترمکعب آب شیرین در روز و ۳۸ هزارتن بخار در روز تولید میشود.وی ابرازداشت: همچنین ۱۲ طرح توسعه زیرساختی و عمرانی با اعتبار ۱۳هزار و ۳۹۰ میلیارد ریال توسط رییس جمهور در منطقه آزاد قشم افتتاح شد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: همچنین در این مراسم 8طرح حوزه شیلات و پرورش آبزیان با سرمایهگذاری ۲ هزار ۹۹۶ میلیارد ریال به بهره برداری رسید.