ندای هرمزگان – کاظم گلخنی
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان گفت: به هنرمندان فعال صنایعدستی که متقاضی دریافت زمین برای احداث کارگاه هستند، زمین واگذار میکنیم.
به گزارش ندای هرمزگان، محمد محسنی با بیان این مطلب گفت: اعلام آمادگی میکنیم تا در واگذاری زمین به هنرمندان حوزه صنایعدستی همکاری کنیم.
او اين اقدام را در راستای سياستهای حمايتی مقام عالی استان از هنرمندان و توليد كنندگان صنايعدستی دانست و گفت: متقاضیان میتوانند برای ثبت درخواست خود به اداره کل میراثفرهنگی یا معاونت صنایعدستی مراجعه نمایند.
محسنی تاکید کرد: متقاضيان بايد دارای يكی از مجوزهای سهگانه معاونت صنايعدستی باشند.»
حال باید دید این وعده میراث فرهنگی استان اجرایی خواهد شد یا خیر ،چه اگر این قول عملی شود و بروکراسی دامن متقاضیان را نگیرد عملا باید صدها هنرمند صنایع دستی در شهرهای مختلف استان از جاسک و میناب گرفته تا بندر لنگه و بستک صاحب زمین جهت کارگاه شوند.
باید اعتراف کرد که در استان در زمينه صنايع دستي تغييرات بنيادي و اساسي صورت نپذيرفته، اين صنعت و هنر كه مواد اوليه آن آسان، در دسترس و خيلي ارزان تهيه مي گردد مي تواند در زمينه اشتغال و جذب افراد بيكار نقش موثري ايفا نمايد.
همين قدر كافي است كه بدانيد صدها سال قبل در روستا هاي شهرستان ميناب نوعي بازار خاص بوجود آمده بود بدين ترتيب كه صنعتگران هر روستا موظف بودند فقط يك كالاي انحصاري تهيه نمايند و در روز پنج شنبه همه روستاييان محصولات خود را به شهر مي آورند و در پنجشنبه بازار ميناب به صورت پاياپاي و يا خريد و فروش عرضه مي نمودند و بدين صورت بود كه مثلا: روستاي شهوار فقط صنايع سفالگري براي مناطق داخلی و كشورهاي حاشيه خليج فارس تهيه مي نمودند، روستاي بهمني به همان ترتيب فوق ، سيني (سپ) تهيه مي کرد، بادبزن كاري از روستاي قاسم جلالي ، صندوق لباس (كنتله ) كاري از روستاي چلو و … پس وجود همين بازارها آنها را تشويق مي كرد كه از لحاظ خلق ابتكارات و مهارتها سر آمد دوران خود شوند و اگر روزي عرصه اي براي فعاليت هاي نوين پيدا نمايند بدون شك جايگاه از دست رفته خود را باز خواهند يافت.