ندای هرمزگان – کاظم گلخنی
در هنگام رانندگی شبانه چراغ زنون میتواند راننده مقابل را برای مدت یک تا ۴ ثانیه به طور کامل نابینا کند.
به گزارش ندای هرمزگان، جاده ی میناب به جاسک به دلیل تعدد تصادفات شبانه با شتر شهرت زیادی در اخبار حوداث دارد این جاده کم عرض و یک طرفه مدتهاست با یک معضل دیگر روبرو شده و آن بهره گیری برخی رانندگان متخلف از چراغ زنون است به حدی که برخی رانندگان سمت مقابل گاها مجبورند به سبب شدت این نور خیره کننده از جاده خارج شوند تا حادثه ای رخ ندهد.
در همین پیوند یکی از رانندگان جاسکی به ندای هرمزگان گفت :پلیس راه نباید منتظر باشد که در این تاریکی و با آن نور خیره کننده ما بتوانیم شماره این خودروهای متخلف را مشاهده کنیم و برایشان گزارش کنیم لذا استدعا می کنم قبل از بروز حوداث مرگبار با این دست رانندگان بی مسئولیت برخورد قانونی کنند.
استفاده از این لامپ ها به قدری خطرناک است که ستاد مرکزی معاینه فنی خودروهای کشور، نصب و استفاده از این گونه لامپ ها را ممنوع کرده و پلیس راهنمایی و رانندگی نیز نیز بارها اعلام کرده که با آنها برخورد می کند.
در استان های دیگر رانندگانی که اقدام به نصب و استفاده از لامپ های زنون در خودروهای خود کنند ماموران پلیس در صورت مشاهده، خودروی آنها را متوقف کرده، پلاکشان را برداشته و به آنها پلاک تعمیری می دهند تا هرچه سریعتر با مراجعه به تعمیرگاه نسبت به رفع نقص سیستم روشنایی خود اقدام و برای تحویل پلاک اصلی خود به پلیس راهور مراجعه کنند.
در بند الف ماده 10 قانون آئین نامه راهنمایی و رانندگی نیز به این موضوع اشاره شده و صراحتاً آمده است که چنانچه وسیله نقلیه ای دارای عیب و نقص فنی مؤثر بوده و احتمال ایجاد خطر یا وقوع تصادف وجود داشته باشد ماموران راهنمایی و رانندگی موظفند در صورت مشاهده آن را متوقف و جهت رفع نقص فنی خودرو به تعمیرگاه هدایت کنند.
در هنگام رانندگی شبانه چراغ زنون میتواند راننده مقابل را برای مدت یک تا ۴ ثانیه به طور کامل نابینا کند یا حتی تا چند دقیقه بر بیناییاش اثر بگذارد و این اتفاق، عاملی حتمی برای بروز تصادف است.