ندای هرمزگان – مرضیه دشتی
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان هرمزگان با اعضای اتاق بازرگانی و تجار عمانی، با حضور استاندار مسندم، معاون وزیر راه و حمل و نقل عمان و رئیس اتاق بازرگانی مسندم در سالن جلسات اتاق بازرگانی بندرعباس دیدار کرد.
به گزارش ندای هرمزگان، محمدرضا صفا در این نشست مشترک گفت: با استمرار روابط تجاری و رفت آمدهای اهالی هرمزگان با کشورعمان، پیوندهای اجتماعی و فرهنگی عمیق و ریشه داری نیز شکل گرفته و دو ملت دارای مشترکات فراوان اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و تجاری هستند .
وی افزود: اتاق بازرگانی هرمزگان بیش از ۱۶۰۰ عضو رسمی دارد و بیش از ۱۴۰ سال است که مراودات تجاری از این استان با سایر کشورها در حال انجام است و رئیس التجار داشته است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی هرمزگان، تاکیدکرد: بنا داریم نشستی مشترک بین تجار و بازرگانان استان هرمزگان و عمان برگزار کنیم و در آن ظرفیتهای استان هرمزگان در بخشهای مختلف کشاورزی، صنعت و معدن و… معرفی خواهد شد.
صفا تاکید کرد: در بحث اشتراکات قومی و سنتی، مردم هرمزگان و عمان دارای پیشنه مثبتی هستند و در این زمینهها نیز آمادگی داریم همکاریهای مشترک را توسعه دهیم.
وی افزود: خشکبار، ادویه و سایر محصولات هرمزگان توسط شناورهای سنتی و لنجها به سمت عمان حمل و از آن سو لیموی خشک و سایر محصولات عمان در طول تاریخ به این سو وارد شده است و هم اکنون نیز این روابط برقرار است و در صدد تقویت آن هستیم.
صفا بیان کرد: با استمرار روابط تجاری و رفت و آمدهای اهالی هرمزگان به کشور عمان، پیوندهای فرهنگی و اجتماعی عمیقی شکل گرفته است و همین امر موجب شده است که دو ملت دارای اشتراکات فراوان اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و تجاری باشند.
وی ابراز داشت: اشتراکات در موضوعات مختلف میتواند موجب تحرک بخشی به مراودات اقتصادی طرفین و بهرهگیری از تواناییهای متقابل در راستای میل به اهداف عالیه باشد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندرعباس گفت: در راستای توسعه مراودات و تجارت و برنامههای اقتصادی درخواست داریم با گشایش دفتر تجاری و اقتصادی دو جانبه در بندرعباس و استان مسندامِ عمان موافقت شود.
به دنبال گسترش روابط تجاری و گردشگری با ایران هستیم
استاندار مسندام در تشریح اهداف سفر هیات عمانی به هرمزگان گفت: به دنبال گسترش روابط دو جانبه تجاری و گردشگری میان ایران و عمان هستیم.
ابراهیم بن سعید البوسعیدی، استاندار مسندام عمان درخصوص هدف سفر خود به بندرعباس در جمع خبرنگاران اظهارداشت:براساس تصمیماتی که بین مسئولین رده بالا ایران و عمان صورت گرفته، هدف اساسی گسترش روابط و افزایش سطح مراودات تجاری و برقراری تردد بین استان هرمزگان و مسقط است.
وی افزود: در بخش دولتی نیز به دنبال این هستیم که امور را برای بخش خصوصی تسهیل و بخشهای خصوصی را به یکدیگر نزدیک کنیم تا چنانچه برنامه ای برای سرمایه گذاری داشته باشند تصمیم گیرنده خودشان باشند.
استاندار مسندام عمان ادامه داد: همچنین در این سفر نشستی با رئیس اتاق بازرگانی برگزار خواهیم کرد و در خصوص بخش خصوصی تصمیماتی اتخاذ خواهد شد.
ابراهیم بن سعید اذعان داشت: در زمینه گردشگری ظرفیتهای استان مسندم برای مسئولان استان هرمزگان تشریح شد و آمادگی لازم برای جذب سرمایه گذار ایرانی وجود دارد.
وی استان هرمزگان را نیز از جمله استانهای دارای ظرفیت ویژه در حوزه گردشگری و جزایر برشمرد و افزود: امیدواریم روابط بیشتری در حوزه تبادل تجربه و سرمایه گذاری در این زمینه نیز بین دو کشور با محوریت استانهای هرمزگان و مسندم شکل بگیرد.
از صادرات غیرنفتی از مبدا مسندم عمان استقبال می کنیم
رئیس سازمان صمت هرمزگان نیز در این نشست مشترک گفت: از صادرات غیرنفتی از مبدا مسندم عمان به سایر کشورها استقبال می کنیم.
خلیل قاسمی با بیان اینکه تعاملات خوبی با کشور عمان داریم، افزود : با معرفی محصولات و هماهنگی بین دو استان هرمزگان و مسندم توسعه اقتصادی را تقویت بخشیم.
وی ضمن اشاره به برگزاری نمایشگاه های توانمندی صادراتی هرمزگان در مسندم، عنوان کرد: با درخواست رئیس اتاق بازرگانی مسندم مبنی بر، برگزاری مجدد این نمایشگاه ها دید مثبت داریم و علاقمندیم این روند ادامه داشته باشد.
رئیس سازمان صمت هرمزگان با اشاره به اینکه فرصت های سرمایه گذاری خوبی در هرمزگان وجود دارد، ادامه داد: با پیوست مطالب احمد مرادی ، نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی در تفاهمات قبلی بین دو استان هرمزگان و مسندم اقدامات خوبی قبل از کرونا صورت گرفت که با اپیدمی کرونا متوقف شد؛ امید است با فرصت جدید تفاهمات مانند قبل اجرا شود .
قاسمی به بخشی از تولیدات صنعتی و معدنی هرمزگان و ایران که امکان تجارت در دو استان را دارد اشاره و اضافه کرد: از جمله این تولیدات تامین آب بسته بندی و معدنی، قیر، آهن و مقاطع فلزی، آلومینیوم، سیمان، نمک، گچ در حوزه شناور سازی و کلا مصالح ساختمانی، شیشه محصولات پلاستیکی است .
وی با اشاره به اینکه، مشابهات فرهنگی و قومی بین هرمزگان و مسندم مانند مراسم نوروز، قلعه پرتغالی ها نشان از توجه و ادامه فعالیت های اقتصادی این استان هاست، خاطر نشان کرد: امکان تامین مواد اولیه در خصوص ظرفیت های معدنی و صنعتی، تامین مواد اولیه در قالب شهرک های تخصصی شیشه، فولاد و سایر را در هرمزگان داریم .