ندای هرمزگان – کاظم گلخنی:
غرب هرمزگان بیش از همیشه نیازمند توجه است؛ لازم است در این برهه حساس چهار چشمی مراقب غرب استان بود تا یک عمر پشیمانی گریبان دلسوزان واقعی استان را نگیرد.
اعتراض اخیر منصور آرامی نماینده بندرعباس در مجلس شورای اسلامی نسبت به تحرک برخی از نمایندگان جنوب استان فارس برای انتزاع بخشی از غرب استان و تشکیل استانی بنام خلیج فارس نشان داد که در پایان عمر دولت روحانی شرایط برای این رخداد و زنده شدن یک طرح مختومه آماده است. تجریه نشان داده که معمولا دولت ها در پایان هشت ساله خود معمولا به این گونه ندانم کاری ها روی خوش نشان داده اند و بی تردید ساده گذشتن از این قضیه برای هرمزگان موجبات خسران خواهد شد.
موضوع تقسیمات کشوری تنها مختص به دولت روحانی نیست، بلکه از دوران اصلاحات به صورت نظاممند مطرح شد تا روی یک طرح جامع تقسیمات کشوری مطالعات جامع انجام شد. این مطالعات به این دلیل بود که تقاضاهای گستردهای برای ارتقای منطقهای وجود داشت اما با روی کار آمدن محمود احمدینژاد بر قوه مجریه این موضوع به شکلی بحرانزا نمود پیدا کرد.
محمود میرلوحی معتقد است: احمدینژاد نظام تقسیمات کشوری را بههم ریخت.برای مثال تلاش های بسیار گسترده برخی از نمایندگان و مدیران سیاسی استان فارس برای اجرای طرح انتزاع چند روستای پارسیان هرمزگان و الحاق آن به لامرد و به تعبیری استان فارس را میتوان از تلاش های بی نتیجه دولت های مختلف تعبیر کرد .
همچنین یک بار یکی از وزرای ایشان به شهری رفته بود و در فرودگاه تصمیم گرفت منطقهای را ارتقا بخشد و این وعده را هم به مردم داد. این روند در ۸ سال دولتهای نهم و دهم ادامه داشت و بدون حساب و کتاب به مردم چنین وعدههایی دادند. در سال ۱۳۸۸ اصغر گرانمایهپور، نماینده وقت کاشان در مجلس مدعی شد محمود احمدینژاد با طرح استانشدن «کاشان» موافقت کرده است.
او گفته بود «از ابتدای فعالیتم در حوزه نمایندگی شهرستانهای كاشان و آران و بیدگل برای تأسیس استان كاشان… پیگیریهای متعددی را در وزارت كشور انجام دادهام…». علاءالدین بروجردی، نماینده بروجرد، در سال ۸۹ به دنبال تشکیل استان زاگرس به مرکزیت بروجرد بود. در طرح پیشنهادی او شهرستانهای دورود، ازنا و الیگودرز از استان لرستان و شهرستانهای ملایر، نهاوند از استان همدان و شهرستان شازند از استان اراک به مرکزیت بروجرد استان جدید زاگرس را تشکیل میدادند.
همچنین سال ۸۹ تحرکاتی هم برای تشکیل استانی به نام «استان خلیجفارس» در مجلس شکل گرفت که با انتزاع بخشی از بوشهر و غرب هرمزگان و جزایر ابوموسی و قشم و کیش تشکیل میشد.
درعین حال موضوعات تقسیمات کشوری در تمام دولتها اعتراضات گستردهای را در پی داشت. حوادث نهچندان دور شهرستان کازرون را میتوان یکی از همین اعتراضات دانست که به دنبال پافشاری عدهای برای تقسیم این شهرستان و تصویب آن در وزارت کشور رخ داده است. حسین رضازاده، نماینده کازرون در مجلس، از پیگیران این طرح بوده است.
به راستی دولت در این وضعیت با این همه مشکلات چرا باید بی جهت دنبال مشکلات بیهوده و بی نتیجه باشد.
در حدود دو سال قبل بعد از موافقت دولت برای اجرای مصوبه اصلاحات استانی که در هرمزگان با ارتقای چند بخش به شهر همراه بود، زمزمه هایی از تلاش مجدد سیاسیون استان های همسایه ( کرمان و فارس ) برای انتزاع بخش هایی از هرمزگان در جهت اتصال به دریا به گوش رسید.
در همین پیوند هاشمی تختی نماینده سابق بندرعباس همان زمان در گفتگو با خبرنگار ندای هرمزگان بیان داشت: با انتزاع مناطق هرمزگان مخالف هستیم ، می گویند
می خواهیم باعث توسعه شویم ، اگر این طور است نیازی به انتزاع نیست تشریف بیاورید حتی می توانید در قلب بندرعباس و بندر شهید رجایی فعالیت کنید و باعث توسعه شوید .در ضمن استان فارس از لحاظ وسعت دو برابر هرمزگان است و مناطق محروم زیادی دارد دوستان مرحمت کنند به فکر محرومیت زادیی از این مناطق باشند.
استانداری فارس نیز سال گذشته باعث شد تا بار دیگر التهاب زیادی بابت یک طرح منسوخ در فضای مجازی جنوب کشور پدیدار شود.
طرح منسوخ انتزاع پارسیان با رفتار اشتباه استانداری فارس و در آرزوی الحاق این مناطق به لامرد باعث عصبانیت مردم شد تا حدی که نمایندگان استان طی نامه ای از وزیر کشور خواهان برخورد با استاندار فارس شدند
در بخشي از اين نامه آمده است استانداری فارس آنچنان دچار اشتباه محاسباتی شده که بدون شناخت کافی از شهرستان پارسیان و صرفا از طریق رصد فضای مجازی معدود افرادی را شناسایی و دعوت نموده كه بعضأ نه تنها وزانت و جایگاه اجتماعی و سیاسی ندارند بلکه با جعل عناوین در فضای مجازی موجب فریب افکار عمومی شده اند که این اقدام آنها قابل پیگیرد قضایی نیز میباشد.
فیلم مذکور که مجددا در فضای مجازی استان منتشر شده مربوط به مجلس نهم و ختم این تحرکات است.
ماجرای این تحرکات فعالین سیاسی استان فارس که بعضا رنگ و بوی انتخاباتی دارد از سال ۸۹ تاکنون به طور مداوم ادامه دارد و آنقدر برای مخاطبانش جذابیت دارد که در یک مطلب پیج اینستاگرامی روزنامه ی خبر جنوب مبنی بر وعده نماینده لامرد برای انتزاع بخشی از پارسیان بیش از دو هزار کامنت تشکر و قدردانی کاربران استان فارسی و دهها کامنت حاوی جملات توهین آمیز از سوی مخالفان به چشم می خورد
در همین پیوند دو سال قبل شیخ احمد خنجی امام جمعه اهل سنت پارسیان در این خصوص گفته بوداخیرا صحبت هایی از طرف بعضی همسایگان ما مبنی بر جداشدن بخشی از شهرستان و الحاق به شهرستان مجاور شده است؛ صحبت ما این است که مگر ما در کشور جدایی زندگی می کنیم؟
مگر شما برای رسیدن و استفاده از دریا نیاز به ویزا و روادید دارید؟ این چه دیدگاهی است که هر از چند وقتی آرامش مردمان منطقه ما را به هم می زنید؛ اگر مردم ما در برابر این صحبت ها سکوت می کنند نشان از روحیه مسالمت آمیز آنهاست که نمی خواهند فضا تنش آمیز شود، انتظار داریم از این روحیه مردم ما سوء استفاده نشود.
ما و مردم شهرستان لامرد سالها در کنار هم به خوبی زندگی کرده ایم، بخش عمده ای از اقتصاد شهرستان لامرد از طریق ارتباط با شهرستان ما ایجاد شده است؛ مردم عزیز لامرد از مواهب دریا به خوبی استفاده می کنند و ما نیز سعی کرده ایم میزبانان خوبی برای این عزیزان باشیم.
این مباحث الحاق و انتزاع فقط از طرف یک عده سیاسیون که منافع عمده فردی دارند دنبال می شود؛ جالب است که اعلام می کنند چون وزیر اطلاعات از شهرستان ماست پس باید این الحاق را پیگیری کند.
مگر وزیر اطلاعات مخصوص شهرستان لامرد است؟ مگر ایشان منصوب شده که زیاده خواهی های شما را دنبال کند؟ ما مطمئنیم حضرت حجت الاسلام و المسلمین «علوی» وزیر محترم اطلاعات نگاه ملی دارند و از نگاه منطقه ای و بخشی پرهیز می کنند.
ما مطمئنیم که ایشان به این موضوع واقفند که هم اکنون کشور نیاز به آرامش و اتحاد ملی دارد و با این حرکات ایذایی اجازه نخواهند داد آرامش منطقه ما بهم بخورد.
از نماینده محترم ولی فقیه، استاندار، نمایندگان محترم مجلس، فرماندار و سایر مسئولین می خواهیم قاطعانه به این صحبت ها واکنش نشان داده و اجازه ندهند یک وجب از شهرستان ما در اثر تصمیمات غیر کارشناسی دستخوش تغییر و تطمیع قرار گیرد؛ کسانی که این صحبت ها را مطرح می کنند مطمئن باشند که مردم ما هرگز اجازه چنین کاری را نمی دهند.
و در پایان با ذکر اینکه در سیاست هیچ مختومه شدنی وجود ندارد باید تصریح کرد که دلخوشی به اینکه این تحرکات فعالان سیاسی استان همسایه رنگ و بوی انتخاباتی دارد یا اینکه طرح مذکور به تاریخ پیوسته و دیگر وجاهتی ندارد یک ساده انگاری محض است و به قول معروف بایستی در این برهه حساس چهار چشمی مراقب بود تا یک عمر پشیمانی از تعلل گریبان دلسوزان واقعی هرمزگان را نگیرد.