ندای هرمزگان – کاظم گلخنی
رشد معضلات اجتماعی بخصوص گستره مهاجرت و فعالیت معتادان متجاهر در برخی محلات شهر بندرعباس یک زنگ خطر جدی است.
به گزارش خبرنگار ندای هرمزگان، این روزها که توجه افکار عمومی به موضوعات اقتصادی رفته است در زیر پوست شهر بندرعباس معضلات اجتماعی به شکلی زننده با حضور گسترده معتادان متجاهر تبلور یافته است.
نکته اسفبار اینجاست که توجه به این مقوله مهم معمولا به تقویم و روزهای خاصی نظیر روز جهانی مبارزه با مواد مخدر و این قیبل ایام محدود شده و معمولا بجز این مسئولان ذی ربط چندان تمایلی به ذکر مصائب در دیگر ایام نشان نمی دهند و این در حالی است که چرخه های باطل جمع آوری معتادان جهت ارجاع به زادگاه و یا اعزام به کمپ هم عملا تاثیری بر این روند تلخ نگذاشته است و روز به روز بر تعداد معتادان متجاهر در شهر بندرعباس افزوده می شود.
اگر گذرتان به محلات دو سوی خیابان کمربندی بخصوص دو راه ایسینی افتاده باشد، بدون شک از دیدن خیل زنان و مردان معتاد کارتن خوابی که در اطراف این منطقه در تردد هستند تعجب می کنید.
بخشی از این آنها بومی و مابقی رانده شدگان دیگر شهرهای کشور هستند، بدون تعارف باید گفت که بیشتر بانوان معتاد برای تهیه مواد و گذران زندگی در کنار دیگر مردان کارتن خواب زندگی میکنند، که البته این ارتباط پرخطر به سبب نادیده انگاشتن این قشر از سوی جامعه و مسولان عاقبت خوشی برای خودشان و کسانی که در مجاورت آنها زندگی می کنند نخواهد داشت.
با این حال و با افزایش تعداد معتادان متجاهر، تجمع آنها در گذرگاه ها و معابر پربازدید شهر کمتر شده و به کوچه های تنگ باریک محلات دو سوی خیابان کمربندی پناه برده اند کوچه هایی بسیار بی قواره و باریکی که حتی امکان تردد گشت های موتور سیکلت پلیس هم ناممکن کرده است، پلیس به این نقاط، آلوده می گوید.
اگر تصور می کنید در بندرعباس فقط یکی دو محله چنین شرایطی را دارا هست، احتمالا این شهر را خوب نمی شناسید.
حال سوال این است که نقش مسئولان قضایی، فرمانداری، بهزیستی، شهرداری و پلیس برای کاهش این معضل اجتماعی چیست و چرا برای کاهش این معضل بزرگ یک برنامه مدون وجود ندارد.
باوجود تمام بایدها و نبایدهای مبارزه به مواد مخدر و نجات جان هموطنان از معضل اعتیاد اما مسئولان دولت در هرمزگان همچنان عملکردی منفعلانه دارند و فعالیت های خود را به جلسات، کارگروه ها و ارائه آمارهای تکراری معطوف می دارند.
در آخر باید تاکید کرد؛ مبارزه با مواد مخدر، درمان اعتیاد و نجات معتادان از این بلا نیازند همت و تلاش جهادی است.