کاظم گلخنی
اخیرا اعلام کردند که هنرستان تخصصی بنادر و دریانوردی هرمزگان افتتاح شده است، مردم استان با دریا سنخیت بهم پیوسته ایی دارند و راه اندازی چنین هنراستانی بجا و انتظار می رود که مورد استقبال قرار گیرد،بخصوص اگر چشم انداز استخدامی و جذب کار آن شفاف سازی شود،اما مواطب باشیم اولین خشت را کج نگذاریم.
زیرا تا زمانی که شاهد حضور حداکثری دانش آموزان بومی در این مراکز نباشیم، از استعدادهای برتر در این زمینه محروم خواهیم شد و مجبوریم مثل همیشه از دریانوردان بنگلادشی ،هندی و فیلپینی بهره ببریم.
«حسین عباسنژاد» مدیر کل بنادر و دریانوردی استان با اشاره به پذیرش 60 دانشآموز در هنرستان تخصصی بنادر و دریانوردی استان افزود: پذیرش این تعداد دانشآموز در راستای امضای تفاهمنامه تاسیس هنرستان تخصصی بنادر و دریانوردی با آموزش و پرورش استان انجام میشود.
وی ادامه داد: این تعداد دانشآموز در ۲ کلاس ۳۰ نفره در رشتههای ناوبری و مکانیک موتورهای دریایی برای سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ پذیرش میشوند.
به گفته مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان؛ هنرستان علوم و فنون دریایی شهید اصغر موسیزاده در شهرک شهید رجایی همجوار با منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی به عنوان بزرگترین بندر تجاری ایران قرار دارد.
وی اضافه کرد: کار ثبت نام در آموزش و پرورش در حال انجام است تا از اول مهرماه این هنرستان پذیرش دانش آموز داشته باشد.
حیرت آور است که آن همه خبر سازی و انتشار مطالب مربوط به عقد این تفاهم نامه و پیگیری های گسترده استاندار هرمزگان، نهایتا به جذب ۶۰ دانش آموز در این حوزه بسیار مهم و به شکلی محرمانه انجام شده است.
با وجود اصرار مسئولان و ضرورت ایجاد مشاغل همسو با دریا و تشویق نوجوانان بومی استان به تحصیل در رشته های مرتبط با دریا اینکه در نهایت فقط ۶۰ دانش آموز به این هنرستان وارد شده اند، جای تعجب دارد.
حال باید از آموزش و پرورش استان پرسید که این ۶۰ نفر چطوروچگونه جذب شده اند؟ آیا از فرزندان پرسنل بنادر و دریانوردی هستند یا اینکه با پیگیری آن اداره به هنرستان دریانوردی معرفی شده اند.
آموزش و پرورش و اداره بنادر و دریانوردی برای افکار عمومی شفاف پاسخ دهند که دلیل حضور اندک دانش آموزان در این رشته مهم تحصیلی چیست و چرا تلاشی برای حضور بیشتر دانش آموزان در این هنرستان صورت نگرفته است؟ چطوربدون تبلیغات و تقریبا بی سر و صدا 60 نفر جذب شده اند.
یادمان باشد که امروزه کشورهایی موفق تر هستند که در حوزه دریا و دریانوردی به توسعه اصولی دست یافته اند و تا زمانی که شاهد حضور حداکثری دانش آموزان بومی در این مراکز نباشیم، همچنان شاهد رشد اشتغال کاذب خواهیم بود و بدتر اینکه مجبوریم مثل همیشه از دریانوردان بنگلادشی ،هندی و فیلیپنی در عرصه دریانوردی بهره ببریم .