استاندار هرمزگان گفت: مطالبات مردمی در سال های اخیر به طور کامل در استان محقق نشده و دولت سیزدهم با تلاش شبانهروزی درپی تحقق انتظارات مردمی در حوزه های مختلف از جمله رفع مشکل اشتغال، آموزش نیروی انسانی، آب، توجه به قشر کشاورز، تجارت، صنعت و اسناد مالکیت است.
مهدی دوستی به مناسبت ۱۰۰روز اول عملکرد دولت در استان هرمزگان افزود: از ابتدای شروع فعالیتم در هرمزگان ضمن ارتباط و تعامل با گروه های مختلف در زمینه تقویت و توسعه زیرساخت های استان، چندین سفر به شهرستان های مختلف داشته و از نزدیک خواسته و مطالبات مردمی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته که به صورت کارشناسی جمع بندی و مورد توجه قرار می گیرد.
به گزارش ایرنا، وی ادامه داد: در ۲۳ آبان ماه امسال ۲ زلزله بزرگ ۶.۴ و۶.۳ ریشتری در روستاهای بخش فین بندرعباس رخ داد که هرچند تلفات انسانی کمی داشت ولی خسارت های مالی فراوانی در روستاهاحدود ۳ هزار و ۱۰۱ واحد احداثی و یک هزار و۶۰۰ واحد تعمیری و شهری ۵۸۲ واحد مسکونی تعمیری کارشناسی و اطلاعات خانوارها در سیستم ثبت شد که نیاز به ساخت و ساز دارد و در این زمینه نهادهای امدادی و خدماتی و حتی صنایع استان با همکاری بنیاد مسکن در حال ساخت این واحدها هستند و دراین زمینه معاون عمرانی استانداری مامور شده که به طور شبانه روزی براین امور نظارت کند.
استاندارهرمزگان یادآورشد: در جریان این زلزله با دستور حضرت آیت الله رییسی، بلافاصله معاون اول رییس جمهوری به همران وزرای نیرو و بهداشت ودرمان به هرمزگان سفر کردند و پس از آن معاون اقتصادی رییس جمهوری از محل زلزله بازدید کرده و تصمیم های خوبی برای رفع مشکل مردم گرفته شد.
دوستی اضافه کرد: احداث، بازسازی و تعمیر منازل آسیب دیده، جبران خسارت دامداران آسیب دیده از زلزله، راهاندازی بنگاه های کوچک به منظور تامین اشتغال مردم با کمک بنیاد برکت، احداث سوله بحران، راهاندازی پایگاه های امداد روستایی، تعمیر مدارس آسیب دیده، کمک به توسعه امکانات درمانی و افزایش تخت های بیمارستانی از جمله مصوبات مهم سفر محمد مخبر به هرمزگان بود.
وی اظهارداشت: در حال حاضر روستاهای بخش فین بندرعباس شامل «رضوان»، «ذرتو»، «کوه سیاه»، «گیشان غربی و شرقی»، «آب بالا و آب پایین»، «آب شیرین بالا و آب شیرین پایین»، «مزرا بالا و پایین» و «سیاهو» بیشترین آسیب از زلزله ۲۳ آبان ماه امسال را دیده اند که با مدیریت وی تلاش برای آواربرداری و بازسازی در این مناطق با حضور جهادی نیروهای بسیج، سپاه، استانداری، هلال احمر، بنیاد مسکن و دیگر ارگان ها انجام شده و در حال ساخت مسکن هستیم.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان تصریح کرد: هرچند تاکنون اعتبار ملی برای زلزله زدگان استان اختصاص نیافته است و پیگیری مسوولان برای تامین این اعتبار بوده اما در حال حاضر تلاش دستگاه های امدادی، جهادی و بنیاد مسکن هرمزگان براین است که از منابع استانی همه زلزله زدگان آسیب دیده تا پایان سال اسکان یابند.
توجه به زیرساخت های بهداشتی و درمانی هرمزگان
استان هرمزگان دارای ۱۷ بیمارستان دولتی با یک هزار و ۱۵۰ تخت فعال است که طبق گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی، این استان با کمبود یک هزار تخت بیمارستانی مواجه است که این بخش هم مورد توجه دولت سیزدهم قرار گرفته است.
استاندار هرمزگان در خصوص وضعیت بهداشت و درمان استان، که از بیمارستان های ۲۶۴ تختخوابی نفت ستاره خلیج فارس و بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس بازدید کرد و آخرین روند این طرح های بهداشتی درمانی را مورد بررسی قرار داده، گفت: اساسیترین کار در هرمزگان طبق اظهارنظر مسوولان و نمایندگان؛ ساخت و اتمام بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس عنوان شده بود که نقش مهمی در افزایش امکانات درمانی استان هرمزگان خواهد داشت.
دوستی درخصوص روند اجرای بیمارستان ۲۶۴ تختخوابی نفت ستاره خلیج فارس در محوطه بیمارستان شهید محمدی بندرعباس افزود: این بیمارستان که در راستای ایفای مسوولیتهای اجتماعی این پالایشگاه درحال ساخت است، دارای ۲۷ هزار مترمربع زیربنا خواهد بود که شامل هفت طبقه است و بخشهای آزمایشگاه فیزیولوژی (پاراکلینیک قلب، پاراکلینیک مغز و اعصاب، پاراکلینیک ریه)، فیزیوتراپی، ۱۰ اتاق عمل، داروخانه، سالن اجتماعات و بخش آموزشی با ۳۵۰ صندلی، ICU، POST CCU،CCU و POST ICU، تاسیسات، تصویربرداری، امحای زباله، انبار مرکزی، رختشوی خانه، استریل مرکزی، آشپزخانه، غذاخوری و رختکن مرکزی کارکنان را در خود جای خواهد داد.
وی بیان داشت: این بیمارستان در مرحله نهایی شامل ۱۶۸ تخت بستری در هفت بخش ۲۴ تختخوابی، ۷۰ تخت مراقبت ویژه و مراقبت ویژه متوسط و ۳۶ تخت بستری در بخش ایزوله است و بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس نیز قرار است طبق برنامه ریزی انجام شده مرحله نخست آن تا پایان امسال به بهره برداری برسد.
تصویب هفت هزار و ۲۳۰ میلیارد ریال برای محرومیت زدایی در هرمزگان
استاندار هرمزگان یادآورشد: هفت هزارو۲۳۰میلیارد ریال اعتبار به منظور رفع محرومیت از مناطق کم برخوردار، بین پنج بخش آبرسانی، راه روستایی، مدارس، بهداشت و درمان و آبخیزداری در سطح استان توزیع و به تصویب رسید که این مبلغ از اعتبارات بند (۳) جدول (۱۷) قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور که به منظور رفع محرومیت از مناطق کم برخوردار پیش بینی شده است، تامین میشود.
دوستی افزود: ۲۴۴ طرح محرومیت زدایی در مجموع به تصویب رسید که ۹۵ طرح با اعتبار یک هزار و ۵۴۰ میلیارد ریال در بخش مدارس، ۱۱۷ طرح در بخش بهداشت و درمان با اعتبار یک هزار و ۱۶۰میلیارد ریال، ۱۸ طرح آبرسانی با اعتبار ۲ هزار و ۴۳۵ میلیارد ریال، هفت طرح راه روستایی با اعتبار ۶۷۴ میلیارد ریال و هفت طرح آبخیزداری و آبخوانداری با اعتبار یک هزار و ۴۲۲میلیارد ریال به تصویب رسید که طرح های نیمه تمام و قابل خاتمه درسال ۱۴۰۰، در توزیع اعتبارات در اولویت قرار گرفته اند.
باید رتبه های بیکاری در استان هرمزگان را کاهش دهیم
استاندارهرمزگان با تاکید بر فراهم کردن زیرساخت های اشتغال، گفت: کاهش نرخ ۱۸ درصدی بیکاری از اولویت های استان است که رتبه نخست بیکاری و رتبه نخست شاخص فلاکت و بسیاری از شاخص های دیگر دستاورد دولت قبلی است که باید برای آن به دنبال راهکار باشیم و پروژه های مولد اقتصادی تنها راه برون رفت از این شرایط فعلی است.
دوستی، با طرح این سوال که اگر فرزندان ما بیکار باشند و روی جاده آسفالته روستایی قدم بزنند چه فایدهای دارد؟ افزود: انجام پروژه های عمرانی به طور قطع وظیفه ما به عنوان بخش دولتی است اما پیگیری برای واردات و تهیه نهادههای ارقام پرمحصولی مثل خرما بسیار پراهمیت تر از اجرای یک پروژه عمرانی است.
وی اضافه کرد: هرمزگانی ها به طور متوسط از هر هکتار ۳.۳ تن خرما برداشت می کنند در حالی که در کشور این نرخ ۴.۷ تن در هر هکتار است و یا در کشوری مانند مصر ۳۱ تن خرما از هر هکتار برداشت می شود.
استاندار هرمزگان افزود: ما یا باید مثل ۴۰ سال گذشته و به صورت قطره چکانی به پروژه های عمرانی مختلف منابع تزریق کنیم که تکمیل هر کدام با وضعیت منابع تخصیصی، ممکن است چندین سال طول بکشد و یا اینکه تلاش کنیم اعتبارات را برای پروژه های مولد در شهرستان ها تخصیص دهیم که مساله اشتغال را حل کنیم لذا هرمزگان مسیری را در این چهار دهه طی کرده که شرایط فعلی به خوبی مبین اوضاع استان است و مجموعه انتظاراتی که بر زمین مانده است.
وی عنوان کرد: من پیشنهادم این است که در این خصوص تجدید نظر کنیم و جای اینکه ۲میلیارد تومان بدهیم و یک پارک درست کنیم، حاضر هستیم برای منطقه شما چندین برابر آن اعتبار جذب کنیم و منابع تخصیص دهیم اما این پروژه بتواند مولد باشد و برای مردم منطقه شغل ایجاد کند.
استاندار هرمزگان با بیان اینکه منابع مالی در کشور و اساسا درهمه جای دنیا محدود و نیازها نامحدود است، اظهارکرد: در کشور چند هزار پروژه عمرانی نیمه تمام داریم که تکمیل پروژههای عمرانی کشور به بیش از ۷۵۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز دارد.
دوستی با برشمردن برخی از پروژه های مولد که می تواند باعث توسعه و پیوند اقتصادی مناطق شود، گفت: می توانیم از طریق احداث یک مسیر ارتباطی ۱۷ کیلومتری، شهرستان رودان را به عنوان یک منطقه فعال کشاورزی به تیاب میناب به عنوان یک پایگاه صادراتی متصل کنیم که بتوان اشتغال و معیشت مردم هر ۲ منطقه را تامین کرد.وی، ممانعت از سرازیر شدن ۲۶۰ میلیون مترمکعب آب در شرق هرمزگان به دریای عمان را با استفاده از سدهای درحال ساخت، یک اولویت دیگر برشمرد و عنوان کرد: با این میزان آب، حداقل ۱۴هزار هکتار زمین کشاورزی را می توان زیرکشت بُرد که اعتباری نزدیک به چهارهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد و با این اعتبار می توان تمام راههای روستایی استان را آسفالت کرد اما میزان اثرگذاری این دو گزینه در اقتصاد استان به هیچ وجه قابل قیاس نیست.
استاندار هرمزگان با اشاره به سفر اخیر خود به شهرستان پارسیان، بهرهبرداری از منابع موجود را مورد تاکید قرارداد و اظهارداشت: در سرزمین خشک ایران و شهرستانی مانند پارسیان چرا باید اعتبار هزینه شود و کانالی با دبی بالا برای هدایت آب های سطحی به دریا ساخته شود؟ این آب می تواند با احداث سدی در بالادست مورد استفاده قرار بگیرد.
دوستی در خصوص درخواست روسای شورای اسلامی شهرستان های استان برای برقراری خط پروازی صادرات محصولات کشاورزی، اضافه کرد: طی ۴۵ روز گذشته رایزنی های متعددی با بخش های مختلف انجام شده و اگر محصولات کشاورزی با استفاده از ظرفیت ناوگان هوایی صادر شود، کالای با کیفیت تری به دست مشتریان خارجی می رسد و به نوعی بازار محصولات ایرانی پررونقتر می شود و با فعال سازی این بخش، فرودگاه بندرلنگه و بندرعباس هم جانی دوباره خواهد گرفت.
فرآیند تحول در جزیره های هرمزگان باید به نفع مردم تغییر کند
استاندار هرمزگان گفت: بیش از ۶۵ درصد مصوبه های سند توسعه جزیره های استان اجرایی شده است و امیدواریم با برگزاری منظم نشست ها و تصمیم های میدانی، فرآیند تحول در جزیره ها به نفع مردم تغییر کند.
دوستی با اشاره به بررسی روند اجرای سند توسعه پایدار و رفع مشکلات ساکنان جزیره های استان، با تاکید بر لزوم اجرای مصوبه های سند توسعه جزیره های هرمزگان توسط دستگاه های اجرایی افزود: روند اجرای مصوبه های سند توسعه جزیره های استان به صورت منظم بررسی می شود، پیرو (بند ۱۰ ) سیاست های کلی جمعیت ابلاغی از سوی رهبرمعظم انقلاب، مصوباتی که در راستای تحقق آن به تصویب رسیده باید با جدیت دنبال و به صورت مستمر پیگیری شود.
وی اظهارداشت: توسعه جزیره های هرمزگان راهبردی اساسی خواهد بود که با جدیت در استان دنبال خواهد شد و تلاش داریم با استفاده از ظرفیت های موجود و فراهم سازی امکانات ایفای نقش بینالمللی برای جزیره ها و توسعه نقش تجارت و تولید، معیشت و اشتغال این مناطق را رونق دهیم.
دوستی با اشاره به نقش درآمدهای مالیاتی در توسعه و عمران جزیره های هرمزگان گفت: پیگیری لازم به منظور پرداخت مالیات شرکت ها و بنگاه ها در استان، بهویژه شرکت های نفتی که در جزیره های استان مستقر هستند، باید صورت بگیرد، تکمیل رینگ دور جزیره هرمز و لارک را هم مورد تاکید قرار است و این طرح ها باید به سرعت تکمیل شود و تامین منابع اعتباری آن ها در نشستی فوری، مورد رسیدگی قرار گیرد.
وی، ضرورت تثبیت و توسعه ظرفیت حمل و نقل دریایی و هوایی در جزیره های استان را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: به منظور پیشگیری از کاهش ظرفیت ناوگان حمل و نقل دریایی و ریلی، باید تامین اعتبار پایدار در دستورکار قرار بگیرد و الگوها را به گونه ای تعریف کنیم که تامین اعتبار این حوزه متکی به ظرفیت داخل استان باشد و با درآمدزایی شرایط فعلی را راهبری کنیم.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان همچنین خواستار بررسی و ارزیابی طرح تفصیلی جزیره بوموسی شد و گفت: سند چشم انداز توسعه متوازن جزیره های استان باید براساس نیاز سنجی منطقه بازنگری و تدوین شود.
دوستی خاطرنشان کرد: باید شرایط به گونه ای مهیا شود که سرمایه گذاران با اطمینان خاطر و سپری شدن حداقل زمان ممکن، امکان سرمایه گذاری داشته باشند و بتوانند به توسعه پایدار و افزایش جمعیت جزایر کمک کنند.
توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه یکی از برنامه های مهم دولت است
یکی از راه های گسترش مناسبات سیاسی و اقتصادی، سفر مقام های کشورها با همدیگر و دیدار با مقام های ارشد به خصوص در استان هایی که امکان سرمایه گذاری و تاثیرگذاری بیشتر دارند است؛ که دیدار استاندار هرمزگان با این سفرا با هدف سرعت بخشیدن به ارتباطات اقتصادی دیدارهای دراین مدت داشته است.
دوستی در ادامه گفت: در راستای سیاست های نظام و دولت تاکنون با سفرای کشورهای دور و نزدیک بویژه همسایه های کشورمان از جمله روسیه، بلاروس، اکراین، هند و غیره در استان هرمزگان و تهران دیدارهایی جداگانه ای داشته ام که بیشتر حول محور تعمیق روابط سیاسی و اقتصادی بوده و مورد استقبال قرار گرفته است.