ندای هرمزگان – خلیل بزرگمهر
شورای شهر بندرعباس طی چند دوره گذشته، پای ثابت استعفا برای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی بوده است.
بررسی ادوار گذشته شورای شهر بندرعباس در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی، نشان می دهد حداقل یک عضو شورای شهر بندرعباس پس از دو سال حضور در پارلمان شهری، هوای شرکت در انتخابات بزرگتر از این شورا کرده است؛ در تازه ترین استعفا، «فاطمه جراره» رئیس فعلی شورای شهر بندرعباس که از مدت ها قبل رفتارهای او نشان از تمایل به سمت انتخابات مجلس شورای اسلامی داشت، استعفای خود را تقدیم شورا کرد تا وارد رقابت انتخاباتی برای مجلس شورای اسلامی شود.
بررسی انتخابات سه دوره گذشته مجلس شورای اسلامی نشان می دهد، سه عضوی که برای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی، از شورای شهر استعفا داده، سابقه ریاست بر شورای شهر را داشته اند اما نکته قابل تامل اینکه هیچ کدام از این اعضای مستعفی، موفق به ورود به مجلس شورای اسلامی نشده اند.
در سال 90، «مهران شاهی» که تجربه دو سال ریاست شورای سوم را در کارنامه کاری خود داشت، برای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی، استعفای خود را تقدیم شورا کرد. او علیرغم شرکت در انتخابات مجلس، موفق به کسب رای نشد و از حضور در مجلس باز ماند.
در سال 94، «راحله ملایی» که در اولین سال فعالیت شورای چهارم شهر بندرعباس، رئیس شورا بود، با هدف شرکت در انتخابات مجلس، استعفا داد اما موفق به تائید صلاحیت خود از سوی شورای نگهبان نشد تا از تصمیم گیری در دو پارلمان ملی و محلی باز بماند.
سال 98 نیز «پرویز سالاری» که سابقه عضویت و ریاست شورا را در دو دوره چهارم و پنجم در کارنامه خود داشت، از سمت خود استعفا کرد و وارد کارزار انتخاباتی شد اما موفق به کسب رای برای ورود به مجلس شورای اسلامی نشد تا این عضو شورا هم سرنوشتی همچون عضو مستعفی دوره چهارم را تجربه کند.
پیش از استعفای این سه عضو شورا، «محمود رئوفی» عضو اولین دوره شورای شهر بندرعباس که بر خلاف دیگر هم قطارانش سابقه ریاست شورا را نداشت، در میانه راه، برای شرکت در انتخابات مجلس از حوزه انتخابیه شرق استان نیز استعفا داد که موفق به کسب رای جهت حضور در مجلس شورای اسلامی نشد.
حال که در آستانه انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی قرار گرفته ایم، «فاطمه جراره» رئیس شورای شهر بندرعباس، عزم خود را برای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی جزم کرده تا به عنوان اولین بانو، نماینده هرمزگان در مجلس شورای اسلامی شود.
«فاطمه جراره» خواهر «ابوالقاسم جراره» نماینده پیشین هرمزگان در مجلس شورای اسلامی است؛ «ابوالقاسم جراره» در دوره دهم نماینده حوزه انتخابیه مرکز استان بود و در دوره یازدهم علیرغم شرکت در انتخابات، موفق به کسب رای جهت حضور در مجلس شورای اسلامی نشد.
حال باید دید، «فاطمه جراره» می تواند طلسم عدم موفقیت اعضای مستعفی شورا برای حضور در مجلس را بشکند یا خیر؟
شایان ذکر است، فاطمه جراره که در ابتدای این دوره شورا، حمایت تمام قد از «مهدی نوبانی» شهرداری فعلی داشت، پس از گذشت دوره ای کوتاه، به عنوان منتقد شهردار قد علم کرد و در سه ماهه اول شروع به کار شهردار جدید، برای استیضاح وی زمینه چینی کرد اما موفق به برکناری نوبانی نشد. همین امر باعث شد تا بیشتر جلسات شورای شهر به محل تنش های اعضای موافق و مخالف شورا تبدیل شود تا جائیکه برخی به دلیل درگیری های دو گروه موافق و مخالف شهردار، خواستار انحلال شورای فعلی به دلیل به حاشیه رفتن فعالیت آنها شدند.
همچنین با استعفای دیروز جراره از شورای شهر بندرعباس، مصیب نظری جایگزین وی در شورای شهر می شود. با این استعفا می بایست مجددا انتخاب جدیدی در شورای شهر بندرعباس رقم بخورد تا جایگزین جراره برای ریاست شورا مشخص شود.