هدی عطایی
وزیر نیرو گفت: باید سهم خود را از دریا برداریم و در این راستا میزان آب شیرینکن ها را تا ۶ برابر افزایش خواهیم داد.
علی اکبر محرابیان «پنجشنبه 22 دی» در مراسم افتتاح پروژه خط انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، اظهار داشت: وزارت نیرو بر اساس وظایف ذاتی و بر اساس اولویتهای دولت سیزدهم، تأمین آب برای تمام نقاط کشور به ویژه فلات مرکزی ایران را در دستور کار خود قرار داده و برای تأمین آب شرب، صنعت و کشاورزی، برنامههای عملیاتی اجرایی ، برای استانهای مختلف کشور دارد.
محرابیان اظهار داشت: برای انتقال آب دریا چند کلان پروژه را شروع کردهایم که اولین آن انتقال آب دریای عمان به سیستان و بلوچستان و دیگری انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران است ؛ خط دیگر از سال ۸۸ تعریف شد که ۸۹ مصوب شد و به مرور به
بهره برداری رسید ، که امیدواریم آب شیرینکن دوم آن نیز سریعتر بهره برداری شود.
وی افزود: خط اول تخصیص آن مربوط به صنایع بود، اما خط دوم با اعتبار دولتی انجام میشود و بیشتر به آب شرب پایدار توجه دارد؛ضمن اینکه پیش بینی شده خطی نیز به صورت مجزا از این پروژه به اصفهان برود!
وزیر نیرو عنوان کرد: خوشبختانه خط اصفهان نیز از خود اصفهان عملیات اجرایی آن آغاز شده و پیش بینی شده در طول ۲۴ ماه آن خط ،به خط موجود متصل شود و از ظرفیت خالی این خط بتوانیم به صورت موقت استفاده کنیم و به مرور که آب شیرین کن سیریک هم به اتصال برسد، آن خط نیز کاملاً خودگردان خواهد شد؛ به این معنا که همزمان خط سیستان و بلوچستان ، یزد و کرمان و اصفهان را خواهیم داشت.
محرابیان از تلاشهای استاندار یزد و استاندار اصفهان، سیستان و بلوچستان و کرمان قدردانی کرد و گفت: این استانداران پای کار ایستادند و دولت نیز با حمایتهای خود این ابرپروژه را به سرانجام رساندند(آسیا نیوز،22 دی).
توجه به خبر فوق از سویی عده ای را هیجان زده، از سوی دیگر جمع زیادی را نگران آینده محیط زیست آبزیان، به عنوان منابع ملی که باید به آیندگان سپرده شود، می کند. در تمام ذوق وزیر محترم از اعلان این مژده، یک کلمه خوشحال کننده، که طرحی صیانت از محیط زیست دریا باشد، دیده نمی شود و هیچکدام از مسئولین نیز ازچگونگی نگهبانی از این موهبت الهی که هم اکنون در دست ماست و باید به آیندگان بسپاریم، یادی نمی کنند؛ گویی در تاخت و تاز به منابع طبیعی از بر و بحر، هیچ جز نابود سازی آنها طرح صیانتی در دستور کار قرار ندارد. کلمه سهم ما از دریا که از زبان وزیر محترم آورده شده است، گویا آب دریا چون منابع مشترک نفت بین ما و قطر است! که آنها به یغما
می برند و ما همچنان ناظریم .سالهاست که برای توجیه نابود سازی اکوسیستم دریا و مجموعه های مرجانی
بی نظیر خلیج فارس، این حرف ها شنیده می شود، که همسایگان جنوبی با گذاشتن آب شیرینکن های متعدد آب از دریا برداشت می کنند و ما نیز نباید از آنها عقب بمانیم! و سهم مان را باید از دریا برداشت کنیم .
اما چند نکته، اول اینکه : به گزارش مکرر و مختلف کارشناسان محیط زیستی تمام مرجان های حاشیه جنوبی خلیج فارس تحت تاثیر مخرب پسآب حاصل از آب شیرینکن های کشورهای جنوبی رو به نابودی گذاشته اند؛ دوم اینکه :ما حافظ خلیج همیشه فارس هستیم ! و نباید تحت تاثیر مافیای آب، با این سرمایه گرانقدر الهی مانند کشورهای جنوبی رفتار کنیم، و با دست خود محیط زیست مرجانها و آبزیان را نابود سازیم،سوم اینکه: کشورهای جنوبی به علت قرار گرفتن روی مدار راس السرطان، هم نسبت به کشور ما خیلی کم باران ترند و هم اینکه هیچ رودخانه ای در آنجا وجود ندارد ،چهارم اینکه: کارشناسان محیط زیستی اخطار داده اند با این روند افزایشی استفاده از آب شیرینکن ها، تا بیست سال آینده خلیج فارس به توده ای نمکی تبدیل خواهد شد و نکته آخر اینکه چرا طرح های استفاده از آب شیرینکن ها هیچ پیوست زیست محیطی ندارد، و اگر دارد چرا آن را علنی نمی کنید تا مورد نظر کارشناسان محیط زیست دریا و دوست داران آن قرار گیرد تا خیالشان از بابت اجرای طرح ها در دریا راحت باشد!