ندای هرمزگان – زینب نورالدینی
دامداران منطقه گافر و پارمونت از تلفات سنگین احشامشان طی ماه های اخیر خبر می دهند شدت تلفات به حدی رسیده که نابودی حیات لحظه و به شمارش معکوس افتاده است.
به گزارش خبرنگار ندای هرمزگان که درهمین ارتباط عازم منطقه آسیب دیده شده، طبق بازدیدهای میدانی حجم تلفات در روستاهای گردیوالان، دوگنویر، نورآباد، سیت، گُوین و زمین حسن در اثر بیماری ناشناخته ای بیشترین خسارات تحمیل دامداران این مناطق گشته است.
طاهر فردوسی یکی از دامداران روستا به ندای هرمزگان گفت: طی روزهای اخیر، ۹ راس دام تلف شده و اکثر خانواده های این روستا بیش از نیمی از دام های خود را از دست داده و خسارات سنگینی متحمل این روستاییان شده است.
درهمین رابطه با منصور رنجبر، رئیس دامپزشکی شهرستان گفت و گویی داشتیم وی اظهار داشت: در ماه های گذشته شاهد بیماری فصلی دام ها در برخی روستاها بودیم و گزارش هایی دریافت شده است که توصیه می شود دامداران داروی مربوطه را بطور آزاد دریافت کنند، وی در خصوص بسته های حمایتی در جهت رفع این معضل دامداران بیان داشت: شهرستان بشکرد فاقد کلینیک دامپزشکی است و ما هم از داروخانه های شهرستانهای همجوار دارو تهیه می کنیم و هزینه آن را باید پرداخت کنیم.
وی ماموریت و بازدید میدانی خود را منوط به تعمیر وسیله نقلیه برشمرد و افزود: در صورت تعمیر خودرو هفته آینده به منطقه دچار آسیب سفر خواهند کرد.
جمعی از اهالی روستاهای مذکور می گویند به جزء بیماری فصلی احشام و حیات وحش دچار مرض ناشناخته ای شده اند و شدت تلفات لحظه ای شده است و در ساعت گاهی شاهد تلف شدن چندین راس دام هستیم، این رخداد تلخ عید و فصل بهار که فصل زایش دام و گرفتن مزد زحمات سالانه است را به کام دامداران تلخ نموده واهالی یاریگری ندارند.
نازنین فردوسی پور عضو شورای روستای گردیوالان در گفت وگو با خبرنگار ندای هرمزگان اظهار داشت: حاصل دسترنج چندین ساله دامداران متاسفانه در این حادثه از بین رفته است، علائمی از زخم شدید و تومور در جثه دام ها وجود دارد.
برخی از جوامع محلی ریشه این بیماری را در نوعی حشره بیان می کنند که در فصل بهار وجودش بیشتر ملموس است، این حشره بر روی گیاه و علوفه قرار دارد که با طلوع نور خورشید از دید مخفی می شود.
گفتنی است، در ماه های گذشته گزارش هایی از زنگ خطر نابودی حیات وحش شهرستان بشکرد در روزنامه ندای هرمزگان به صدا درآمد و نسبت به فراگیری این بیماری به سایر احشام اهلی و انسانها اخطار داده بود، اما متولیان امر موضوع را جدی نگرفتند و گویا مدیریت بحران شهرستان نیز چاره اندیشی نکرده است.