ندای هرمزگان – مرضیه دشتی
هر ایرانی روزانه به طور میانگین سه کیسه پلاستیکی مصرف میکند که متوسط عمر استفاده از هر کیسه تنها ١٢ دقیقه است، در حالیکه برای حذف هر کدام از این کیسهها از طبیعت زمان قابل توجهی نیاز است.
به گزارش ندای هرمزگان، علاوه بر این ظروف یک بار مصرف پلاستیکی، سفرههای پلاستیکی، بستهبندیهای پلاستیکی و غیره در کشور به مقادیر زیاد تولید شدهاند که به دلیل تغییر سبک زندگی مردم در دهههای اخیر بسیار مورد استفاده قرار گرفته و فشاری دوچندان بر محیط زیست وارد کرده است.
یکی از عوامل آلودگی محیط زیست افزایش تولید زباله است و منتقل نکردن بهموقع و موجودیت بیش از حد زباله در شهر موجب به وجود آمدن امراض مختلف میشود، چراکه گردوغبار سطح شهر از روی زبالهها بلند و موجب پراکنده شدن باکتری در هوا میشود.
در شرایط کنونی که بحرانهای گوناگون، بهداشت، سلامت و امنیت عمومی را در شهرها تهدید میکند، جمعآوری نامناسب، غیراستاندارد و رعایت نکردن اصول بهداشتی انواع زبالهها خطرات زیست محیطی و مهمتر از همه مشکلات بهداشتی و حیاتی متعددی را برای شهروندان به دنبال دارد.
همچنین تفکیک نشدن زباله در مبدا نشان از آن دارد که هنوز فرهنگ تفکیک زباله میان شهروندان جایگاه مطلوبش را پیدا نکرده و از این رو لازم است مدیران شهر با حمایتهای مالی راهکاری مناسب برای حل این معضل پیدا کنند.
جمع آوری درست و دفن صحیح زباله یکی از مهم ترین عوامل تضمین سلامت هر جامعه است که باید به آن توجه ویژه شود و به همین منظور متاسفانه در برخی از مواقع شاهد انباشت زبالهها در محله و کوچه های خود هستیم که عامل تجمع حیواناتی چون سگ و گربه و حشرات می شود.
اندک زمانی تا رسیدن به پایان سال 1401 و آغاز نوروز باقی مانده است و ظاهرا سال جدید را با ورود گسترده مسافران و گردشگران به استان هرمزگان روبرو خواهیم بود.
هر ساله در اواخر اسفندماه، مسئولان برنامه های متعدد سازمان خود را در رسانه ها اعلام می کنند ولی از ابتدایی ترین عوامل موثر در بحث جذب گردشگری که همانا نظافت شهر است نباید به فراموشی سپرده شود.
همانطور که از نام نوروز مشخص است، باید علاوه بر نو شدن و آغاز فصل بهار، شهر نیز به نوبه ی خود لباس تمیز و نو بر تن کند.
بنابراین از شهرداری انتظار می رود بیش از پیش در این ایام و نیز همه ی روزهای دیگر سال به سلامت شهروندان و تنظیف کوچه و محله های شهر بندرعباس نظارت بیشتری داشته باشد تا سبب گلایه های متعدد ساکنان این شهر نشود.
یکی از اعضای شورای اسلامی شهر بندرعباس نیزماه های قبل از انبوه زباله های رها شده در این شهر گلایه و چندین مربته به شهرداری تذکرات لازم را داده است.
مخازن زباله نیز خود منبع آلودگی هستند ضمن آنکه ظاهر و نمای زشتی هم دارد که زیبنده شهر اقتصادی مانند بندرعباس نیست.
با گذری در کوچه و پس کوچه های شهر بندرعباس طی هفته های اخیر، شاهد انباشته شدن زباله در محله های و بعضا جلوی درب منازل هستیم که نگرانی ساکنین را دوچندان کرده است به گونه ای که برخی به خبرنگار ندای هرمزگان می گویند؛ احتمال تمام شدن قرارداد شهرداری با پیمانکار وجود دارد که به دلیل جمع آوری دیرهنگام زباله (گاهی اوقات به چندین روز هم می رسد!) هر روز با بوی تعفن از کوچه عبور می کنیم.
شهرداری پیش از این عنوان کرده بود که باید این فرهنگ سازی ایجاد شود که شهرندان در ساعات مشخصی از شب، زباله های خود را درب منازل و یا در سطل های در نظر گرفته شده قرار دهند، اما گویا ساعت جمعآوری زبالهها مشخص نیست و در محلههای مختلف شهر متفاوت می باشد و ترویج این فرهنگ سازی با این روند از عملکرد شهرداری نیز بیهوده است.
تعدادی از شهروندان می گویند؛ وقتی جمع آوری زباله ها بطول انجامد و یا صورت نگیرد، زباله گردها و یا حیواناتی که در محله ها پرسه می زنند، پلاستیک های زباله را پاره می کنند که در نتیجه با انبوه زباله و بوی نامناسب روبرو می شویم.
آنها ابراز داشتند؛ برخی از این سطل های زباله هم که در محلات قرار داده شده بسیار فرسوده و یا کثیف هستند که نیاز به تعویض دارد.
گفتنی است؛ ابتدا جمع آوری و بعد تفکیک زباله ها از سطح شهر باید در این روزها در اولویت های شهرداری بنرعباس و همکاری مردم در این زمینه قرار گیرد تا شاهد شهری زیبا و پاک باشیم.