ندای هرمزگان – مرضیه دشتی
صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری رویداد «استانآپ» را با محوریت پارک و علم و فناوری هرمزگان در این استان، با هدف توانمندسازی کسب و کارها و ایجاد جریان سرمایه برگزار میکند.
به گزارش خبرنگار ندای هرمزگان، رئیس پارک علم و فناوری استان در نشست با خبرنگاران افزود: در زمان آغاز به کار با مشکلات بسیاری روبرو بودیم اما با تلاش های زیاد توانستیم مکان مناسبی را در جایگاه ایده پردازان این استان ایجاد کنیم تا پرداختن به کسب و کارها در محلی مطلوب افزایش یابد.
علی فتی در ادامه اظهارداشت: ایجاد زیرساخت مناسب برای شرکت های دانش بنیان همواره یکی از دغدغه های پارک علم و فناوری استان بوده است.
وی خاطرنشان کرد: تلاش خود را برای ایجاد یک فضای مناسب بدون کمک مالی از هیچ دستگاهی انجام دادیم، هرچند هنوز کارهای انجام نشده بسیار است.
مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری هم بیان داشت: سعی کردیم تامین مالی اکوسیستم را برای شرکت های غیر دانش بنیان و فناورانه نیز فراهم کنیم. یک کسب و کار از مرحله ایده تا بازار مسیر پر پیچ و خمی طی میکند و برای اینکه این مسیر را موفقیت آمیز طی کند نیاز به حمایت دارد.
مصطفی بغدادی افزود: ما بر خود لازم دانستیم به کسب و کارها کمک کنیم. برخی نهادها در قالب شتاب دهنده و برخی در قالب سرمایه گذار در این حوزه فعالیت می کنند. سعی داریم یک بستر به هم رسانی را فراهم کنیم و تامین مالی را در کنار آن انجام دادیم. تاکنون ۳۶ رویداد دوشنبه های استراتاپی برگزار کردیم.
وی تصریح کرد: در مرحله پایین تر که هنوز محصول اولیه شکل نگرفته و ایده های وجود دارد که میتوانند تبدیل به کسب و کار شوند. ۸ رویداد تحت عنوان پیوند برای وصل کردن این ایده ها به شتاب دهنده ها برگزار کردیم تا بتوانند مدل کسب و کاری بر روی ایده خود سوار و به شتاب دهنده ها ارائه کنند. تاکنون ۵۰ میلیارد تومان در این راستا جذب سرمایه داشته ایم و برای ۳۰ میلیارد تومان دیگر نیز در حال مذاکره هستیم.
وی افزود: از آنجا که درصد زیادی از شرکت کننده ها از استان های خارج تهران بودند، تصمیم گرفتیم رویدادهای استانی ویژه هر استان و با محوریت پارک علم و فناوری آن استان تحت عنوان استانآپ برگزار کنیم.
مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری اضافه کرد: این رویداد کاملا رایگان بوده و یک خدمت و سرویس توانمندسازی برای کمک به توانمندی کسب و کارهای استان و ایجاد جریان سرمایه در استان برگزار می شود.
بغدادی اظهارداشت: حتی اگر تیمی در این فرایند موفق به جذب سرمایه نشود، تجربه این طرح به توانمندسازی افراد کمک خواهد کرد. برای جلب نظر سرمایه گذاران نیز صندوق نوآوری ۸۰ درصد پول سرمایه گذاری را ضمانت خواهد کرد.
بغدادی گفت: ما با صنایع بزرگ استان هرمزگان نشست هایی داشتیم و درخواست کردیم در این رویدادها حضور فعالی داشته باشند.
وی ابرازداشت: این رویداد کمک میکند طرح های سرمایه پذیر در استان شناسایی و به جذب سرمایه برای این طرح ها کمک شود. درصدی از این جذب سرمایه از سرمایه گذار و سرمایه پذیر دریافت نمی شود. این رویداد گفتمان استارتاپی استان را تقویت میکند.
مدیر روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری نیز در این جلسه عنوان کرد: این صندوق مولود قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان است که از سال ۹۲ کار خود را آغاز کرد و تنها نهاد تامین مالی شرکت های دانش بنیان در کشور است و ۴ خدمت اصلی و بیش از ۶۰ خدمت فرعی به این شرکت هاارائه می دهد.
امیر بامه بیان داشت: تسهیلات، ضمانت نامه، توانمندسازی و سرمایه گزاری ۴ خدمت اصلی صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت های دانش بنیان است.همچنین از سال ۹۷ تاکنون ۱۹ هزار میلیارد تومان انواع تسهیلات را به شرکتهای دانش بنیان ارائه داده است.
بامه ادامه داد: صندوق نوآوری و شکوفایی مستقیما وارد مشارکت با شرکت های دانش بنیان نمی شود و صندوق های پژوهش و فناوری به عنوان عامل سرمایه گذاری وارد مشارکت می شود.
وی افزود: در راستای توانمندسازی شرکت های دانش بنیان شبکه سازی شرکت ها انجام شده و از سال ۹۷ تا کنون ۷۰ میلیارد تومان تسهیلات برای ۳۱ فقره قرارداد و ۱۳ فقره ضمانتنامه به ارزش ۳۲ میلیارد تومان و ۲۸۰ میلیون تومان کمک بلاعوض به ۴۷ شرکت دانش بنیان درهرمزگان صورت گرفته است.