ندای هرمزگان – مرضیه دشتی
طی مراسمی با حضور، جواد اوجی وزیر نفت،علی آقامحمدی رییس گروه دفتراقتصادی مقام معظم رهبری، مهدی دوستی استاندار هرمزگان، نمایندگان مردم حوزه مرکزی استان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران وزارت نفت، کارخانه تولید و ذخیرهسازی قیر در بندرعباس به بهرهبرداری رسید.
به گزارش ندای هرمزگان، عملیات اجرایی این واحد قیرسازی در بندرعباس، از ۱۵ مرداد سال ۹۹ آغاز شده و برای احداث آن ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری شده است. محصولات تولیدی این کارخانه، انواع قیرهای نفوذی، عملکردی، گرانروی و خاص است و ظرفیت تولید ۶۰۰ هزار تن قیر در سال، ۲۲ هزار ات ذخیره سازی را دارد.
این واحد بزرگ صنعتی برای ۲۰۰ نفر اشتغالزایی مستقیم و ۳۰۰ نفر اشتغالزایی غیرمستقیم داشته است و پیشبینی میشود سالانه ۸۰ هزارتن خوراک برای صنایع داخلی و ۵۲۰ هزار تن محصول برای صادرات خارجی آماده کند.
۳ میلیارد دلار پروژه در بخش بالا دست و پایین دست نفت کلنگ زنی و افتتاح شد
جواد اوجی وزیر نفت در حاشیه بهره برداری از پروژههای نفتی هرمزگان در بندرعباس اظهار داشت: در چهارمین روز از دهه مبارک فجر، پروژههایی در بخش بالا دست و پایین دست نفت با اعتباری بالغ بر سه میلیارد دلار افتتاح، بهرهبرداری و کلنگزنی خواهد شد.
وی افزود: کارخانه تولید و ذخیره سازی قیر که به همت صندوق نفت شکل گرفته، ۳۵۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است که سالانه نزدیک نزدیک به ۶۰۰ هزار تن قیر تولید میکند همچنین توسعه اسکله که مربوط به همین شرکت بوده و برای صادرات فرآوردههای نفتی و واردات صورت گرفته است.
وزیر نفت با اشاره به مزیت پروژه مزبور تصریح کرد: یکی از کارهای عمرانی در کشور ، بحث تامین قیر برای جادهها است، لذا قیر تولیدی این کارخانه علاوه بر تامین نیاز استان و استانهای همجوار، بیش از ۶۰ درصد هم صادر خواهد شد.
وی گفت: توسعه میادین نفتی اسفند و سیوند در خلیج فارس به میزان ۱۶هزار بشکه امروز بهرهبرداری شد که ۱۱۰ میلیون دلار به ظرفیت تولید کشور اضافه میشود.
اوجی با اشاره به ظرفیت روزانه تولید ۳۵۰ هزار بشکه نفت و فرآوردههای نفتی و نزدیک به ۱۳۰ هزار بشکه نفت کوره در پالایشگاه نفت بندرعباس بیان داشت: طرح ملیدارتقاء کیفیت محصولات کار خیلی خوبی است که در پژوهشگاه صنعت نفت انجام شده و با دستیابی به دانش فنی تولید کک اسفنجی جزو ششمین کشور دنیا شدیم و امروز با یک سرمایهگذاری ۲/۲ میلیارد یورویی شاهد آغاز عملیات اجرایی واحد تولید کک اسفنجی از نفت کوره هستیم که یکی از اقلام وارداتی و کلیدی برای صنایع آلومینیوم است.
وزیر نفت درخصوص اهمیت این پروژه اظهارداشت: پالایشگاه نفت بندرعباس دومین پالایشگاه کشور خواهد شد که مازوت یا نفت کوره به ارزش افزوده تبدیل می کند.
وی در خصوص توسعه میدان گازی کیش گفت: ۱۴ حلقه چاه بر روی این میدان حفاری شده و تکمیل میشود، عملیات اجرایی خط لوله هم به طول ۲۱۰ کیلومتر از میدان کیش تا فازهای ۶و۷و۸ پالایشگاههای عسلویه نزدیک به ۹۰۰ میلیون دلار را خواهیم داشت که شرکت تاسیسات دریایی زیرمجموعه صندوق نفت متولی آن می شود.
اوجی، اشتغال آفرینی خوب این پروژه را مهم برشمرد و افزود: دانش فنی تمامی این پروژه ها داخلی و توسط متخصصین، شرکت های دانش بنیان انجام شده و با احداث پالایشگاه شهید قاسم سلیمانی و مروارید مکران ظرفیت پالایشی استان بعنوان قطب پالایشی کشور به یک میلیون و۸۰۰ هزار بشکه خواهد رسید.
وزیر نفت، با بیان اینکه در این دولت ۱۴هزار میلیارد تومان اعتبار برای مسئولیتهای اجتماعی اختصاص داده شده است، گفت: تا پایان سال ۸ میلیارد دلار طرح جدید در حوزه نفت و گاز به بهرهبرداری میرسد.
وزیر نفت عنوان کرد: زمانی آمریکا ونزوئلا را تحریم کرد، تولید نفت ونزوئلا از ۴ میلیون بشکه به ۲۵۰ هزار بشکه رسید اما ایران اسلامی با وجود تحریمها یک میلیارد متر مکعب گاز تولید میکند در حالی که قبل انقلاب ۲۵ میلیون مترمکعب تولید گاز داشتیم.
اوجی ادامه داد: تا پایان سال با تلاشهای انجام شده حدود ۸ میلیارد دلار، طرح جدید در حوزه نفت و گاز به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی اظهار داشت: در استان هرمزگان ۳۹ میدان نفتی و گازی داریم که روزانه ۱۵۰هزار بشکه نفت تولید میشود و امیدواریم فازهای بعدی توسعه میدان گازی کیش سریعا تعیین تکلیف شود چرا که میتواند ناترازی گاز را حل کند.
وزیر نفت عنوان کرد: در تلاش هستیم با پالایشگاههای جدید، هرمزگان را به قطب پالایشگاهی کشور برسانیم و طرفیت پالایشی استان را به یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه برسانیم.
اوجی، عنوانکرد: بحث خط لوله فرآوردهها از پالایشگاه نفت بندرعباس به جنوب کرمان کار بزرگی بود که در استان هرمزگان انجام شده و بیش از ۴۶۰ کیلومتر از آن در هرمزگان است که تا خرداد ماه به بهرهبرداری میرسد و با بهرهبرداری از این خط لوله روزانه ۱۵۰۰ تانکر، تردد خود را کاهش خواهند داد که موجب صرفه جویی در مصرف سوخت نیز میشود.
وی تاکیدکرد: با احداث پارک متانول موافق هستیم و از آن حمایت میکنیم و در بحث استفاده از توان نیروهای بومی نیز حتما از نیروهای متخصص استان استفاده خواهیم کرد و یکی از نعمتهای این پروژهها این است که مشکلات استان مرتفع شود.
افتتاح چندین پروژه با حضور وزیر نفت به صورت ویدئویی
پایانه صادراتی شرکت نفت سپاهان در مجموع دارای ۱۲ مخزن به ظرفیت ۴۰ هزار مترمکعب است که امکان ذخیرهسازی انواع روغن پایه گروه ۱، روغنهای گروه ۲ و گروه ۳، مواد افزودنی، اکسترکت و وکس را فراهم میکند و قرار است پس از تأمین نیاز داخل طبق تعهدها، مازاد فرآوردههای تولیدی این شرکت روانه بازارهای جهانی کند.
وزیر نفت در دومین پروژه، به صورت ویدئو کنفرانسی پل شریفی جاسک را در راستای اجرای مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت افتتاح کرد، این پل دارای ۱۷ دهانه ۱۵ متری است و موجب تسهیل عبور و مرور مردم در شرق هرمزگان میشود.
دیگر پروژه مهمی که با حضور وزیر نفت به بهرهبرداری رسید، طرح توسعه میادین اسفند و سیوند بود، این میادین در استان هرمزگان و منطقه دریایی سیری قرار گرفتهاند و جزو پیچیدهترین میادین دریایی ایران هستند.
برای بهرهبرداری از این میادین نفتی ۱۱۰ میلیون دلار سرمایهگذاری شده و ۱۳ حلقه چاه حفاری و بازسازی شده است. با بهرهبرداری از میادین نفتی اسفند و سیوند مجموعا ۱۶ هزار بشکه به میزان تولید نفت کشور اضافه میشود.
میدان گازی کیش، یکی از بزرگترین میادین گازی کشور است و میزان گاز این میدان برابر با ۵۶ تریلیون فوت مکعب استاندارد است که در صورت توسعه کامل، توانایی تولید ۱۲۰ میلیون مترمکعب در روز گازخام را خواهد داشت.
با اجرای این طرح که مشتمل بر احداث یک خط لوله ۳۲ اینچ زیردریایی به طول ۲۰۰ کیلومتر از جزیره کیش به عسلویه توسط شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران و تکمیل ۱۴ حلقه چاه توسط شرکت ملی حفاری ایران است، ۲۸ میلیون مترمکعب در روز گاز خام و یازده هزار بشکه در روز میعانات گازی از جزیره کیش به پالایشگاههای سایت یک عسلویه منقل شده و گاز پالایش شده به شبکه گاز سراسری کشور اضافه خواهد شد. مبلغ این قرارداد ۹۰۰ میلیون دلار و مدت زمان اجرای آن ۱۴ ماه است.
عسلویه شیمی و معدن را در هرمزگان ایجاد کنید
استاندارهرمزگان در این آیین اظهارداشت: امروز هم از نظر فنی و هم از نظر تغییری که در مدل توسعه ایجاد شده است، اتفاق مبارکی رخ داده چرا که بر اساس مدل تقاضا و نیاز صنعت در حال توسعه صنعت نفت هستیم.
مهدی دوستی افزود: دولت مردمی آیت الله رئیسی و شخص دکتر اوجی به دنبال پیشرفت توام با عدالتِ مدنظر رهبر معظم انقلاب است چرا که در این دولت پروژههای توسعه ای و پروژههای مردم محور را همزمان میبینیم.
وی عنوان کرد: گازرسانی به بندرلنگه در غرب استان و میناب و سیریک در شرق و حاجیآباد در شمال استان در حال انجام است و گازرسانی به کیش نیز در این دولت به سرانجام رسید، ضمن اینکه صادرات ال.پی.جی نیز با تلاش مدیران دولت سیزدهم آغاز شد.
دوستی ادامه داد: پالایشگاه مهر با ظرفیت۱۲۰ هزار بشکهای به سرعت کار خود را ادامه میدهد و پتروپالایشگاههای مکران و شهید سلیمانی، با بیش از ۲۰ میلیون دلار سرمایهگذاری در حال انجام است که حجم آن از کل حجم سرمایهگذاریای که طی تاریخ صنعت نفت در استان انجام شده است بیشتر است.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان با اشاره به ناترازی متانول در کشور گفت: پروژه احداث پارک متانول پارسیان در حال آمادهسازی است و با آغاز این پروژه میتوانیم متانول مازاد خود را به محصولات مختلف که کشور و صنعت نیاز دارد تبدیل کنیم.
وی با اشاره به پروژههای مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت در استان، ادامه داد: تعریف قطب جدید پتروشیمی در شرق استان از کارهای خاصی است که در این دولت آغاز شده است و خواهشی که از وزیر نفت داریم این است که با توجه به اینکه زنجیرههای ترکیبی شیمی و معدن اقتصاد پر سودی دارند و هرمزگان در مجاورت معادن کرمان قرار گرفته با ترکیب ظرفیت معدنی کرمان و زنجیره نفتی هرمزگان، عسلویهی جدید شیمی و معدنی را در هرمزگان راهاندازی کنیم.
گفتنی است؛ علاوه بر بهره برداری وبیناری پایانه صادراتی فرآوردههای نفتی بندرعباس و پل شریفی جاسک، میادین نفتی اسفند و سیوند وارد مدار تولید نفت شدند تا ظرفیت تولید نفت ایران ۱۶هزار بشکه افزایش یابد همچنین قرارداد توسعه میدان گازی کیش نیز منعقد شد.
رفع مشکل تحریم فولاد و رسیدن به فرمول تولید کُک پس از دستور رهبری
رئیس گروه اقتصادی دفتر رهبر معظم انقلاب، با تبیین افق پیشروی صنعت نفت کشور، حل مشکل تحریم فولاد ایران و رسیدن به فرمول تولید کُک دستور رهبری بود.
علی آقا محمدی رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، در آیین بهره برداری از پروژه های نفتی هرمزگان که با حضور جواد اوجی وزیرنفت، مهدی دوستی استاندارهرمزگان، احمدمرادی و محمدآشوری نمایندگان مردم حوزه مرکزی استان در مجلس شورای اسلامی به همراه مدیران و پیمانکاران نفت و انرژی استان و کشور، عصر چهارمین روز از دهه مبارک فجر در سالن پالایشگاه نفت برگزارشد، اظهارداشت: تولید کُک سوزنی را به پالایشگاههای شازند و اراک سپردیم و تولید کک اسفنجی نیز به عنوان ماموریتِ پالایشگاه نفت بندرعباس تعریف شد که با تلاش متخصصان داخلی و شرکتهای دانشبنیان امروز شاهد آغاز عملیات اجرایی طرح تولید کک اسفنجی در بندرعباس بودیم.
آقامحمدی تاکیدکرد: اینکه این سطح از تکنولوژی به داخل منتقل شده است مسئلهی بسیار مهمی است چرا که پیشتر وقتی برای اولین بار تولید کک اسفنجی یا الکترود گرافیکی مطرح شد کسی جرات نمیکرد قولی برای تولید دهد اما امروز شرکتها و پژوهشگاههای وزارت نفت به راحتی از تولید این محصولات سخن به میان میآورند.
وی عنوان کرد: خوشبختانه موفقیتها در این طرحها نشان داد که ما توانایی و دانش تامین نیازهای خود را داریم و باید سود طرحهای نفتی خود را به سمت پژوهش، توسعه و نوآوری حرکت دهیم و در این باره الزام ایجاد کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، خاطرنشانکرد: ما ظرفیت تولید نفت در کشور را تا حدود ۷.۴ میلیون بشکه داریم و ملزم هستیم که به این میزان تولید کنیم چرا که امروز نمیتوان سخن از ۳ میلیون و ۴ میلیون به میان آورد چراکه کشورها در حال توسعهی تولید خود هستند در بحث نیاز به گاز باید ظرفیت خود را به حداکثر تولید برسانیم و در رقابت با رقبا پیش بیفتیم.
تفاهم نامه مسئولیتهای اجتماعی میان وزارت نفت و استانداری هرمزگان امضا شد
تفاهم نامه مسئولیتهای اجتماعی میان وزارت نفت و استانداری هرمزگان در حوزه آبخیزداری، اشتغال و محرومیت زدایی در بشاگرد به امضای وزیر نفت و استاندار هرمزگان رسید.
استاندار هرمزگان هدف این تفاهم نامه را همکاری مشترک در راستای منویات مقام معظم رهبری و بیانیه گام دوم انقلاب برشمرد وگفت: بهره مندی شایسته از ظرفیتهای موجود با رویکرد اقتصاد مقاومتی و استفاده از عرصههای منابع طبیعی و آبخیزداری استان هرمزگان با تاکید بر کاهش عوامل تخریب اهمیت بسیاری دارد که با استفادههای چند گانه از طبیعت متناسب با ظرفیت آن در حوزههای بین بخشی اعم از فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی می تواند در حفاظت و احیای عرصههای طبیعی موثر باشد.
وی فرهنگ سازی، اشتغال و محرومیت زدایی در شهرستان بشاگرد محورهای همکاری اعلام کرد و افزود:این تفاهم نامه باستناد مصوبه سفر دیماه ۱۴۰۰ ریاست جمهوری به هرمزگان و مصوبات ستاد توسعه شهرستان بشاگرد به ریاست معاون اول رئیس جمهور تنظیم مبادله و امضا شد.
دوستی مهمترین اهداف این تفاهم نامه را تحقق فرمان مقام معظم رهبری مد ظله العالی مبنی بر استفاده از نیرو و نشاط جوانان در امر سازندگی کشور برشمرد و اظهارداشت:بمنظور ترویج و گسترش فرهنگ منابع طبیعی از طریق جلب مشارکتهای عمومی در راستای تولید شغل، اجرای طرحها و پروژههای اقتصاد مقاومتی در حوزه مرتبط با منابع طبیعی و آبخیزداری، همکاری در مکان یابی و انجام فعالیتهای منابع طبیعی و آبخیزداری، اجرای عملیات آبخیزداری باهدف حفاظت خاک، کنترل سیل، ارتقای سطح اقتصادی جوامع محلی و بهرهبرداران بومی بشاگرد مدنظربوده است.
استاندارهرمزگان، احداث سازههای آبخیزداری را روش مناسب برای احیا و حفاظت از عرصههای منابع طبیعی و آبخیزداری استان دانست و افزود: مسئله مهم دیگر ارتقا سطح معیشت مردم محلی بشاگرد و تنوع بخشی به مشاغل جوامع محلی خواهد بود که بر اساس این تفاهم نامه وزارت نفت متعهد شده اعتبار اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان داری درشهرستان بشاگرد را تامین کند و قدر السهم مشارکت وزارت نفت برای پروژههای مذکور مبلغ هفتصد میلیارد ریال خواهد بود و تنها مسئولیت این وزارتخانه اجرای پروژه منحصرا محدود بر تأمین اعتبار در سقف مشخص شده خواهد بود.
وی تعهد استانداری هرمزگان را مطابق این تفاهم نامه، مسئول اقدامات اجرایی بیان کرد و ادامه داد: طراحی، محاسبه، نظارت بر حسن اجرا، بهره برداری و رعایت تمامی تشریفات مالی و معاملاتی است که برعهده دستگاه بهره بردار پروژه یعنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان است همینطور انجام هماهنگی های لازم جهت اخذ مجوزهای مربوطه و در نهایت ارائه دستورالعملهای فنی و اجرایی مرتبط با موضوع تفاهم نامه خواهد بود.